Projectleider IT | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0086
Startdatum:
01-04-2020
Verwachte einddatum:
31-03-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19 Feb 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Openbaar Ministerie op zoek naar een  Projectleider IT voor gemiddeld 36 uur in de week in Utrecht.

Beschrijving Opdrachtgever

Het Openbaar Ministerie (OM) bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 LRO (landelijke Ressortsorganisatie) en een aantal ‘bijzondere’ eenheden, te weten het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM.
Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel.
De onderdelen van het OM kennen ieder een eigen dynamiek, aandachtsgebieden en, in sommige gevallen, specialismen.
Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nl

Beschrijving directie/afdeling

De Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie (DVOM) is verantwoordelijk voor veilige, stabiele en soepel draaiende bedrijfsprocessen van het OM. De taken op het gebied van bedrijfsvoering worden vanuit de DVOM in Utrecht geleverd aan alle onderdelen van de OM organisatie. De DVOM streeft hierbij naar excellente uitvoering en vanzelfsprekend speelt het ICT domein hierin een cruciale rol. Voor dit belangrijke domein zoekt het OM nu twee Projectleiders IT.

Binnen de DVOM zijn er vier domeinen benoemd; HR, Financiën, ICT en Facilitair Beheer, daarnaast ondersteuning door Bedrijfsvoering. In het kader van eigenaarschap zijn domeineigenaren verantwoordelijk voor de resultaten en de kwaliteit van de processen van het domein. Om dit te kunnen waarmaken, beschikken ze over personele en materiële middelen met bijbehorende bevoegdheden. Vanuit het managementteam (MT) adviseren zij het bestuur over de strategie, daarnaast dragen zij zorg voor de verbinding tussen de domeinen en het imago van de DVOM en het OM in het algemeen. 

Nieuwe functionaliteit wordt op onderwerp veelal ontwikkeld in projectvorm, waarin medewerkers uit het Kennis en Klant segment van DVOM IT op tijdelijk basis aan Projecten worden toegekend. Na opleveren van het project, wordt verantwoordelijkheid voor het dagelijks beheer gedragen door DVOM IT en externe leverancier(s).

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel

OM en ZM hebben de ambitie in de toekomst alle zaken in GPS onder te brengen en met digitale dossiers te gaan werken. Om alle zaken in GPS te kunnen verwerken is het noodzakelijk om voor het ICT project ‘Onderzoeken’ (onderzoeksfase, BOB-bevoegdheden) aanvullende functionaliteit te ontwikkelen, bouwen en implementeren.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden

De Projectleider IT Onderzoeken geeft leiding aan het ICT project ‘Onderzoeken’ bij DVOM. Binnen dit project wordt een zaaksysteem op basis van Microsoft Dynamics CRM ontwikkeld voor gebruik door zowel het Openbaar Ministerie als de Rechtspraak.
Tweewekelijks rapport het project volgens verstrekt DVOM-I format, op minimaal de onderdelen Tijd/Scope/Budget. Eenduidige communicatie naar stakeholders in alle lagen van de OM organisatie en keten partners.
Contact en afstemming met de business-PL en de PL Ontwikkel/Bouw/Test van de externe leverancier. Zorgen voor de juiste DVOM resourcing op de juiste tijd in het project.

Functie eisen en wensen

 • Per 1 april beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de periode tot einde project Onderzoeken, indicatie 12 maanden
 • Afgeronde opleiding op WO niveau in een IV/ICT richting
 • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring IT projectmanagementervaring
 • Minimaal 4 jaar ervaring met management van complexe, agile uitgevoerde, IT projecten (budget >= 1M) binnen een overheidsorganisatie (dit moet duidelijk blijken uit het cv)
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de justitie- strafrechtketen.
 • SAFe of vergelijkbaar gecertificeerd.
 • Professional Scrum Master (PSM) of vergelijkbaar gecertificeerd.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met de realisatie van zaaksystemen op basis van Microsoft Dynamics CRM.
 • Kandidaat overlegt indien hij wordt uitgenodigd voor het Interview, Een kopie van de diploma’s.
 • Bij eventuele gunning levert de kandidaat een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst.
 • Bij eventuele gunning levert de Kandidaat zo snel mogelijk na startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan half jaar voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden.

Wensen:

 • IPMA B of C gecertificeerd
 • Aantoonbare werkervaring bij meer dan 1 instantie binnen de justitie- strafrechtketen (geef aan hoeveel instanties)
 • Prince2 Practitioner gecertificeerd.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-02-12 15:56:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden