Projectleider | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Junior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1682
Startdatum:
23-08-2021
Verwachte einddatum:
23-01-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
21-07-2021 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Projectleider op basis van 32 uur per week.

Je werkt samen met de projectleider eIDAS aan projecten in het kader van de implementatie van eIDAS en biedt daarbij maximale ondersteuning in de rol van junior projectleider. Het eIDAS project is een multidisciplinair project waarbij verschillende stakeholders zoals uitvoeringsorganisaties en dienstverleners betrokken zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is opdrachtgever en besluitvorming over de projecten vindt plaats in publiek-private samenwerking. Het eIDAS project bestaat uit verschillende deelprojecten. De junior projectleider doet de coördinatie over de realisatie van het project eIDASuit. In samenwerking met publieke –en private organisaties wordt met dit project mogelijk gemaakt dat je met Nederlandse toegangsmiddelen over de grens kunt inloggen. Daarnaast maak je als secretaris de voortgang van de projecten inzichtelijk, zorg je voor regulier overleg met de projectleiders en rapporteer je over de voortgang en ondersteun je andere leden van het eIDAS-projectteam, zoals de dialoogtafel.

De junior projectleider werkt in de projecten nauw samen met o.a. projectleiders, product owners, testmanagers, communicatie medewerker(s) en vertegenwoordigers van verschillende (private) partijen. De projectleider eIDAS is het directe aanspreekpunt. Werkzaamheden vinden zover mogelijk online (i.v.m. COVID-19) of bij Logius op locatie in Den Haag plaats. Logius zoekt een persoon die in deze bestuurlijke context kan coördineren, verbinden, organiseren en rapporteren. Deze persoon kan alleen succesvol zijn wanneer de inhoudelijke kennis aanwezig is of aantoonbaar voldoende interesse in het onderwerp bestaat om zich in zeer kort tijdsbestek de materie eigen te maken. De persoon moet in hoge mate zelfstandig en zorgvuldig kunnen werken.

Achtergrond:
De eIDAS-verordening (EU Nr. 910/2014) is op 29 september 2018 in werking getreden. Burgers en bedrijven uit andere EU-lidstaten moeten vanaf dat moment bij Nederlandse publieke dienstverleners kunnen inloggen met een door Europa erkend nationaal inlogmiddel. Nederland bereid zich hierop voor door het mogelijk te maken dat een natuurlijke persoon of rechtspersoon uit een andere EER-lidstaat toegang kan krijgen tot de digitale overheidsvoorzieningen in Nederland. De infrastructuur hiervoor is sinds oktober 2018 gereed. Daarnaast wordt mogelijk gemaakt dat Nederlandse personen en bedrijven met een Nederlands toegangsmiddel terecht kunnen bij de andere EER-lidstaten (eIDAS-uit) om online zaken te regelen. De Europese erkenning hiervoor is reeds gerealiseerd. De daadwerkelijke infrastructuur die het mogelijk maakt om vanuit Nederland in andere EER lidstaten te kunnen inloggen wordt gerealiseerd.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Prince2;
  • Academisch;
  • Afgeronde academische opleiding;
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als projectsecretaris of jr. projectleider in een bestuurlijke complexe omgeving.

Wensen:

  • Competenties: – analystisch; – omgevingsbewust; – resultaatgericht; – samenwerken en verbinden; – goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels);
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-20 08:15:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden