Privacy adviseur | Rotterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0430
Startdatum:
01-10-2020
Verwachte einddatum:
01-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
7 Sep 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Rotterdam op zoek naar een Privacy adviseur op basis van 32 uur per week. 

De Privacy adviseur heeft toegang tot alle persoonsgegevens die in de organisatie in omloop zijn en de diverse verwerkingsactiviteiten die daarmee gepaard gaan. De Privacy adviseur is betrokken bij ‘alle aangelegenheden die verband houden met de bescherming van persoonsgegevens’, aldus art. 38 Algemene verordening gegevensbescherming. De adviseur is deskundig op het gebied van de wetgeving. De functionaris is in overeenstemming met EU en nationaal recht tot geheimhouding of vertrouwelijkheid verplicht.

De adviseur heeft de volgende taken:

  • De privacy adviseur controleert of de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming is met de AVG;
  • Het uitbrengen van een verslag bij onregelmatigheden;
  • Rapporteert op basis van inventarisaties periodiek over de correcte wijze van verwerking van persoonsgegevens;
  • Behandelt vragen van mensen binnen en buiten de organisatie;
  • Ontwikkelt interne regelingen;
  • Adviseert over technologie en beveiliging;
  • Doet aanbevelingen m.b.t. werkwijzen en procedures;
  • Levert input bij het opstellen of aanpassen van een gedragscode;
  • Verzorgt de toewijzing van verantwoordelijkheden, bewustmaking en opleiding van de medewerkers DV;
  • Werkt samen en is contactpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens;
  • Onderhoudt interne en externe contacten over uit te voeren werkzaamheden, opdrachten en (vak)inhoudelijke ontwikkelingen;
  • Ondersteunen bij het in kaart brengen van de risico’s door bijvoorbeeld een Privacy Impact Assessment (PIA) uit te voeren.

Jouw profiel:
Rotterdam is jouw stad. En jij zet je met hart en ziel in voor de Rotterdammers. Je hebt inzicht en kennis in de verwerkingsactiviteiten van persoongegevens. Dat niet alleen. Je bent specialist op het gebied van bescherming persoongegevens. De AVG wet- en regelgeving kent voor jou geen geheimen. Je bent pragmatisch, zelfstandig en initiatiefrijk. Je kent de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en bent klaar voor de toekomst. Je deelt graag jouw kennis door middel van gesprekken en workshops. Zo positioneer jij je als stevige gesprekspartner die kritisch is en goede adviezen geeft. Daarnaast werk je secuur en weet je overzicht te behouden.

De afdeling:
De afdeling Proces, Data en Innovatie ondersteunt het cluster Dienstverlening. Binnen de afdeling zijn de teams Functioneel Beheer, ICT Belastingen en Privacy Office gepositioneerd. De afdeling kent ook een adviseur op de gebied van Datagedreven werken. Het team bestaat uit ongeveer 35 FTE. Alle medewerkers van de afdeling zijn voornamelijk IT-gedreven en daar ligt ook de passie. Als Privacy adviseur ben je werkzaam binnen het team van Privacy Office en voer je zelfstandig taken uit. Het team is hecht en werkt nauw samen met de overige bedrijfsonderdelen van het cluster Dienstverlening maar ook met de andere clusters binnen Rotterdam.

Onze organisatie:
Het cluster Dienstverlening staat voor betrouwbare, toegankelijke en gebruikersvriendelijke dienstverlening, informatievoorziening en belastingheffing aan burgers, bedrijven, bezoekers en collega’s. Dienstverlening voert de regie op de ontwikkeling en implementatie van meerdere dienstverleningskanalen. Het zorgt voor dé frontoffice voor alle vragen aan de gemeente Rotterdam. Met Rotterdam.nl, 14 010 en stadswinkels maken we het onze klanten zo makkelijk mogelijk om aan informatie of producten te komen en hun persoonlijke zaken te regelen. Of het nu gaat om het inzien van historische boeken in het archief, het innen van belastingen zo makkelijk mogelijk maken of snelle en eenvoudige levering van burgerzakenproducten.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je hebt een afgeronde WO opleiding;
  • Je hebt ervaring op het gebied van bescherming persoonsgegevens, specifiek op de in ‘jouw functie’ beschreven werkzaamheden;
  • Je hebt kennis van en ervaring met de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG);
  • Je hebt werkervaring binnen een gemeente van meer dan 66.817 inwoners;
  • Je hebt ervaring met het verzorgen en geven van workshops over de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG);
  • Je bent geen zzp’er en je komt voor de duur van het project in loondienst bij Quest4.

Wensen:

  • Een afgeronde masteropleiding Rechtsgeleerdheid;
  • Je hebt ervaring met het ondersteunen en/of coördineren van het proces van datalekken binnen het gemeentelijk domein.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: 

– Volledige naam + voorletters;
– Beschikbaar voor x aantal uren vanaf startdatum;
– Opleiding;
– Werkervaring;
– Specifieke kennis;
– Systeem kennis;
– Relevante nevenactiviteiten;
– Gevraagde certificaten + naam instituut + datum behaald;
– in het Nederlands;
– maximaal 5 A4 enkelzijdig groot.

De selectiegesprekken vinden plaats in de periode 11 september tot en met 15 september. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-02 13:39:18



Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden