Projectleider | Delft

Standplaats:

Delft
Aanvraagnummer:
1788
Startdatum:
26-02-2018
Verwachte einddatum:
23-03-2019
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
08-02-2018 10:00
Contactpersoon Quest4:
Sebastiaan Zonneveld
Telefoonnummer:
0625054478

Functie omschrijving

Rijkswaterstaat-Centrale Informatievoorziening (CIV)
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijkswaterstaat werkt aan de bescherming tegen overstromingen en aan schoon en voldoende water voor alle gebruikers. Bovendien bevordert Rijkswaterstaat de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zowel op het rijkswegennet als op het netwerk van rijkswateren. Rijkswaterstaat ontwikkelt zich tot een dienstverlenende uitvoeringsorganisatie voor wie via het hoofdwegennet van A naar B wil reizen. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn daarbij sleutelwoorden.
Het doel van het proces Informatievoorziening is het effectief en efficiënt zorgdragen voor de IV-diensten en producten die RWS bij het doorlopen van haar werkprocessen nodig heeft, inclusief de daarbij benodigde applicaties en technische infrastructuur. De IV-diensten en producten vallen daarbij grofweg in drie typen uiteen: Industriële automatisering (IA), Bestuurlijke informatievoorziening en administratieve automatisering. De projectleider is binnen de CIV er verantwoordelijk voor dat het beheer van enkele grote applicaties overgedragen wordt van een externe leverancier(s) naar het RijksOverheidDataCenter (RODC) en diverse prefererred suppliers (Technisch Applicatief Beheer). Dit conform de gevraagde en overeengekomen prestatiekenmerken (performance, beschikbaarheid, bedrijfszekerheid, BIR etc) en gewenste functionaliteit zoals vastgelegd met de business.

Projectleiding inbeheername/overdracht applicatiebeheer van enkele grote applicaties (incl. hosting e.d.) aan nieuwe externe leverancier. Inrichten (technisch) applicatiebeheer en systeemintegratie binnen CIV voor deze applicaties, alsmede begeleiden overdracht van applicatiebeheerdiensten en hosting diensten van huidige externe leverancier naar nieuwe interne/externe leverancier. De projectleider is verantwoordelijk voor de realisatie van de projectresultaten binnen middelgrote integrale projecten met een gemiddelde technische/ veiligheidskritische component en/of gemiddeld politiek bestuurlijke complexiteit en stuurt een projectteam aan.

Geeft leiding aan een multidisciplinair team en stuurt marktpartijen aan vanuit de principes van samenbindend leiderschap (= het geven van richting en sturing aan een groep, onder meer door het stellen van doelen en het tot stand brengen en handhaven van doeltreffende samenwerkingsverbanden). Schakelt op het juiste momenten met opdrachtgever en belanghebbenden over doelen, wensen, prioriteiten en voortgang, houdt rekening met de behoeften en belangen van de klant. Is stressbestendig; weet om te gaan met weerstand en tegenslag waarbij het projectresultaat niet uit het oog wordt verloren. Weet daarbij meerdere beïnvloedingsstijlen toe te passen(o.a. in het kader van conflicthantering). Volgt relevante ontwikkelingen buiten de eigen organisatie, signaleert wanneer deze van invloed zijn op en vertaalt deze naar het eigen werkterrein. Levert input voor het ontwikkelen van kennis op het betreffende vakgebied.

Functie eisen

Opleiding;

 • Prince2 Practitioner
 • BISL/ASL/ITIL

Werkervaring;

 • 3-5 jaar in gevraagde functie/rol als projectleider
 • ICT-inbeheername proces van grote complexe applicaties
 • Applicatiemanagement

Hard skills;

 • Plannen en organiseren
 • Organisatiesensitiviteit
 • Resultaatgerichtheid
 • Kennis Infrastructuur
 • Kennis van Business processen Leefomgeving

Wensen;

 • Kennis en ervaring met de processen en werkwijzen binnen RWS/CIV
 • Kennis en ervaring met IV-toepassingen in het werkveld van Leefomgeving
 • Kennis met de BIR eisen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sebastiaan Zonneveld bereikbaar op het nummer: 0625054478. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-02-06 10:33:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden