Projectmanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1589
Startdatum:
02-07-2021
Verwachte einddatum:
31-10-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24-06-2021 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Senior Projectmanager op basis van 36 uur per week. 

Vanuit het programma Doorontwikkeling RWO 2021 wordt er o. a. gewerkt aan een nieuwe werkplek welke uitgaat van Windows 10 versie 20H2 (W10R.20H2) en Office 365 Apps. Deze nieuwe versies brengt de nodige verandering met zich mee en wordt bij onze klanten momenteel uitgerold.

Voor de uitrol is het programma op zoek naar een ICT-projectmanager die vanuit het programma verantwoordelijk is om zorg te dragen dat hier tijdig in wordt voorzien. De projectmanager onderhoudt hiervoor de benodigde contacten met onze klanten, treedt op als vertegenwoordiger vanuit het programma Doorontwikkeling RWO, coordineert de diverse werkzaamheden die nodig zijn vanuit SSC-ICT t.b.v. de voorbereidingen, uitrol & nazorg en stuurt op harde deadlines (en maakt hiervoor de noodzakelijke afspraken met onze klantvertegenwoordigers). De betreffende kandidaat heeft hiervan de benodigde ervaring opgedaan met implementatieprojecten in vergelijkbare ICT organisaties en moet minimaal voldoen aan de gestelde harde eisen om direct ingezet te kunnen worden. Daarbij dient de kandidaat onder hoge druk kunnen presteren. De kandidaat moet in staat zijn de parate kennis en ervaring direct toe te passen in de praktijk.

Achtergrond Opdracht:
Achtergrond Informatie (2020): SSC-ICT doorloopt momenteel een transitie waarin de stap wordt gemaakt naar een toekomstvaste, brede ICT- dienstverlener. Een enorme ingreep hierin is de splitsing van het dienstenpakket in standaarddiensten en maatwerk. Door deze scheiding kunnen we straks de vragen van onze afnemers nog beter, sneller en goedkoper invullen. Deze ingreep wordt op een organische wijze uitgevoerd waarbij de organisatie de eerste aanpassingen heeft doorgevoerd.

Werkplekdiensten en Doorontwikkeling RWO: De standaarddiensten zijn ondergebracht bij de BU Standaard. Hieronder vallen o.a. de werkplekdiensten, zoals DWR Next, die vanuit SSC-ICT sinds 2009 aan meerdere Ministeries worden geleverd. Door de komst van Office 365, Windows 10 R.19.0, beschikbaarheid van nieuwe cloud diensten, verhoogde aandacht voor security (o.a. voldoen aan nieuwe standaarden) en vraag naar nieuwe functionaliteiten en meer flexibiteit t.b.v samenwerken/videoconferenties is de verdere ontwikkeling van de werkplek ondergebracht in het programma ‘Doorontwikkeling RWO 2021.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Projectmanagement: Prince 2 Practitioner;
  • Afgeronden ICT opleiding (op minimaal HBO Niveau);
  • Relevante en aantoonbare ervaring als projectmanager binnen de overheid of organisaties van vergelijkbare omvang ( 5 jr );
  • Relevante en aantoonbare ervaring met Agile-projectmanagement / werken; ( 4 jr );
  • Relevante en aantoonbare ervaring als projectmanager met het aansturen van implementatietrajecten ( 4 jr ).

Wensen:

  • Competenties: – Analyse & Oordeelsvorming, Autonomie, Besluitvaardigheid, Leiding geven, Netwerken, Omgevingssentiviteit, Overtuigingskracht, Plannen en organiseren, Resultaatgerichtheid, Risicobereidheid, Oplossingsgericht;
  • Kennis van IT Infrastructuur, werkplek diensten, Citrix, Office 365 implementaties en Teams.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-22 13:47:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden