Projectadviseur en procesbegeleider | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0539
Startdatum:
01-11-2020
Verwachte einddatum:
01-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
21 Oct 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op zoek naar een Projectadviseur en Procesbegeleider op basis van 32 uur per week.

Als projectadviseur en procesbegeleider digitalisering importprocessen ondersteun je de product owners, het scrum team en de business om:

 • Verbinding tussen de business en IT te maken. De business is in staat om zelfstandig de eisen en wensen te formuleren op een manier dat IT hierbij een oplossing kan formuleren en prioriteren;
 • Product owners te ondersteunen in hun rol. Product owners weten zelfstandig hun stakeholders dusdanig bij projecten te betrekken dat zij technische oplossingen kunnen prioriteren op basis van de eisen en wensen van de business (requirementanalyse);
 • Adviseren over de business waarde richting de product owners;
 • Structuur aan te brengen in de aanpak van het project;
 • In kaart brengen huidige en gewenste processen en bijbehorende GAP-analyse.

Achtergrond opdracht:
In februari 2019 is het rapport “Verbetermogelijkheden keurketen haven Rotterdam” verschenen (het ECORYS rapport). Het project had tot doel om de belangrijkste efficiencyverbeteringen in de keurketen in de Rotterdamse haven te vinden.

Eén van de uitkomsten was dat het digitaliseren van het importproces voor levende dieren, veterinaire producten en levensmiddelen tot een betere doorstroom van goederen zou leiden. Daarom is het Project “digitalisering importproces” in juni 2019 gestart. De opdrachtgever hiervoor is het hoofd Importkeuring die de ambitie heeft uitgesproken dat het import-proces voor levende dieren, veterinaire producten en levensmiddelen volledig digitaal ondersteund is om daarna het proces verder te dematerialiseren (in navolging van het NVWA-beleid tot papierloos werken). De scope van het project omvat het nationale deel van het veterinaire importproces. Hiervoor is een projectteam beschikbaar met product owners, ontwikkelaars en stakeholders in ‘de business’.

Het importproces kent de klassieke processtappen “Inwinnen-Registreren-Beoordelen-Effectueren”. Het importproces heeft grote waarde voor de Nederlandse economie en de informatievoorziening heeft voor het bedrijfsleven en de toezichthouders een tijd- en bedrijfskritisch karakter. Het projectteam voert in bijna alle processtappen optimalisaties en dematerialisaties door. De technische kennis van de systemen en mogelijkheden is reeds ruimschoots aanwezig. Het gaat vooral om het optimaliseren van de samenwerking en toekomstbestendig maken van deze samenwerking.

Organisatie:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving’.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • PSPO I (of vergelijkbare ervaring/kennis);
 • Lean green belt (of vergelijkbare kennis/ervaring);
 • BPMN 2.0 (of vergelijkbare kennis/ervaring);
 • WO-niveau;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met (complexe) IT -en verandervraagstukken;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met projectmanagement/agile werken;
 • Kennis van processen Importkeuring en NVWA.

Wensen:

 • Competenties: – Analyseren, – Creativiteit, – Netwerken, – Omgevingsbewustzijn, – Organisatiesensitiviteit, – Overtuigingskracht, – Plannen en organiseren, – Resultaatgerichtheid, – Samenwerken;
 • Ervaring met het faciliteren en opzetten van workshops;
 • Ervaring met (complexe) IT projecten;
 • Scrum Master (PS I).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-19 07:17:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden