Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Projectmanager RAM | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2018-2874
Startdatum:
21-01-2019
Verwachte einddatum:
31-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2 Jan 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functie omschrijving

Wij zijn voor Prorail  in Utrecht op zoek naar een Projectmanager RAM voor 36 uur in de week

ProRail wil een zo betrouwbaar mogelijke mobiliteit per spoor en klanthinder reduceren. Om dit te realiseren heeft het strategieteam ‘Verbetert’ initiatieven uitgewerkt die hinder reduceren. Een van deze initiatieven is het inzetten van reizigerstreinen als meettrein. Recent hebben de  InvestCo en de ExCo groen licht gegeven voor de uitvoering van het project Reizigerstrein als Meettrein (RaM). Een belangrijke reden voor dit besluit is dat de hinder als gevolg van breuken op ES-lassen te hoog blijft. Een innovatietraject heeft uitgewezen dat met behulp van aspotversnellingsmeters, spoorstaafdefecten vroegtijdig opgespoord kunnen worden. Door reizigerstreinen uit te rusten met deze aspotversnellingsmeters, wordt het mogelijk om met grote regelmaat nauwkeurige metingen van de spoorconditie uit te voeren en onregelmatigheden sneller op te sporen. Dit stelt ProRail in staat om maatregelen te (laten) nemen voordat er hinder ontstaat. 

 
Het project Reizigerstrein als Meettrein (RaM) heeft als opdracht deze nieuwe meetmethode operationeel te maken door 14 reizigerstreinen uit te rusten met meetsensoren en ICT-voorzieningen in te richten voor de opslag, analyse en weergave van meetgegevens. Tevens zorgt het project voor een goede in gebruik name van de nieuwe voorzieningen bij de betrokken afdelingen. Het project RaM is hiertoe opgedeeld in de volgende 5 werkpakketten. De werkpakketten omvatten het volgende:

A.    Aanschaf van de meetapparatuur die geïnstalleerd moet worden op de reizigerstreinen.
B.    Fysieke inbouw en in beheer name van de meetapparatuur op 14 reizigerstreinen van de NS (sensoren, opslagvoorzieningen en voorzieningen voor dataverzending naar wal). 
C.    Realisatie en in beheer name van ICT-infrastructuur (hardware. middleware en software) voor de opslag van meetgegeven aan wal, het uitvoeren van analyses en weergave en ontsluiting van gegevens/informatie. 
D.    Implementatie van het gebruik van de ICT-voorzieningen bij de betrokken afdelingen van ProRail en bij de onderhoudsaannemers. 
E.    Algemene projectleiding, project coördinatie en systeemintegratie (A t/m D).

De algemene projectleiding is inmiddels belegd. Tevens is er een deelprojectmanager voor werkpakket A en C. We zoeken nog een projectmanager die de werkpakketten B en D tezamen aanstuurt.

Hier ga je werken:
Je staat er niet alleen voor: bij Assetmanagement zijn we samen verantwoordelijk voor de optimale betrouwbaarheid en veiligheid van het spoornet. Door goed onderhoud en beheer houden we het bestaande spoor in topconditie, zodat de dienstregeling zonder verstoringen kan worden uitgevoerd. Assetmanagement werkt vanuit het hoofdkantoor in Utrecht en vanuit de vier regiokantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle.

De afdeling AM-Informatie beheert de bron van railinfra-informatie in Nederland. We zijn regisseur over het ontwikkelen, beheren en verstrekken van gegevens. We adviseren onze in- en externe leveranciers en afnemers over de toegevoegde waarde van de gegevens. Daarnaast helpen we hen bij het verwerken van de gegevens tot informatie die de eigen bedrijfsprocessen en die van onze afnemers ondersteunt.

Functie eisen

Creatief denken en resultaten boeken door mensen te verbinden. In gesprekken laat jij je de kaas niet van het brood eten. Je durft mensen aan te spreken, bent vasthoudend, stressbestendig en politiek sensitief. Om deze functie goed uit te oefenen breng je ook nog het volgende mee:

•    HBO/WO werk- en denkniveau
•    Je hebt ruime werkervaring als projectmanager in complexe verbeterprojecten binnen het werkveld van Assetmanagement
•    Je komt goed tot je recht in een sterk krachtenveld met veel verschillende stakeholders, die verschillende, soms tegenstrijdige belangen hebben
•    Een technische opleiding is een pré 
•    Kennis van (rail) infrastructuur en asset management is een pré 
•    Zeer goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
•    Werkt zelfstandig/plant eigen werk en pakt pro actief zaken op
•    Gebruikelijke projectmanagementvaardigheden (rapporteren, communiceren, coordineren, etc.) 

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands, MS word en max 5 pagina’s 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-12-19 10:15:40Status : Gesloten

Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB

Conform de AVG-wetgeving verwijzen wij naar ons privacy statement.

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Wordt gevonden door Quest4

CV aanbieden