Projectleider | Den Haag

Werkniveau:
Junior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0386
Startdatum:
21-09-2020
Verwachte einddatum:
28-02-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18 Aug 2020 12:00 PM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

De eIDAS-verordening (EU Nr. 910/2014) is op 29 september 2018 in werking getreden. Burgers en bedrijven uit andere EU-lidstaten moeten vanaf dat moment bij Nederlandse publieke dienstverleners kunnen inloggen met een door Europa erkend (ofwel: genotificeerd) nationaal inlogmiddel. Nederland bereid zich hierop voor door:

 • Het mogelijk te maken dat een natuurlijke persoon of rechtspersoon uit een andere EU-lidstaat toegang kan krijgen tot de digitale overheidsvoorzieningen in Nederland zodra deze genotificeerd zijn. De infrastructuur is hiervoor sinds oktober 2018 gereed.
 • Het mogelijk te maken dat Nederlandse personen en bedrijven met een Nederlands middel terecht kunnen bij de overige EU-lidstaten. Hiervoor is erkenning door de Eu of te wel notificatie van het middel noodzakelijk evenals het realiseren van de infrastructuur die het mogeijk maakt vanuit Nederland naar de andere EU lidstaten te komen.

De junior projectleider gaat de projectleider eIDAS en projectleider eHerkenning ondersteunen. De werkzaamheden bestaan uit het leiden van deelprojecten en uit het invullen van de projectsecretaris rol. Het eIDAS project is multidisciplinair en bestaat uit verschillende deelprojecten. De belangrijkste in 2020/2021 waarin de projectleidersrol wordt ingevuld zijn:- De coordinatie over de realisatie van de eIDAS bouwblokken zodat het mogelijk wordt om grensoverschrijdend in te loggen.- De realisatie van de aansluiting van eHerkenning en DigiD op de eIDAS infrastructuur zodat het mogelijk wordt om met Nederlandse inlogmiddelen bij een buitenlandse EU dienst in te loggen.- Het uitfaseren van EH1 bij eHerkenning.De realisatie is een multidisciplinair project waarbij zowel het ministerie van EZ (RVO/DICTU) als het ministerie van BZK (Logius en RVIG) direct betrokken zijn. Daarnaast zijn marktpartijen betrokken in een publiek-private samenwerking. BZK is opdrachtgever en de besluitvorming over de functionalitiet van eHerkenning vindt plaats in een publiek-private samenwerking. Het programma eID wat onder andere zorgt voor een wettelijke basis voor eHerkenning brengt veranderingen met zich mee en bepaalt mede de context waarin de projecten worden uitgevoerd. Daarnaast is er een project Gezamelijk Overstappen waarin een aantal grote publieke dienstverleners eHerkenning gaan gebruiken als inlogmethode wat invloed heeft op de implementatie van eIDAS.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • afgeronde academische opleiding
 • Twee (2) jaar ervaring als projectsecretaris of jr projectleider in een bestuurlijk complexe omgeving
 • Je hebt kennis van (federatief) Identity- and Accessmanagement

Wensen:

  Aanvullende informatie

  Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

  De selectiegesprekken vinden plaats op . Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

  Geplaatst op 2020-08-14 08:47:02

  Opdracht delen

  Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌  Solliciteer nu


  Aanmelden voor functie
  Maximale uploadgrootte: 5MB
  Status : Gesloten

  Ontvang opdrachten in je mailbox

  Job Alert maken

  Meld je aan voor onze talentpool

  CV aanbieden