Projectmanager vooronderzoek websites volksgezondheid | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2019-0248
Startdatum:
20-03-2019
Verwachte einddatum:
31-08-2019
Aantal uur per week:
20
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
4 Mar 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Utrecht op zoek naar een Projectmanager vooronderzoek websites volksgezondheid voor 20 uur per week. 

Volksgezondheid deelt op verschillende manieren via webtoegang informatie met inwoners en (keten)partners. Zo laat volksgezondheidsmonitor.nl (Volksgezondheidsmonitor (VMU)) zien hoe het gaat met de gezondheid van de Utrechters. Bij het starten van deze website is afgesproken deze 2018/2019 te herijken, ook met het oog op de roadmap VMU2022 waarbij ingezet wordt op onder andere interactiviteit, vraaggerichtheid, coproductie en storytelling.

Naast deze websites publiceert Volksgezondheid ook informatie op andere websites met specifieke doelgroepen zoals de CJG website (Centrum Jeugd en gezin) en lopen er projecten voor toegang tot digitaal jeugddossier (Ouderportaal) en front office sociaal domein, waarbij cliënten en ketenpartners webtoegang krijgen tot (persoonlijke) informatie. Bovendien is er vanuit Volksgezondheid aansluiting bij websites zoals jouwggd.nl en jong030 en uiteraard www.utrecht.nl.

Middels een vooronderzoek willen we vaststellen hoe we deze webtoegang richting toekomst het beste kunnen inrichten en verbeteren. We onderzoeken wat nodig is om te komen tot webtoegang die aansluit bij (informatie)behoefte in de stad en bij partners, bij opgaven, welke voldoet aan wet- en regelgeving op het gebied van toegankelijkheid en informatiebeveiliging, en die beheersbaar en toekomstbestendig is.

Hiervoor zoeken we een bevlogen projectmanager die:

 • De inventarisatie gaat doen hoe wij toekomstbestendig de kwaliteit van onze websites kunnen verbeteren;
 • Ons adviseert over inrichtingsvraagstukken;
 • En dit advies vertaalt naar implementatiescenario’s.

Hierbij dient rekening te worden gehouden met met gebruiksvriendelijkheid, interactiviteit, ontsluiten van data en wet- en regelgeving omtrent digitale toegankelijkheid. Dit alles in een politiek gevoelige omgeving met diverse betrokken actoren en belanghebbenden. 

Plek in de organisatie:
Binnen de afdeling informatievoorzieningen van gemeente Utrecht werkt het cluster U-Flex IPM organisatie breed aan innovatieve en veelal complexe ICT opdrachten/projecten en zijn verantwoordelijk voor het vertalen van ICT behoeftes van de business naar bruikbare IT-oplossingen.

Functie eisen

Dit breng je mee:

Je beschikt over uitstekende projectmanagementvaardigheden en beheerst verschillende stijlen en methodieken waaronder de klassieke waterval methode en de Agile/Scrum aanpak. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt het talent om te enthousiasmeren en om de boodschap duidelijk en helder over te brengen. Je bent analytisch onderlegd en weet door goed te luisteren wat de klant daadwerkelijk nodig heeft en bent in staat een brug te slaan tussen business en IT.

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur informatiemanagement, bedrijfskunde, informatica of vergelijkbare opleiding;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in en kennis van verandermanagement bij digitaliseringsvraagstukken, in het bijzonder inbedding en borging van nieuwe systemen, processen en werkwijze;
 • Je hebt meer dan 5 jaar werkervaring op het gebied van project- en programmamanagement;
 • Je hebt aantoonbare ervaring binnen volksgezondheid of vergelijkbaar domein;
 • Je hebt kennis van en werkervaring met projectmanagementmethoden (o.a. Agile Scrum, Prince2);
 • Je hebt ervaring en affiniteit met kennisplatforms als volksgezondheidsmonitor (delen en ontsluiten van data) en online communicatie Affiniteit met webtechnologie / architectuur / toegankelijkheid;
 • Je hebt ervaring in het opzetten van vooronderzoeken en verandertrajecten, zoals de inbedding van nieuwe systemen, processen en werkwijze;
 • Je neemt initiatief, bent analytisch, overziet complexe situaties, onderkent problemen en pakt deze systematisch aan, met oog voor de consequenties en verschillende belangen;
 • Je toont ondernemerschap in je aanpak;
 • De gemeente Utrecht wenst graag twee relevante referenties te ontvangen van de kandidaat, die zijn gaan na bellen.

Toelichting in motivatie op volgende punten:

 • Geef concrete voorbeelden waaruit blijkt dat je affiniteit en ervaring hebt met digitale toegankelijkheid en kennisplatforms;
 • Geef in hoofdlijnen aan op welke manier je in staat bent je omgeving mee te nemen in de ontwikkeling van een roadmap/scenario’s. 
  Benoem daarbij: 
  1. Hoe je de omgeving betrekt
  2. Hoe dit resulteert in aanbevelingen
  3. Hoe je opvolging geeft aan deze aanbevelingen
 • Geef een succesvol voorbeeld van een uitgevoerde opdracht bij een grote gemeente waarin je een soort gelijke rol hebt. Ga in op de wijze waarop je de opdracht hebt uitgevoerd, de eigen rol hierin en het concrete bereikte resultaat.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 3 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-25 13:02:47

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden