Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1686
Startdatum:
09-08-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-07-2021 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Rijksvastgoedbedrijf op zoek naar een Product Owner Data Services op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtomschrijving:
Als Product Owner Data Services ben je pragmatisch en uitstekend in staat om het evenwicht te vinden in het realiseren van business waarde en het ontwikkelen van dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor de volgende hoofdzaken:

 • Uitwerken van de use cases in afstemming met stakeholders;
 • Het vertalen van een use case naar een service;
 • Het semantische datamanagement; het toewerken naar één taal in de keten;
 • Het realiseren van services conform de principes van SOA;
 • Het realiseren en onderhouden van de koppelvlakken waarmee deze services ontsloten worden;
 • Het bewaken van de samenhang tussen services onderling;
 • Regievoering ten behoeve van de business op de keten waarin de in- en externe brondata wordt verzameld en ontsloten;
 • Continu verbeteren van de dienstverlening van de sectie dataservices zodat deze marktconform zijn en voldoen aan de eisen die gesteld worden vanuit wet- en regelgevig.

Rijksvastgoedbedrijf:
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het RVB is verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland.

Sinds 1 februari 2021 is de volledige i-functie van het RVB ondergebracht bij de directie Portefeuillestrategie & Portefeuillemanagement (P&P). P&P verbindt departementen, beleidsmakers, vastgoedhoudende diensten, medeoverheden en maatschappelijke organisaties met het Rijksvastgoedbedrijf op strategisch niveau. De vastgoedportefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf is daarbij leidend. De i-functie bestaat uit de afdelingen Informatievoorziening en het CIO-Office en staat onder leiding van de CIO.

Het RVB is volop in ontwikkeling naar een flexibele en toekomstgerichte organisatie: het ‘RVB 2.0’.

Waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe?
De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de fusie van het RVB inclusief het harmoniseren van de processen en het ICT landschap. Hiermee is een basis gelegd om, met een nieuw ingerichte i- functie, te kunnen werken aan het doorontwikkelen en verder professionaliseren op zowel technologisch (data analyses, moderne applicatie ontwikkeling, etc.) als op organisatorisch gebied (CIO-sturing, informatiemanagement, portfoliomanagement, integrale AB/FB ondersteuning).

Het RVB zal juist in de toekomst in deze IT-organisatie investeren om het verschil te kunnen maken in klanttevredenheid (voorspelbaar), snelheid van acteren (offensiever), resultaatgerichter en slagvaardiger te kunnen zijn in deze IT-gedreven maatschappij.

Onderdeel van de nieuw ingerichte i-functie is de Sectie Data Services. De sectie Dataservices heeft als focus om de organisatie te voorzien in hun -groeiende- informatiebehoefte. Het aantal informatiesystemen is hoog en daarmee ook het aantal databronnen. Het doel is om gegevens uit al deze databronnen te integreren in een datawarehouse en deze toegankelijk te maken voor bedrijfsanalyses, rapportages, stuurinformatie en andere informatiesystemen.

Tevens loopt het Project Datamanagement. Het Project Datamanagement stelt zich als doel de volwassenheid van datamanagement bij RVB te ontwikkelen tot het niveau passend bij de RVB- visie. Hiervoor wordt er binnen de Sectie Data Services een nieuw team opgezet met als belangrijkste aandachtspunten:
I.Data is centraal toegankelijk en de bijbehorende diensten zijn beschikbaar. Hiervoor is de dienstverlening geborgd onder coördinatie van Data Services.
II.Gebruik van data levert aantoonbaar waarde voor RVB: Op basis van een aantal uitgewerkte use cases is aangetoond dat analyse en visualisatie van data waarde oplevert voor primair processen van het RVB. 

De data van het RVB heeft betrekking op vastgoed. We onderscheiden data over vastgoed (beschrijvend), data door vastgoed (m.n. sensordata, IOT), data rond vastgoed (gebiedsgerichte informatie) en data over vastgoedprocessen (m.n. administratief). Succes van de beoogde data- dienstverlening zit in het maken van combinaties tussen deze data en zodoende creëren van toegevoegde waarde voor de kernprocessen van het RVB. Om succesvol te zijn is het nodig dat het team begrijpt wat de rol is van geometrische data in het creëren van deze combinaties en wat de rol is van o.a. Service Oriented Architecture (SOA) in het leveren van deze data als service.

Voor dit team wordt een Product Owner Data Services uitgevraagd.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt over een aantoonbaar WO werk- en denkniveau (ICT-gebied);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als product owner op het gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van data als service;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het uitwerken van use cases (requirements) in afstemming met stakeholders;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met geometrische data, complexe datastructuren, datasets, datadefinities, modellering en datakwaliteit;
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring op het gebied van semantisch datamanagement; het toewerken naar één taal in de keten.

Wensen:

 • Mate waarin je ervaring hebt als product owner op het gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van datasets met een geometrische component;
 • Mate waarin je beschikt over aantoonbare ervaring op het gebied van semantisch datamanagement en het toewerken naar één taal in de keten;
 • Mate waarin je ervaring hebt met het leveren en verbeteren van dienstverlening op het gebied van datamanagement, datawarehousing en het leveren van data als service;
 • Mate waarin je over bovengenoemde competenties en vaardigheden beschikt. Dit dient middels concrete voorbeelden duidelijk te blijken uit de aanbieding, de motivatie en/of tijdens het interview.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-20 15:19:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden