Projectleider webrichtlijnen | Den Haag / mogelijk af en toe Assen

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag / mogelijk af en toe Assen
Aanvraagnummer:
A2020-0456
Startdatum:
01-10-2020
Verwachte einddatum:
30-09-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17 Sep 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Projectleider webrichtlijnen op basis van 36 uur per week. 

De overheidswebsites dienen in toenemende mate aan steeds meer (wettelijke) eisen te voldoen. Dit geldt ook de websites die onder de verantwoordelijkheid van RVO worden gemaakt. RVO zoekt een projectleider webrichtlijnen die samen met opdrachtgevers, projectleiders, productowners, functioneel beheerders en lijnmanagers in beeld brengt waar verbeteringen nodig zijn in de totale voortbrengingsketen. Daarnaast stelt deze een plan op om daadwerkelijk te voldoen aan de richtlijnen en voert deze uit. Uiteindelijk resultaat moet zijn dat de activiteiten in de keten optimaal en kwalitatief op het juiste niveau uitgevoerd worden en dat dit ook structureel geborgd is. Daarnaast moet aantoonbaar zijn dat websites aan de richtlijnen voldoen en indien dat (nog) niet het geval is, hoe deze wel aan de richtlijnen kunnen voldoen. Om dit te bereiken dien je over goede soft skills en projectmatige skills te beschikken. Je hebt ervaring met webrichtlijnen en projectmatig werken.

Achtergrond opdracht:
De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt aan een digitale strategie waarmee het de koppositie van ons land op digitaal gebied in Europa voor de komende jaren veilig wil stellen. RVO helpt ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers vooruit op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. Samen met onze partners maken we Nederland economisch sterker en duurzamer.

KAI is onderdeel van het primaire proces van RVO, het werkt met het RVO-belang voor ogen. Voor alle domeinen: duurzaam, agrarisch, internationaal én innovatief. KAI staat voor een klantgerichte dienstverlening en werkt vanuit een evenwichtige belangenafweging in de driehoek van RVO: van Klant, Opdrachtgever en Organisatie. In samenwerking met de andere directies draagt KAI wezenlijk bij aan de klantgerichtheid van RVO. Hierbij worden onder verantwoordelijkheid van KAI diverse voorzieningen ontwikkeld en beheerd zoals websites, portalen en zaaksystemen.

Het team Digitaal Advies is één teams van de afdeling klant binnen KAI. Het team Digitaal Advies bestaat uit een aantal Adviseurs. Zij adviseren proactief aan de directie en management t.a.v. ontwikkelingen en deze kunnen doorvertalen naar (digitaal) communicatie beleid; Daarnaast spelen zij als productowner een centrale rol bij de (door-)ontwikkeling van voorkant systemen zoals websites en portalen. Je werkzaamheden zullen primair ter advisering van deze productowners dienen. Je wordt bij je werkzaamheden inhoudelijk aangestuurd door de teammanager Digitaal Advies.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Een afgeronde HBO (ICT/Bedrijfskunde) opleiding;
  • Je hebt Prince II (Foundation) en ITIL Foundation certficaten;
  • Je hebt Professional Scrum Master I certificaat;
  • SAFe agilist;
  • Je hebt brede kennis van WCAG 2.1 richtlijnen en van websites en CMS systemen;
  • Ervaring met het leiden van IT projecten binnen een IV organisatie.

Wensen:

  • Competenties: Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling, Courage: zelfvertrouwen, coaching en overtuigingskracht, proactiviteit, reflectie en flexibiliteit, In staat om stakeholders goed te managen en om risico’s, eisen en wensen van klanten in goede banen te leiden, Onder druk kunnen presteren;
  • Agile werken en DevOps. Ervaring met verschillende CMS systemen waaronder Drupal. Daarnaast ervaring met de Digitale Overheid;
  • Moet in staat zijn projectrealisatie op effectieve en efficiënte wijze uit te laten voeren. Geven van workshops en voorlichting.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-14 17:22:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden