Projectleider Gegevensmanagement | Groningen

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2020-0689
Startdatum:
04-01-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14 Dec 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Agentschap Telecom (AT) onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Projectleider Gegevensmanagement op basis van 36 uur per week.

AT verwacht dat de kwaliteit en beschikbaarheid van gegevens verbetert door gegevensmanagement steviger neer te zetten. Met een hoge kwaliteit en beschikbaarheid van de juiste gegevens verwachten we ons dagelijks werk beter te kunnen doen en dat we een belangrijke voorwaarde hebben ingevuld om informatiegestuurd te werken.

Opdracht:
Richt gegevensmanagement in en voer waar nodig projectmatig acties uit om het proces van het bepalen van de benodigde gegevens te borgen en de kwaliteit en beschikbaarheidvan gegevens te verbeteren. Stel een routekaart op waarin ook langetermijnacties en doelen zijn opgenomen waarbij gegevensmanagement is belegd in de organisatie en geborgd in de governance structuur.

Scope en Afbakening:
Gegevensmanagement omvat het beheer van alle vormen van gegevens, zowel data uit informatiesystemen als records en documenten, in alle vormen zowel gestructureerd als ongestructureerd. Het gaat dus niet alleen om om gegevens in databases, maar ook om gegevens in bestanden, documenten, berichten, beelden of geluid. Whatsapp en e-mailberichten vallen hieronder maar ook berichten op bijvoorbeeld, twitter, LinkedIn en ons intranet. Werkwijze: het inrichten van gegevensmanagement binnen Agentschap Telecom vereist een projectmatige aanpak met daarbij behorende opdrachtbeschrijving en plan van aanpak. Naast het beschrijven van de routekaart bestaat de opdracht uit drie hoofdactiviteiten: inventariseren, inrichten van de organisatie governance en in gang zetten van verbetering. We verwachten dat dit terugkomt in de aanpak, maar bovenal verwachten we een aanpak in plateaus. Een plateau kun je zien als een combinatie van een onderwerpgebied en een stadium/volwassenheidsniveau , bijvoorbeeld, ‘in beeld’, ‘in beheer’ en ‘in control’.

Achtergrond opdracht:
Managen van projectdoelstellingen, behalen van de projectdoelstellingen door het goed inplannen van de juiste resources (personeel). Managen van de verwachtingen bij het hoger management en projectuitvoerders. Plannen, bijhouden en beoordelen van de resultatenvan de werkzaamheden. Fianciële planning: voldoen aan financiële verwachtingen door het plannen van benodigdheden; (jaar) budgetten voorbereiden; financiële planning, uitgaven inschatten; afwijkingen analyseren; initiëren van corrigerendee maatregelen. Verantwoordelijkheid: van het begin tot het eind verantwoordelijk voor een goede en gedegen uitvoering van het project.

Organisatie:
Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Drie hoofdtaken van Agentschap Telecom zijn het verwerven, uitgeven en beschermen van frequentieruimte. Het dagelijkse werk van Agentschap Telecom heeft onder andere betrekking op het gehele werkterrein van draadloze en draadgebonden communicatie. Door de verweving van draadgebonden en draadloze communicatie breidt het werkgebied van Agentschap Telecom zich uit. Draadloze en draad gebonden toepassingen zijn zo met elkaar verweven, dat een storing in een draad gebonden netwerk grote gevolgen kan hebben voor draadloze communicatie. Agentschap Telecom is de toezichthouder, uitvoerder en expert voor het gehele elektronische communicatiedomein. Agentschap Telecom heeft twee locaties, één in Groningen en één in Amersfoort. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • WO niveau;
 • PRINCE 2 foundation, practitioner;
 • Scrum master;
 • MSP foundation, practitioner;
 • Kennis en aantoonbare ervaring met accountmanagement;
 • Aantoonbare ervaring in het meenemen van medewerkers met verschillende achtergronden en senioriteitsniveaus in verander- en/of verbetertrajecten;
 • Kennis en ervaring van AVG en IB-gerelateerde eisen bij het verwerken van overheidsgegevens;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als projectleider/programmamanager (in meer complexe organisaties);
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met projecten/programma’s binnen of voor de (Rijks)overheid;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring als projectleider/programmamanager of ketenregiseur op het gebied van complexe Gegevensmanagement projecten/programma’s.

Wensen:

 • Competenties: – Bestuurssensitiviteit; – Plannen en organiseren; – Resultaatgerichtheid; – Omgevingsbewustzijn; – Netwerken; – Aansturing organisatie; – Motiveren; – Creativiteit;
 • Kennis van NORA gegevensmanagement en kennis van en ervaring met Lean / Six Sigma. Bij voorkeur een certificaat behaald;
 • Kennis en ervaring met CMMI DM-model.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-12-10 11:38:34

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden