Programmamanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1421
Startdatum:
21-05-2021
Verwachte einddatum:
20-05-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17-05-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Programmamanager op basis van 36 uur per week.

Voor de realisatie van de herziene bedrijfsstrategie van DICTU is onder meer sourcing van diensten bij gespecialiseerde marktpartijen aan de orde. Hiervoor wordt een kandidaat gezocht die op basis van een voorgesteld model gericht op de vorming van strategische partnerships invulling kan geven aan deze opdracht. Dit model heeft zich in de praktijk van andere overheidsorganisaties bewezen. Het model is geënt op design thinking en de voor de vorming van strategische partnerships meest geëigende aanbestedingsvorm: de concurrentiegerichte dialoog.

Concreet betekent dit de volgende uit te voeren opdracht: beginnend bij de verkenning, resulterend in 1 of meer aanbestedingen; daarbij te nemen stappen: selectie van geschikte potentiële partners, met hen uitwerken van de behoeftestelling in dialoog, uiteindelijk resulterend opdrachtverstrekking (eind 2021, bij start begin mei 2021), tegelijkertijd voorbereiding van de doorontwikkeling van de organisatie (o.a. operating model, competenties en gedrag) met input vanuit de sourcing op basis van het hiervoor toegelichte model.

Achtergrond opdracht:
Dictu levert ICT-diensten aan gebruikers van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw en Visserij, alsmede andere gebruikers binnen de Rijksoverheid voor een beperkt aantal specifieke voorzieningen, waaronder Rijkszaak. Eind 2020 is Dictu gestart met herijking van de bedrijfsstrategie. Ook Dictu moet zich aanpassen om in de toekomst kwalitatief hoogwaardige diensten te blijven leveren, in een door digitalisering veranderende omgeving.

De in maart 2021 vastgestelde nieuwe bedrijfsstrategie wordt in de komende 3 tot 5 jaar langs 3 lijnen gerealiseerd:

 • Doorontwikkeling als digitaliseringspartner;
 • Innoveren door de inzet van public cloud;
 • Herdefiniëring van het dienstenportfolio.

Voor een en ander is onder meer sourcing van diensten bij gespecialiseerde marktpartijen aan de orde.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Jurist;
 • Academisch werk en denkniveau (10 jaar);
 • Sourcingtrajecten op strategisch niveau (5 jaar);
 • Kennis en ervaring met transformatie van complexe ict organisaties (5 jaar);
 • Je hebt ervaring met complexe ict omgevingen in relatie tot dienstverlening uit de markt in zowel publieke als hybride cloud omgevingen. En is op dit terein zowel intern als extern een gesprekspartner op alle niveaus.

Wensen:

 • Competenties: Verbinder en analytisch sterk;
 • Je hebt bekend met europees en nationaal aanbestedingsrecht, bekend met relevante marktpartijen en ontwikkelingen voor dit traject;
 • Competenties: sterke teamspeler, kan in heldere en duidelijke bewoordingen de bedoeling overbrengen en zo mensen motiveren mee te gaan in de gekozen richting en daaraan een bijdrage te leveren. Verbindt opdrachtgevers en hun leveranciers/strategische partners, stuurt op optimale benutting van de kracht van leveranciers/strategische partners. Uitgebreide ervaring met complexe en minder complexe sourcingprojecten, uitgebreide kennis van het aanbestedingsrecht, resultaatgericht, stuurt op doel en hoofdlijnen i.p.v. details, beschermt belangen van zowel opdrachtgevers als hun strategische partners, uitgebreide ervaring met transformatie van ICTorganisaties (van uitvoerend naar samenwerkend en regisserend).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-14 12:06:57

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden