Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Projectmanager infra | Apeldoorn

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2019-0382
Startdatum:
01-05-2019
Verwachte einddatum:
31-07-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20 Mar 2019 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Projectmanager Infra voor 40 uur per week.

DCS is op zoek naar een projectmanager voor verschillende projecten. De werkzaamheden zijn het ontwikkelen, implementeren en het bieden van ondersteuning van de producten en processen in de informatievoorziening en zorgen voor de regie op informatie en gebruiksmanagement. In de projecten zijn verschillende stakeholders, een keten met autonome partijen met een eigen agenda, en uiteenlopende belangen. Het tonen van leiderschap hierin is van belang. Andere werkzaamheden zijn natuurlijk tijdige, accurate statusrapportages met betrekking tot het kritieke pad, budget, kwaliteit van oplevering, en de key-issues en risico’s met bijbehorende risico-beperkende acties. Projecten moeten worden gerealiseerd binnen de doorlooptijd en het budget, en naar tevredenheid van de opdrachtgever. In de sterk veranderende politiek-gevoelige omgeving van de opdracht, draait het niet alleen om het realiseren van doelen. Ook de manier waarop dat gebeurt is van belang. Het gaat om resultaten boeken én de goede verhoudingen in stand houden. Belangrijk is het bewustzijn van de gevoeligheid van de informatie en het moeiteloos schakelen met medewerkers op verschillende niveaus.

Achtergrond Opdracht:
Als IT-projectmanager breng jij complexe infrastructuurprojecten tot een goed einde, en verbeter je continu de dienstverlening van onze klanten binnen het rijk.

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Datacenter Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten, nu en in de toekomst. Dat doet het samen met de andere onderdelen van de IV-keten. Het datacenter levert generieke diensten waar dat kan, en specifieke diensten waar dat moet. Dat is ontstaan uit het besef dat IT een cruciale enabler is voor de taak van de Belastingdienst. Binnen de afdeling ‘Klant en Organisatie’ van DCS bevindt zich het team Projectmanagement. Het team Projectmanagement bestaat uit 21 projectmanagers welke ingezet worden voor diverse projecten binnen DCS.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Universitair werk- en denkniveau;
 • Aantoonbaar ervaring met het leiden van infra- en ontwikkelprojecten;
 • Aantoonbare ervaring met en gevoel voor politieke verhoudingen;
 • Kennis van en ervaring met programma management van projecten;
 • Kennis van en ervaring met IT Servicemanagement;
 • Certificaat PRINCE2 en hebt hier aantoonbare ervaring mee Specifiek Certificaat IPMA C.

Wensen

 • Organisatiesensitief, omgevingsbewust, creatief en overtuigend;
 • Analytisch sterk en kunt goed plannen en organiseren;
 • In staat om een sterk netwerk te bouwen en onderhouden;
 • Kennis Gespecialiseerde en brede kennis van je eigen en aanverwante aandachtsgebieden met betrekking tot informatievoorziening en de relevante delen van het bedrijfsvoeringsgebied (bestuurlijke, bedrijfskundige informatie);
 • Certificering op het gebied van risc-management;
 • Ervaring in een klant-leverancier relatie;
 • Een afgeronde universitaire opleiding bij voorkeur in IT;
 • Kennis van en ervaring in het werken met Agile en Scrum, certificering;
 • Kennis van en ervaring met ITIL. Certificering op Foundation-niveau.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-03-19 13:06:36Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden