Projectleider | Zwolle

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Zwolle
Aanvraagnummer:
A2020-0493
Startdatum:
15-10-2020
Verwachte einddatum:
28-02-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2 Oct 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Projectleider op basis van 36 uur per week. 

Wij zoeken een projectleider die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders.

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een projectleider. De projectleider is procesverantwoordelijke (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen.

Wat wij zoeken:
De ambitie van RVO is om de toonaangevende overheidsdienstverlener van Nederland te zijn. Om dat te bereiken wordt – veelal projectmatig – hard gewerkt aan optimale geautomatiseerde ondersteuning van de dienstverlening. Wij zoeken een projectmanager die zijn vak verstaat, die weet wat gedegen projectvoorbereiding, uitvoering en implementatie inhoudt. Ervaring met Agile-Scrum werken is daarbij een must. Je hebt aantoonbare ervaring met implementatie van procesvernieuwing zowel intern als bij grote groepen klanten.

Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager ga je de uitdaging aan om samen met ontwikkelteams resultaten neer te zetten. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten.

De hoofdtaken van de projectleider zijn:

 • Afstemmen met de productowner, opdrachtgever en IMP-regisseur (Informatiemanager);
 • Begeleiden en faciliteren van het veranderingsproces voor de teams die de aanvragen van bedrijven beoordelen en beschikken;
 • Het voorbereiden van de doelgroep op de veranderde wijze van indienen;
 • Opstellen (overall)planning, plan van aanpak, inclusief voortgangsbewaking, bewaken kwaliteit en uniformiteit;
 • Het inrichting en actualisering van het projectdossier, inrichting van werkzaamheden conform Toolbox Projectmanagement RVO.

De projectmanager maakt gebruik van de toolbox Projectmanagement van RVO.

Opdracht:
Binnen RVO is een nieuw platform ontwikkeld en in gebruik genomen voor de ondersteuning van de uitvoering van regelingen. We staan aan de vooravond van de migratie van een zeer grote regeling naar dit platform: de WBSO. Je bent als projectleider verantwoordelijk voor deze migratie, zowel intern als richting de doelgroep. De projectmanager wordt functioneel aangestuurd door de opdrachtgever en maakt onderdeel uit van het Kennisteam Projectmanagement.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • IPMA-C of hoger of IPMA-Agile, of vergelijkbaar zwaar certificaat;
 • Rijksacademie voor Project- en Programmamanagement. Business Information Management Foundation. Agile Scrum Foundation;
 • Certified professional Scrum Master I. SaFe en DevOps;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring bij een grote overheidsorganisatie in de rol van projectleider;
 • Ervaring met implementatie van nieuwe of gewijzigde processen en begeleiding van de verandering bij klanten en medewerkers;
 • WO werk- en denkniveau.

Wensen:

 • Competenties: Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project. Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt. Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen. Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief. Zorgt voor een haalbare fasering. Is in control: – Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged) – Realistisch, efficiënt (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat) – Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing) – Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek) – Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde);
 • IPMA-C als wens als aanvulling op zware certificering projectmanagement;
 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht);
 • Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven);
 • Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Je dient gedurende de gevraagde termijn beschikbaar te zijn voor het gevraagde aantal uren. Eventuele afbouw van huidige werkzaamheden is bespreekbaar voor een periode van maximaal twee weken waarin de kandidaat minimaal 75% beschikbaar moet zijn voor RVO.

De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Zwolle. Je moet er rekening mee houden dat 2/mnd reizen naar de vestiging Den Haag nodig is om daar werkzaamheden te verrichten. Gedurende de corona periode wordt hoofdzakelijk vanuit huis gewerkt.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-30 07:48:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden