Projectleider RPA ( 2 FTE) | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1585
Startdatum:
28-06-2021
Verwachte einddatum:
27-06-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
20
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
23-06-2021 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Rijksvastgoedbedrijf op zoek naar 2 Projectleiders RPA op basis van 20 uur per week. 

Het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12 miljoen vierkante meter gebouwen en circa 89.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten. Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen. 

Directie Portefeuille stratégie en Portefeuille management (P&P):
De directie Portefeuillestrategie en Portefeuillemanagement is de schakel tussen de departementen, beleidsmakers, vastgoed houdende diensten, medeoverheden en maatschappelijke organisaties en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) op strategisch niveau. Hierbij is P&P op concern Rijksniveau verantwoordelijk voor het opstellen van de Rijksvastgoedportefeuillestrategie met als doel “het accommoderen en implementeren van de Rijksdoelen en het beleid waarbij Rijksvastgoed een rol van betekenis kan spelen”. De directie P&P bestaat uit vijf afdelingen: de afdeling Strategie- en Uitvoeringsbeleid, de afdeling gebieden, de afdeling Portefeuillemanagement, de afdeling CIO Office en de afdeling Informatievoorziening. Daarnaast is er een Bedrijfsbureau.

Afdeling IV:
De afdeling IV draagt zorg voor levering en beheer van ICT-voorzieningen binnen het Rijksvastgoedbedrijf. De ICT-werkzaamheden vinden plaats binnen de kaders van de directie Portefeuillestrategie en Portefeuillemanagement.
De afdeling IV is verantwoordelijk voor:

 • RVB-specifieke ICT-dienstverlening;
 • Generieke dienstverlening;
 • Servicemanagement;
 • Opzet en aanpassing van deze specifieke dienstverlening aan de technologische- en functionele eisen van deze tijd;
 • Service- en contractmanagement over de generieke en specifiek dienstverlening en de eventueel uit te besteden ICT-diensten;
 • ICT-(architectuur)- kennis en ervaring op technische- en applicatie- architectuur en informatiebeveiliging.

Programma RPA en project RPA DCA:
In oktober 2020 is het Rijksvastgoedbedrijf begonnen met een pilot voor Robotic Proces Automation (RPA). Er is aangetoond dat de software toegevoegde waarde kan bieden voor het Rijksvastgoedbedrijf. Dit wordt niet alleen gebaseerd op de ervaringen met de pilot binnen het RVB tot nu toe, maar ook ervaringen van andere Rijksorganisaties waarmee het RVB gesprekken gevoerd heeft. Zo hebben zowel het CJIB als SSC-I DJI al tientallen processen gerobotiseerd met dezelfde software (UiPath) als die door het RVB gebruikt wordt in de pilot. De organisatie heeft nu de behoefte om verder te bouwen en RPA te gaan gebruiken voor andere processen/handelingen en wilt hiertoe een programma opzetten. Binnen dat programma ligt in het project RPA DCA de focus op het financieel administratieve proces binnen de sectie DCA (Debiteuren- & Crediteuren Administratie) van de afdeling Accounting. De afdeling wil door middel van robotisering processen waarbij sprake is van repetitieve handmatige handelingendoeltreffender en doelmatiger maken waardoor (strategische) doelen van het RVB effectiever en efficiënter kunnen worden gerealiseerd. Voor dit project is een projectbrief opgesteld en goedgekeurd. Wij zoeken nu een projectleider om het programma op te zetten en uitvoering aan het project RPA DCA te geven.

Als projectleider voer je RPA projecten uit in het ICT-landschap van het RVB, die ervoor zorgen dat het RVB efficiënter en slagvaardiger kan gaan werken. Dit doe je door het opstellen van een RPA- programma, waarbij je toepassingen elders binnen het Rijk op het gebied van automatisering & robotisering verkent en in voor het RVB aangepaste vorm implementeert en nieuwe mogelijkheden onderzoekt en implementeert. Als projectleider breng je kennis mee over automatisering & robotisering binnen het Rijk. Je hebt daarnaast voldoende kennis van de omgeving (Oracle EBS, Finance) waarin de projectresultaten moeten landen. Bovendien heb je voldoende technische kennis waarmee je als gesprekspartner/- leider kunt sparren in de afstemmingen met ICT leveranciers (in- en extern), beheerders en architecten die een groot aandeel in de realisatie van het project hebben.

Onderliggende taken:

 • Het conform de Prince2 methodiek opstarten, inrichten en uitvoeren van een RPA
  programma en bijbehorende projecten;
 • Opstellen van een RPA programmaplan en opstellen van de bijhorende projectvoorstellen
  en de PID’s;
 • Voor het project bepalen wat de organisatorische gevolgen zijn en met de opdrachtgever borgen dat de resultaten worden geïmplementeerd;
 • Bepalen ontwikkel aanpak (agile/scrum, waterval, combi);
 • Leiding geven aan de uitvoering van het programma en de bijbehorende projecten conform het programmaplan en PID’s;
 • Verzorgen van periodieke rapportage over voortgang en faseovergangen aan de stuurgroep en aan Project Management Office (PMO);
 • Rapporteren van exceptions en de impact daarvan op het project aan de stuurgroep en aan Project Management Office (PMO);
 • Afstemmen met ICT leveranciers en stakeholders binnen RVB over technische oplossingen en (on)mogelijkheden binnen de standaarden en architectuur va RVB.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt over aantoonbaar werk- en denkniveau op WO niveau;
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als projectleider leiding gegeven aan ICT projecten en beschikt over minimaal twee referenties;
 • Je beschikt over kennis van ERP systemen, in het bijzonder Oracle;
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met de werking van complexe ICT infrastructuren, administratieve Organisatie en Interne beheersing en het inrichten van (geautomatiseerde) interne controles in een Rijksoverheidsorganisatie.

Wensen:

 • Mate waarin je ervaring hebt als projectleider binnen een(rijks) overheidsinstelling;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met verandermanagement en procesverbetering;
 • Je hebt kennis van en ervaring met Agile Scrum;
 • Je hebt kennis van en ervaring met applicatieketens en met de toepassing van RPA binnen financiële, administratieve processen;
 • Je hebt kennis en ervaring met de financieel administratieve processen met name op het gebied van de debiteuren- en crediteurenadministratie en stamgegevens.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-22 10:18:35

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden