Projectmanager arbeidsmarktcommunicatie | Den Haag

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0207
Startdatum:
01-03-2019
Verwachte einddatum:
30-11-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 Feb 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Projectmanager arbeidsmarktcommunicatie voor 36 uur per week. 

Het positioneren van de Rijksoverheid als aantrekkelijke ICT-werkgever op de arbeidsmarkt en inhoud geven aan het werk dat een ICT’ er bij de Rijksoverheid kan doen. Daarnaast gaan we werken aan het opbouwen van een lange termijn relatie met de ICT doelgroep.

Doelstelling 1: De Rijksoverheid als aantrekkelijk ICT-werkgever positioneren. Dit wordt bereikt d.m.v. twee campagneperiodes met massa mediale inzet per jaar. Dit wordt bereikt door twee campagneperiodes van 5 à 6 weken (voor- en najaar) waarbij we per doelgroep massamedia zullen inzetten om de doelgroep te bereiken. De in te zetten media zal mede bepaald worden n.a.v. de inzichten en resultaten verkregen na de najaarscampagne 2018. Het bereiken van de doelgroep gebeurt op thema namelijk Security en Big data in 2019 uit te breiden met Cloud en/of Blockchain. Na afloop en evaluatie van de campagnes 2018 wordt nagekeken of de campagnes 2019 nog aangepast moeten worden.

Doelstelling 2: Inhoud geven aan het werk dat een ICT’ er bij de Rijksoverheid kan doen. Dit doen we in de vorm van o.a. het verspreiden van artikelen, video’s, videoportretten, blogs, advertenties en het initiëren van face-to-face activiteiten om kandidaten aan te spreken op hun expertisegebied. N.a.v. de resultaten van de campagnes 2017 en 2018 en het security-evenement op 2 nov 2018 zal er een mediaplan opgezet worden in samenwerking met het mediabureau Intitiative (Q1 is het mediaplan voor 2019 beschikbaar).

Doelstelling 3: Lange termijn relatie opbouwen met de ICT doelgroep Dit gebeurt door, los van de vacatures, in gesprek te blijven met de ICTdoelgroep. Door de doelgroep vaker te spreken, d.m.v. rijksbrede kennis evenementen, focus groepen, talenten pools kan de doelgroep beter inzicht krijgen in het werk bij de Rijksoverheid en leren wij tegelijkertijd de behoeftes van de doelgroep. Dit leidt tot kandidaten die in contact willen komen met rijksorganisaties. Vanaf dit punt wordt het contact overgenomen door andere projecten binnen het HR ICT Programma, zoals VMT, stagebureau en I-Flow.

Doelstelling 4: Faciliteren van een sterkere AMC-samenwerking tussen de organisaties met een grote ict component, door bijvoorbeeld:

 • Samenwerken;
 • Eventueel structureel overleg;
 • Helpen met ICT inzichten, doelgroep informatie verzamelen;
 • Aanreiken kaders.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van bovenstaande doelstellingen. Je regelt ook de inbedding van nieuwe organisatie en projecteam en draagt over staande organisatie. Je gaat dit doen met een team. De projecten kennen veel samenhang. Om de synergie te stimuleren besteed je (net als de andere projectleiders) 80 % van de tijd aan AMC en 20 % aan het programma HR-ICT.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je beschikt over een diploma op minimaal HBO-niveau;
 • Je bent beschikbaar gedurende de gevraagde periode;
 • Je beschikt over kennis en expertise van moderne ICT communicatie- en mediakanalen;
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met het opzetten en uitvoeren van projecten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, bij voorkeur op ICT-gebied;
 • Je beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden:
  • Netwerker op alle niveaus, zowel bij ICT-managers, ICT vacaturehouders, HR adviseurs en recruiters als bij opleidingsdirecteuren binnen de Rijksoverheid op ICT-gebied;
  • Overtuigingskracht, doorpakker en initiator en gericht op samenwerken en het creëren van gemeenschappelijkheid (verbinder);
  • In staat zijn om daarnaast concrete producten neer te zetten. 

Wensen:

 • Je hebt kennis van de arbeidsmarktcommunicatie met accent op netwerken/verbinden op alle hiërarchische niveaus.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare opdracht binnen de Rijksoverheid.
 • Je beschikt over de gevraagde competenties en vaardigheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-19 07:03:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden