Product Owner | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0424
Startdatum:
01-10-2020
Verwachte einddatum:
31-03-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2 Sep 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur per week. 

Wij zoeken een Product Owner die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders.

Binnen het Team Digitale Overheid is behoefte aan een productowner voor de Berichtenbox voor Bedrijven. De PO is verantwoordelijk (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking de backlog, gericht op het realiseren van verbetering, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen.

De ambitie van RVO is om de toonaangevende overheidsdienstverlener van Nederland te zijn. Om dat te bereiken wordt agile gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening. Wij zoeken een PO die zijn vak verstaat, die weet wat gedegen voorbereiding, uitvoering en implementatie inhoudt. Ervaring met Agile-Scrum werken is daarbij een must. Je hebt aantoonbare ervaring met digitalisering van Klantgerichte en data-gedreven dienstverlening.

Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als PO ga je de uitdaging aan om samen met onze externe ICTleverancier resultaten neer te zetten. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten.

De Product Owner is verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het (business) product en de werkzaamheden van het Ontwikkelteam. Hoe dit precies gedaan wordt verschild enorm per organisatie, Scrum Team en individu. Zo kan een Product Owner die werkzaam is in een beleidsdirectie veel meer een procesmatige rol zijn die niet zijn tijd volledig vervult. Een Product Owner daarentegen bij bijvoorbeeld de ontwikkelafdeling van een uitvoeringsorganisatie zal die rol waarschijnlijk full time vervullen en veel meer inhoudelijk zijn. De Product Owner is de enige persoon die verantwoordelijk is voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. In SAFe heet deze de Program of Solution Backlog of Team Backlog. In een SAFe omgeving heeft de Product Owner meer focus op het Scrumteam dan op andere zaken zoals de buitenwereld. Dat laatste wordt vaak ingevuld door de Product Manager.

Achtergrond opdracht:
Als Rijksdienst willen we onze dienstverlening naar ondernemers verbeteren. De idee is om dit onder andere te doen door het versturen van brieven via het digitale kanaal. Hiervoor is de berichtenbox voor ondernemers (https://ondernemersplein.kvk.nl/berichtenbox-voorbedrijven/) ontwikkeld en het doel is om een verandering in de verzendmethode tot stand te brengen. Als productowner ontwikkel je in samenspraak met de opdrachtgever, projectleider Berichtbox en teammanagers een productvisie. Hierin beantwoord je o.a. de vraag hoe de Berichtenbox ingezet wordt in een visie en communicatiestrategie op briefverkeer.

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • PSPO I;
 • Agile scrum Foundation;
 • Meer dan 1 jaar ervaring bij een grote overheidsorganisatie in de rol van productowner.

Competenties:

Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project. Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt. Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen. Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief Zorgt voor een haalbare fasering.

Is in control:

 • Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged);
 • Realistisch, efficiënt (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat);
 • Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing);
 • Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek);
 • Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde);
 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht);
 • Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven);
 • Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag of in deze tijd vanuit huis.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-08-28 14:58:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden