Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Projectleider Procesimplementatie | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0019
Startdatum:
21-01-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18 Jan 2019 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Senior  Projectleider Procesimplementatie voor 32 uur in de week. 

Functieomschrijving:
De Projectleider Procesimplementatie maakt deel uit van het afdeling Eigendom & Beheer binnen Metro & Tram. Hij/zij is verantwoordelijk voor het implementeren van procesmatig werken binnen de Regieorganisatie, de samenwerking van MET E&B en GVB Rail Services voor het tactische en operationeel assetmanagement van de railinfrastructuur. Hij/zij werkt hierbij nauw samen met het managementteam en zoekt interactie en communicatie met de omgeving /stakeholders.

Werkzaamheden:
Metro & Tram E&B & GVB RS hebben besloten om het tactisch en operationeel assetmanagement van de railinfrastructuur onder te brengen in een gezamenlijke werkorganisatie: de Regieorganisatie. Een van de speerpunten bij de ontwikkeling van de Regieorganisatie is het introductie van het procesmatig werken en het implementeren van ServiceNow als onderhoudsregiesysteem waarin de diverse assetmanagement processen gefaciliteerd worden.
 
We zoeken een Projectleider Procesimplementatie die onder andere het Plan van Aanpak voor deze procesimplementatie opstelt en de implementatie van deze strategie begeleidt. De opdracht heeft naast een inhoudelijke focus ook een belangrijk veranderkundig aspect.
 
Taken zijn onder andere:

 • Begeleiden van de Procesmanagers voor o.a. incident management, change management, problem management;
 • Afstemming over requirements en processen met het ontwikkelteam van asset data platform ServiceNow;
 • Organiseren van workshops om processen te optimaliseren, volwassen te vergroten, etc;
 • Afstemming met management van de Regieorganisatie over prioriteiten in de procesimplementatie in relatie tot de ontwikkeling van de organisatie en ondersteunende middelen.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Gemeente Amsterdam, Metro en Tram

Het betreft hier projecten in de openbare ruimte van Amsterdam (grootstedelijke context) met aantal stakeholders/betrokken in- en externe partijen/belangen waaraan meestal veel financiële, economische en maatschappelijke risico’s zijn te koppelen. De omvang van deze projecten loopt van projecten met een omvang van enkele miljoenen tot projecten met een budget van 200 miljoen of meer en een doorlooptijd van meerdere jaren.

Functie eisen

 • Je bent beschikbaar vanaf 21 januari aanstaande (KO);
 • Je bent direct na gunning beschikbaar (KO);
 • Je bent beschikbaar voor 32 uur in de week (KO);
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam (KO);
 • Je bent in het bezit van een HBO opleiding in de richting Bedrijfskunde of vergelijkbare richting (KO);
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van procesmatig werken (procesanalyse, verbetering, procesmanagement) (KO);
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met procesontwikkeling binnen railinfra (metro) omgeving (KO);
 • Je hebt ervaring met datagedreven (proces) verbetertrajecten (KO).

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Je dient minimaal 1 relevante referentie te vermelden in je CV (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-01-08 11:53:53Status : Gesloten

Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Wordt gevonden door Quest4

Open inschrijving