Projectmanager | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1032
Startdatum:
15-02-2021
Verwachte einddatum:
30-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18-01-2021 09:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Projectmanager op basis van 36 uur per week. 

De projectmanager gaat ingezet worden voor de BU (Business Unit) Maatwerk en gaat in samenwerking met de klant de inrichting vormgeven van en de operationele sturing voeren op het (Niet Standaard Klantvraag) NSK-team Inspecties. In eerste instantie door de governance in te richten en vervolgens de beheerrollen te verbinden en na doorontwikkeling van de standaardisatie en self service door vorm en inhoud te geven aan de customer intimacy samenwerking voor de specifieke ICT-behoefte van de klanten. Op jaarbasis ligt het aantal NSK’s voor de Inspecties tussen de 150 en 200.

De werkzaamheden zijn:

 • Gezamenlijke intake NSK vragen met projecten;
 • Organiseren van de samenwerking tussen de deelnemende inspecties;
 • Maken van interne afspraken over de samenwerking c.q. de bemensing;
 • Organiseren van het beheer van de werkvoorraad;
 • Op agile wijze toewerken naar een snellere en kwalitatief betere afhandeling van NSK’s. De kandidaat heeft met het bovenstaande ruime ervaring opgedaan om direct ingezet te kunnen worden. Hij/zij kan onder hoge druk presteren en is in staat zijn/haar parate kennis en ervaring direct toe te passen in de praktijk.

Achtergrond opdracht:
Binnen SSC-ICT BU Maatwerk voert de Afdeling Projecten & Specialisatie jaarlijks ongeveer 80 projecten uit voor acht ministeries van het Rijk. Het projectenportfolio bestaat uit een breed scala van maatwerkprojecten in de domeinen Applicaties, Housing & Hosting en insourcing van nieuwe dienstverlening. De gevraagde projectmanager wordt ingezet in het domein Transitie & Transformatie, maar inzet in de overige domeinen is niet uitgesloten. 

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • ITIL/ASL/BISL certificering;
 • Ervaring met Agile werken;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in het leidinggeven aan technisch geörienteerde teams;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als projecmanager bij de Rijksoverheid of vergelijkbare grote organisaties.

Wensen:

 • Competenties: – Resultaatgericht; – Analytisch; – Klantgericht; – Samenwerkingsgericht; – Organisatiesensitiviteit; – Bestuurlijke sensitiviteit; – Hands-on mentaliteit;
 • Minimaal 5 jaar ervaring managen van complexe klantrelaties;
 • Ervaring met applicatie beheer;
 • Ervaring in harmoniseren van processen en werkzaamheden;
 • Ervaring met hostingsdienstverlening.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 21-01-2021 tussen 10:00 – 15:00 uur (via webex). Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

I.v.m. COVID-19 starten/werken van uit huis.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-14 09:29:43Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Winhold Bartelink

contactpersoon:

Winhold Bartelink

Bel me nu!

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden