Projectleider SDG | Rotterdam/Utrecht

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam/Utrecht
Aanvraagnummer:
A2021-1430
Startdatum:
01-07-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26-05-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Kamer van Koophandel op zoek naar een Projectleider SDG op basis van 32 uur per week.

Digitaal Ondernemersplein (DOP) is op zoek naar een Projectleider SDG. Digitaal Ondernemersplein is onderdeel van de afdeling Online van KVK en een uniek samenwerkingsverband van overheidsorganisaties. Om het leven van ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken kunnen ze terecht op Ondernemersplein.kvk.nl en op Business.gov.nl (buitenlandse ondernemers) voor de relevante en gebundelde informatie van de (semi)overheid. Ook bieden we content aan partnerwebsites via onze open data API. Zo krijgen ondernemers antwoord op vragen over o.a. personeel, export, starten, wetten, regels en financiering.

Eén digitale toegangspoort voor EU-burgers, ongeacht in welk land je bent: dat is Single Digital Gateway (SDG), een verordening vanuit de EU. De SDG onderscheidt 3 soorten content: algemene informatie over producten en diensten van de (decentrale) overheid, de procedures die een inwoner van de EU moet volgen om een product of dienst te verkrijgen en informatie over diensten die burgers en ondernemers hierbij kunnen ondersteunen. Om dit te verwezenlijken is een grote rol weggelegd voor twee nationale portalen: rijksoverheid.nl/government.nl en ondernemersplein.kvk.nl/business.gov.nl. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft KVK gevraagd invulling te geven aan de Europese SDG Verordening met een aantal aspecten, waaronder het maken van een plan van aanpak voor decentrale overheidsinformatie (primair verantwoordelijk zijn gemeenten, waterschappen en provincies) en het voorbereiden van de koppeling met DOP. Zo gaat onder andere naar verwachting informatie van decentrale overheden centraal ontsloten worden op de nationale portalen.

Als Projectleider SDG ben je verantwoordelijk voor de algehele voortgang van het DOP deel van de SDG implementatie. Dit bestaat o.a. uit:

 • Coördinatie nazorg/beheer/amendementen EU informatie centrale overheden op DOP (zowel informatie, technische ontsluiting, stats en feedback);
 • Rapportage en voortgang;
 • Coördinatie communicatie en promotie SDG (DOP deel);
 • Algemene coördinatie/afstemming SDG met overige betrokken stakeholders.

Voor de centrale overheidsinformatie ben je (samen met de coordinator Coördinator informatie decentrale overheden SDG) verantwoordelijk voor:

 • Coördineren proces voor compleet krijgen van de informatie volgens de kwaliteitseisen en optimaliseren klantreis;
 • Coördineren technische aansluiting DOP op het Europese portaal Your Europe;
 • Coördineren verzamelen en ontsluiten van gebruikersstatistieken en promotie.

De deadline hiervoor is deadline van eind 2022.

De precieze implementatie is afhankelijk van keuzes hoe decentrale overheden gaan aansluiten bij de SDG. Je neemt deel aan verschillende werk- en projectgroepen, maakt voortgangsrapportages en bent binnen het projectteam primair verantwoordelijk voor de afstemming met alle betrokken partijen (zoals BZK, Rijksoverheid.nl, Logius, RVO/Antwoord voor Bedrijven, VNG, IPO, Unie van Waterschappen en ICTU). Bij genoemde zaken en de implementatie zal ook samengewerkt moeten worden met o.a. Rijksoverheid.nl, partnerorganisatie van DOP Antwoord voor Bedrijven en KVK intern. Het is technische en politiek complexe materie, waarbij meerdere partijen goed met elkaar moeten samenwerken.

Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en samenwerking binnen het projectteam en rapporteert aan Relatiemanager Business.gov.nl. Je werkt enerzijds samen met het projectteam SDG (coordinator informatie decentrale overheden, redacteur, full-stack developer en data & marketing specialist) en anderzijds met de andere teams binnen DOP. Daarnaast zal je veel afstemmen met stakeholders zoals Dienst Publiek en Communicatie (DPC) en ICTU. Je bent zelfstandig, maar ook een goede teamplayer en levert je bijdrage pro-actief.

Als Projectleider SDG bij Digitaal Ondernemersplein heb je een scherp inzicht in processen en voortgang. Je weet knelpunten snel op te lossen en zorgt er samen met de verschillende agile teams voor dat deadlines en doelstellingen gehaald worden. Je hebt gevoel voor het stellen van prioriteiten en bent resultaatgericht. Daarbij houdt je de eisen van de Verordening scherp voor ogen, zonder de belangen van de betrokken organisaties uit het oog te verliezen. Je weet in een complexe omgeving waardevolle oplossingen voor ondernemers te realiseren. Jij houdt ervan om het gesprek aan te gaan met collega’s en hen te challengen op resultaten en mogelijkheden. Met als doel om meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan ondernemers dmv de SDG. Jij bent iemand die alles overziet en levert op het juiste moment. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit de opdracht voor jou!

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding;
 • Je hebt aantoonbare certificering van Prince2 Foundation, SAFE en op het gebied van AGILE;
 • Je hebt aantoonbare en goede kennis van de Engelse taal;
 • In de afgelopen 7 jaar en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als projectleider/manager in een vergelijkbare rol;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Jira en Confluence;
 • Je hebt aanvullende certificering(en) op het gebied van Projectmanagement;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met voortgangsrapportages en rapporteren aan stuurgroepen en directies;
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met werken bij vergelijkbare overheidsorganisaties.
 • Competenties: – Samenwerken: Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep; – Communiceren: Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden; – Overtuigingskracht: Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen; – Deskundigheid: Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie; – Nauwkeurigheid: Is nauwgezet in de uitvoering van de werkzaamheden binnen gestelde normen. De competenties worden getoetst tijdens het interview. Let op!: Voorafgaand aan de beoordeling van uw aanbieding wordt deze getoetst op volledigheid en geldigheid aan de hand van de in de uitvraag gestelde eisen en de informatie in het CV. Indien gestelde eisen niet aantoonbaar in het cv zijn te herleiden dan zal deze eis in het antwoord van uw aanbieding worden aangepast. Het resultaat daarvan is dat uw aanbieding of lager scoort in de ranking of terzijde wordt gelegd. U ontvangt hierover een gemotiveerd bericht.

Wensen:

 • Afgeronde opleiding is op het gebied van Bedrijfskunde (of vergelijkbaar);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met werken in een Agile omgeving. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met ontwikkelingen in complexe ketens die domeinoverschrijdend zijn. Geef aan hoeveel jaar ervaring.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats tussen 31-05-2021 en 04-06-2021. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-05-17 13:24:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden