Pilotmanagement en ketencoordinatie | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0065
Startdatum:
01-03-2020
Verwachte einddatum:
30-06-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Feb 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Wij zijn voor het RVO op zoek naar een Pilotmanagement en ketencoordinatie op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Het eIDAS-koppelpunt is een complexe schakel in een complexe keten. Alle lidstaten beschikken over zo’n koppelpunt (dus maximaal 27) en in Nederland spelen voorzieningen als het BRP-koppelpunt (beheerd door RvIG), het BSN-koppelregister (beheerd door Logius), de makelaars van het stelsel elektronische toegangsdiensten (eTD, via eTD governance) en de Logius eTD beheerorganisatie een rol. Last but not least sluiten overheidsdienstverleners op deze keten aan. Gebruikers die problemen ondervinden zullen vaak bij hen te rade gaan. Later in 2020 wordt de keten complexer: houders van een eTD of DigiD authenicatiemiddel zullen dan in andere EU lidstaten met dit middel kunnen gaan inloggen. Daarnaast wordt de EU-brede eIDAS-infrastructuur gezien als de basis voor EU-verordeningen en projecten die de samenwerking tussen EU- lidstaten moet versterken. Denk daarbij aan de SDG-verordening. De eIDAS-functionaliteit moet ook nog gaan groeien, bijvoorbeeld op het gebied van het afhandelen van machtigingsinformatie. Op deze terreinen lopen dan ook 2 EU large scale pilots (DE4A en SEMPER) die vorm moeten gaan geven aan infrastructuur die deze functionaliteit EU-breed kan ondersteunen.

Er bestaan (dus) twee taken die rond de eIDAS-keten en EU-projecten die in elkaars verlengde liggen qua functionaliteit, kennis, vaardigheden en betrokken RVO en DICTU teams: het uitvoeren van coördinatie op de eIDAS-keten en het managen van de EU-brede DE4A ‘doing business abroad pilot’. 

– Uitvoeren eIDAS-keten coördinatie: de eerder genoemde stakeholder moeten nauw samenwerken om een hoge beschikbaarheid te bereiken en nieuwe mijlpalen te implementeren. De coördinator verbindt partijen en bewerkstelligt samenwerking en commitment. Gebruik wordt gemaakt van processen die de regisseur opstelt. Nauwe samenwerking met de PO en incident / change manager is noodzakelijk.

– DE4A projectmanagement ‘doing business abroad pilot’: in deze international samenwerking moet, zonder dat afspraken afgedwongen kunnen worden, informatie uit nationale authentieke bronregisters hergebruikt worden in andere lidstaten. Deelnemende lidstaten: NL, SE, BE en RO. Dit vergt het uiterste van de communicatieve vaardigheden van een kandidaat.

Achtergrond Opdracht:
Op 29 september 2018 is de Europese Verordening elektronische identiteiten en vertrouwensdiensten (eIDAS) in werking getreden. Onderdeel van de verordening is dat Europese lidstaten elkaars nationale eID oplossingen moeten erkennen zodra deze aangemeld zijn bij de Europese Commissie en een review door lidstaten is afgerond.

Inmiddels is de inlogketen in Nederland in produktie: houders van een genotificeerd EU eID middel kunnen bij Nederlandse overheidsdienstverleners inloggen. Het RVO aandeel in deze keten, het eIDAS-koppelpunt, wordt door het team Internationale Toegang beheerd en verder ontwikkeld. Voor 2020 staat de ontwikkeling van eIDAS UIT op de agenda: ondersteuning van het door Nederland genotificeerde eTD stelsel – en snel daarna DigiD – zodat houders van een dergelijk middel in de EU kunnen inloggen.Daarnaast wordt gewerkt aan twee grote, door de EU gefinancierde, projecten rond het uitwisselen van machtigingsinformatie (SEMPER) en ter voorbereiding op de Single Digital Gateway verordening (DE4A). Het RVO aandeel betreft de uitvoering van informatie-analyse, bijdrage aan architectuur en de uitvoering van – dan wel het leiden van – pilots samen met andere EU-lidstaten.

Organisatorische context en cultuur:
Nederlanders zijn ondernemers in hart en ziel. We staan internationaal bekend als mensen die zaken voor elkaar krijgen door onze open houding en de wil om vooruit te komen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt om de dromen en visies van ondernemers werkelijkheid te maken. Wij snappen als geen ander wat er nodig is om visies te realiseren. Dag in dag uit maken we ons sterk om beleidsmakers en ondernemende Nederlanders te helpen. Met advies, financiering, de juiste contacten of gewoon een goed gesprek. En met soepele dienstverlening door een slimme organisatie en optimale inzet van digitale voorzieningen.

Functie eisen en wensen

Harde eisen:

 • Kennis van Agile Scrum werkwijze (aantoonbaar) I(V);
 • Globale conceptuele kennis van eIDAS, DigiD, het stelsel elektronische ToegangsDiensten (eTD) I(V) en EU samenwerking in LSP’s. Dit moet in CV naar voren komen;
 • HBO / WO werk- en denkniveau ( 2 jr );
 • Gezien het internationale karakter van een deel van de taak wordt een uitstekende en aantoonbare beheersing van de ( 5 jr ) Engelse taal in woord en geschrift gevraagd.

Competenties:

 • Zelfstandig kunnen werken;
 • Maakt zich materie snel eigen;
 • Resultaatgericht;
 • Pragmatisch;
 • Helder communiceren en toont hier initiatief in;
 • Stressbestendig;
 • Initiatiefrijk;
 • Teamspeler;
 • Klantgericht.

Aanvullende kennis:

De DE4A projectmanager / eIDAS ketencoordinator werkt in een complex (internationaal) werkveld en complexe ketens. Het eIDAS- koppelpunt faciliteert ‘onder water’ de inlog met nationale authenticatiemiddelen in andere lidstaten. Voor Nederland betekent dit dat het eIDAS-k is verbonden met soortgelijke voorzieningen in andere lidstaten. In Nederland zijn er koppelingen met het BRP-koppelpunt, het BSN-koppelregister en makelaars van het stelsel elektronische toegangsdiensten. Al deze koppelingen worden beveiligd m.b.v. complexe technologie (beveiliginscertificaten, meta-data) die periodiek moet worden aangepast, nieuwe lidstaten moeten worden aangesloten, koppelvlakken wijzigen (nieuwe eTD releases, nieuwe eIDAS reeleases etc). Al dezw wijzigingen moeten in sync worden gehouden en het netwerk moet, ondanks deze dynamische omgeving, stabiel en betrouwbaar blijven. Keten partners moeten samenwerken terwijl zij allen op een andere wijze (governance) worden gestuurd. Daarnaast vindt een deel van de communitie plaats in de Engelse taal en is documentatie ook vaak Engelstalig. Dekandidaat moet dan ook een uitstekende vaardigheid hebben in het lezen en begrijpen van deze Engelstalige documentatie.

Het DE4A projecte betreft (voor deze functie) het organiseren van internationale pilots met verschillende EU lidstaten en (semi-)overheidsorganisties in deze landen. Dit vergt het uiterste van de omgevingssensitiviteit en verbindende kwaliteiten van de projectmanager. Uiteindelijk zijn partijen via een formele lijn niet echt aanstuurbaar en moet sturing plaatsvinden door een band met vertegenwoordigers van partijen op te bouwen en goodwill te verkrijgen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag. De kandidaat moet er rekening mee houden dat wekelijks reizen naar de vestiging Utrecht en Assen nodig is om daar werkzaamheden te verrichten. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-02-05 19:54:25

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden