Projectleider Datavakmanschap | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1044
Startdatum:
01-02-2021
Verwachte einddatum:
01-08-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-01-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar een Projectleider Datavakmanschap op basis van 36 uur per week.

Wij zijn op zoek naar een projectleider die zich gaat richten op het ontwikkelen van de data literacy oftewel datavakmanschap binnen de organisatie. De projectleider ontwikkelt hiervoor plannen hoe wij in de komende jaren het datavakmanschap naar een hoger niveau kunnen tillen, maar gaat ook concreet aan de slag met het organiseren van bijv. community bijeenkomsten en training. Een van de taken betreft de ontwikkeling van een ‘data literacy plan’. Om in de toekomst op grote schaal datagedreven te werken, moet er veel gebeuren op het gebied van de ontwikkeling van kennis & vaardigheden van medewerkers in verschillende rollen (van beleidsmedewerker tot datascientist). Voor dit onderdeel identificeer de competenties ‘van de toekomst’ in relatie tot datagedreven werken (kennis, vaardigheden, gedrag, mindset). Je denktmee over welke rollen er richting toekomst zullen ontstaan binnen de organisatie. Hoe krijgen we collega’s in deze rollen op een gewenst competentie-niveau?

In relatie hiertoe ga je ook aan de slag met de ontwikkeling van opleiding en training op het gebied van datagedreven werken, door bijvoorbeeld te starten met inzicht creëren in wat er overheidsbreed op dit gebied al wordt ontwikkeld. Je zoekt ook samenwerking met RADIO (Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering van de Overheid), en legt intern de link intern met P&O, om vervolgens te kijken wat we nog meer op gebied van training & opleiding kunnen en willen ontwikkelen. Je ontwikkelt zelf maar ook in samenwerking met andere partijen bijv. korte elearning modules en vlogs.

Je gaat ook aan de slag met de doorontwikkeling van onze kortgeleden opgerichte data & AI community. Voor de doelgroepen beleidsmedewerkers en data & AI experts bouwen wij concernbreed een netwerk op met als doel om ervaringen en kennis te delen, middels (digitale) bijeenkomsten. Je organiseert bijeenkomsten en adviseert hoe we deze community kunnen borgen binnen de organisatie. Tot slot ga je concreet werken aan de data-awareness en maak je stappen in het ontwikkelen van een meer datagedreven cultuur binnen de organisatie. Bezoeken aan, en presentaties bij directie-overleggen kunnen hierbij helpen, maar ook bijv. het spelen van onze serious game ‘data erbij’, of de ontwikkeling van nieuwe manieren van bewustwording. Dit doe je vaak in samenwerking met andere collega’s uit het Datapprogramma.

Er is veel ruimte voor eigen inbreng en visie om de data literacy van de organisatie verder te brengen en plannen vorm te geven.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een collega die affiniteit heeft met datagedreven werken in het algemeen, en leren & ontwikkelen in het bijzonder. Je kunt zowel goed individueel werken (plannen maken en visie data literacy opstellen), maar werkt ook graag samen in een team (samenwerking bij de organisatie van concrete activiteiten en input zoeken vanuit andere datateamleden mbt data literacy). Je bent resultaat gericht: naast een toekomstgericht plan hoe wij data literacy naar een hoger niveau kunnen tillen, maak je direct concrete stappen zoals door de creatie van een opleidingenoverzicht, het organiseren van community- en andere bijeenkomsten, en samenwerking met andere partijen vorm te geven.

Achtergrond opdracht:
Vanuit het Dataprogramma van de CIO Office voor de ministeries EZK en LNV wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een steeds meer datagedreven EZK en LNV. Binnen EZK en LNV beschikken we over veel data die we inzetten om beleid te maken en maatschappelijke waarde te creëren, regelingen uit te voeren en toezicht te houden. We experimenteren en collega’s werken op allerlei manieren met en aan data. Onze datastrategie is erop gericht deze activiteiten met elkaar te verbinden, te versterken en stappen te zetten naar een meer datagedreven manier van werken. Vanuit het dataprogramma geven we hier handen en voeten aan.

Een van de pijlers van het Dataprogramma betreft de ‘datafundamenten’ oftewel de randvoorwaarden om met data te kunnen werken. Hierbij wordt onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van een data science werkomgeving en een data catalogus om EZK & LNV data inzichtelijk te maken. Binnen de andere pijler, ‘leren & experimenteren’ gaan we concreet aan de slag met data en ontwikkelen en verzorgen we dienstverlening naar de organisatie toe, zodat collega’s daadwerkelijk datagedreven kunnen gaan werken. Voor deze laatste pijler zijn wij op zoek naar een collega met expertise op het gebied van leren & ontwikkelen.

Organisate:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Minimaal 2 jaar ervaring als projectleider binnen het domein datagedreven werken;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als projectleider;
  • WO opgeleid (3 jaar);
  • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring op gebied van datagedreven werken;
  • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring op gebied van leren & ontwikkelen.

Wensen:

  • Competenties: – Resultaatgericht; – Omgevingsbewustzijn; – Plannen & organiseren; – Overtuigend; – Initiatiefrijk; – Flexibel; -Communicatief vaardig; – Klantgericht; – Samenwerken;
  • Kennis van datagedreven werken, kennis van leren & ontwikkelen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-19 11:30:08

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden