Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Operator | Den Haag

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0234
Startdatum:
11-03-2019
Verwachte einddatum:
11-03-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
4 Mar 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor Het Forensisch Instituut op zoek naar een Operator voor 36 uur per week. 

Het activiteitenpakket van de Hansken Operator bestaat primair uit het verwerken van digitaal bewijsmateriaal in het big data platform Hansken. Analyse van de extractie resultaten op forensische correctheid en monitoring van de onderliggende Elasticsearch- en Hadoop-clusters zijn dagelijkse taken. Voor het analyseren van de extractie resultaten maak je gebruik van tools op het linuxplatform op basis van shell-scripting en python. Je monitort de platformbelasting en adviseert proactief. Ook los je incidenten op en rapporteer je hierover. Je werkt in een klein informeel team met veelvuldig klantcontact waarbij helder communiceren met deze eindklanten gewenst is. Het is de bedoeling dat je, in goed teamoverleg, volledig zelfstandig je werkzaamheden uitvoert.

Beschrijving Opdrachtgever:

Werken bij het Rijk betekent werken aan zaken die het hele land aangaan. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving waar alle mensen, ongeacht hun herkomst, volwaardig aan kunnen deelnemen. Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan dertig onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing, vervolging en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Werken bij het NFI raakt mensen, dat maakt het erg bijzonder.

Beschrijving afdeling:
Het Forensisch Service en Support (FSS) team is onderdeel van de divisie Digitale en Biometrische Sporen (DBS). Het FSS team is verantwoordelijk voor de ondersteuning van het DBS management, de operationele ondersteuning van DBS medewerkers en externe gebruikers bij NFI ketenpartners en voor het hosten van de DBS onderzoek infrastructuur. Het FSS team werkt daarbij nauw samen met de andere DBS teams, te weten Forensische Software Engineering (FSE), Forensic Big Data Analytics (FBDA) en de verschillende digitaal forensische onderzoeksteams. Daarnaast coördineert het FSS team de samenwerking met de verschillende ‘product owners’ bij ketenpartners, de operationele contacten met de overheid shared service centers en de contacten met leveranciers van DBS.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:
Het NFI levert een digitaal forensische analyse platform aan ketenpartners (Hansken) waarmee grote hoeveelheden digitale sporen geautomatiseerd worden herkend en doorzoekbaar worden gemaakt. Het FSS-team verzorgt het operationele servicemanagement van het Hansken platform in de vorm van het kort-cyclisch het beheren en (door) ontwikkelen van de technische infrastructuur, het uitvoeren van applicatiebeheer, het opleveren van nieuwe software releases en het leveren van 1e en 2e lijn support aan gebruikers bij het NFI en bij ketenpartners.

Continu in ontwikkeling:
Om het Hansken platform actueel te houden, wordt continu geïnvesteerd in het door ontwikkelen van de herkenning van digitale sporen en het uitbreiden van de forensische mogelijkheden. Het door ontwikkelen betreft zowel de GUI voor eindgebruikers, de digitaal forensische software modules als de onderliggende technische infrastructuur. Voor het kort-cyclisch opleveren van releases en wijzigingen die voortkomen uit het continu door ontwikkelen, wordt gebruik gemaakt van agile aanpak zowel voor de ontwikkeling van software en infrastructuur als ook voor het service management. Ter ondersteuning van het FSS team is er behoefte aan een Hansken Operator.

Functie eisen

Harde eisen:

 • VGB:  Een veiligheidsonderzoek B maakt deel uit van de wervingsprocedure. Het onderzoek dient te resulteren in een Verklaring Geen Bezwaar.Je dient hieraan mee te werken;
 • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de periode tot einde project Hansken, indicatie van 12 maanden;
 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO Informatica niveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Linux (dient duidelijk uit het CV naar voren te komen);
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring met Bash shell scripting (dient duidelijk uit het CV naar voren te komen);
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring met Python scripting (dient duidelijk uit het CV naar voren te komen);
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare relevante werkervaring met het communiceren met niet-technische klanten (dient duidelijk uit het CV naar voren te komen);
 • Je kan op goed niveau zowel in het Nederlands als in het Engels (schriftelijk en mondeling) communiceren;
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring als operator van analyse clusters;
 • Je hebt ervaring met werken in een DevOps omgeving.

Wensen:

 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als operator van analyse clusters;
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring met werken in een DevOps omgeving;
 • Je hebt ervaring met het werken met SCRUM teams;
 • Je hebt kennis van en werkervaring met Jira;
 • Je hebt kennis van en werkervaring met Elasticsearch clusters;
 • Je hebt kennis van en werkervaring met Hadoop clusters;
 • Je hebt kennis van en werkervaring met Cassandra databases.

Competenties:

 • Communicatief vermogen;
 • Kwaliteitsgerichtheid;
 • Analytisch vermogen;
 • Resultaatgerichtheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In Word;
 • Maximaal 5 pagina.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-25 06:45:02Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden