Projectmanager Security Hardening | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1152
Startdatum:
15-03-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-02-2021 14:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Senior Projectmanager Security Hardening op basis van 36 uur per week. 

Senior security projectmanager voor Infrastructuur Hardening project. De projectmanager heeft een prestatiedoelstelling om SSC-ICT servers op basis van het vastgestelde hardenings beleid gehardened te krijgen. Na de servers volgen andere assets in de IT stack.

Concrete taken zijn het sturen een de coordinatie van:

 • Ontwerp en implementatie van een standaard hardened besturingssysteem image (Zoals Windows / Linux Redhat / Oracle / etc);
 • Ontwerp en aanpak hoe hardening van images te adminstreren en geautomatiseerd monitoren met de benodige excepties;
 • Per serveromgeving met verantwoordelijke teams een implementatie-aanpak vast te stellen hoe hardening vorm te geven; 
 • Hardening test en -migratieactiviteiten;
 • Voortgang monitoren en rapporteren;
 • Hardeningsstandaarden, -processen en werkwijze overdragen aan de lijnorganisatie. Deze activiteit is onderdeel van het Transitiespoort Security.

Doel van dit werkpakket is om ervoor te zorgen dat er invulling gegeven wordt aan het vastgestelde hardeningsbeleid, wat inhoudt dat er voor elk gebruikt component (OS, switch, applicatiecomponent) een vastgestelde hardeningsstandaard is waaraan aantoonbaar wordt voldaan.

Achtergrond Opdracht:
De transitie van SSC-ICT wordt uitgevoerd in vijf sporen. Een van die sporen is het spoor Security. Het spoor staat onder leiding van een spoormanager. Vanuit dit spoor worden diverse (verander)acties in de organisatie uitgevoerd en/of gecoördineeerd; deels in de vorm van formele projecten, deels in de vorm van werkgroepen en deels in de vorm van (gecoördineerde) activiteiten door de lijn.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • WO diploma van technische richting;
 • IPMA-B/C en/of Prince2 gecertificeerd en CISSP / CISM of vergelijkbare security certificering;
 • Agile/scrum opleiding hebben gevolgd;
 • Je hebt meer dan 5 jaar praktijkervaring met project- en programmamanagement in een IT-organisatie of met een grote IT-component;
 • Praktijkervaring met werken in een bestuurlijke context. (5 jaar);
 • Ervaring met het agile/scrum werken in groot-zakelijke IT omgeving ( 2 jr );
 • Ervaring met project(en) op het gebied van technische security van IT infrastructuur (hardening van platformen, vulnerability management, patching) ( 2 jr );
 • Ervaring met inrichten van security controls in IT infrastructuur en rapporteren in het kader van IT audits ( 2 jr ).

Wensen:

 • Competenties: – Bestuurssensitiviteit, plannen en organiseren, analytisch, resultaatgericht, probleemoplossend, omgevingsbewustzijn, netwerken en bruggenbouwen, aansturen organisatie, motiveren, creativiteit; – Verbindend tussen bestuurlijke context en de werkvloer; ook inhoudelijk de vertaalslag kunnen maken. Met vakmatige en persoonlijke senioriteit kunnen optreden binnen een diverse en veeleisende context;
 • Aantoonbare en actuele kennis van IT Infrastructuur (Windows server 2016/2019 / Linux servers en IT Security / Active Directory);
 • Kennis van security management en auditprocessen;
 • Kennis van softwareproducten Nessus en Splunk;
 • Ervaring met het werken voor een shared service organisatie met infrastructuurdiensten.
 • Ervaring met het intensief samenwerken en challengen van IT engineers en (security) architecten;
 • Ervaring met het frictievlak tussen lijn- en projectorganisatie, en tussen security en technisch beheer;
 • Ervaring met werken onder architectuur;
 • Aantoonbare ervaring opdrachten met gevraagde werkzaamheden: – Ontwerp en implementatie van een standaard hardened besturingssysteem image (Zoals Windows / Linux Redhat / Oracle / etc); – Ontwerp en aanpak hoe hardening van images te adminstreren en geautomatiseerd monitoren met de benodige excepties; – Per serveromgeving met verantwoordelijke teams een implementatie-aanpak vast te stellen hoe hardening vorm te geven; – hardening test en -migratieactiviteiten; – Voortgang monitoren en rapporteren; – Hardeningsstandaarden, -processen en werkwijze overdragen aan de lijnorganisatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 26-02-2021 14:00-16:00 uur of dinsdag 02-03-2021 tussen 10:00-12:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-02-18 14:42:07

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden