Proxy Product Owner | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0491
Startdatum:
19-10-2020
Verwachte einddatum:
01-10-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36-40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
5 Oct 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Provincie Zuid-Holland op zoek naar een Proxy Product Owner Digitaal op basis van 36-40 uur per week. 

Achtergrond / aanleiding:
De provincie Zuid-Holland wil in Nederland voorop lopen in het transparant maken van de provincie (open overheid, open spending en open data)’. Daarnaast wil de provincie middels de opgave Digitaal Zuid-Holland een stevige basis vormen voor data-gedreven werken en data-gedreven beleid op de kerntaken.

Opdracht:
Binnen de opgave Digitaal Zuid-Holland valt het (door) ontwikkelen van de huidige DWH voorziening. Bijdragen en zorg hebben voor de ontwikkeling naar een Dataplatform, een gezamenlijke voorziening van PZH in samenwerking met haar stakeholders.

Als Proxy Product Owner ben je verantwoordelijk voor zowel de (door)ontwikkeling van de huidige DWH voorziening als voor het inrichten van het Dataplatform. De rol van Product Owner kan per maatschappelijk vraagstuk anders worden ingevuld. Als Proxy Product Owner bied je continuïteit aan het uitvoerende scrumteam en ondersteun je de wisselende Product Owners bij het op een juiste manier vervullen van hun rol.

Je stuurt als Proxy Product Owner op het ontwerp, de realisatie en de implementatie van een Dataplatform dat onder andere bestaat uit:

 • bestaande interne bronnen, zoals het Data Warehouse, de Azure Data Analytics omgeving en het Geo-magazijn;
 • nieuwe externe bronnen, zoals databronnen van ketenpartners;
 • data labs die samen met ketenpartners worden opgezet;
 • een geïntegreerde omgeving waarbinnen de verschillende informatieproducten en data-diensten virtueel worden samengebracht.

Je werkt nauw samen met de Scrum Master Digitaal Zuid-Holland. Je hebt de beschikking over een dedicated scrumteam met inhoudelijke professionals in de volgende rollen: data scientist, data engineer, UX designer, full-stack developer, cloud engineer en informatieanalist.

Je zet de programmaorganisatie op met inhoudelijk specialisten van de vakafdelingen en met specialisten van I&A (vanuit de teams BBI, Geo en BIS). Je speelt een verbindende rol tussen eigenaren van brondata en degenen die de data willen gebruiken voor beslissingen. Je betrekt externe partijen erbij die als codevelopers apps voor data-gedreven werken bij de provincie Zuid-Holland ontwikkelen.

Afdeling Informatisering & Automatisering:
De afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) wordt steeds uitgedaagd door externe veranderingen en door interne behoeften en verwachtingen. I&A maakt samen met de provinciale gebruikers en partners keuzes om het gevoelige evenwicht te bewaren tussen de beschikbare middelen en het voorzien in behoeften, vernieuwen en innoveren. De provincie Zuid-Holland beschikt over een Microsoft omgeving en een gevirtualiseerde desktop omgeving op basis van Citrix.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je bent gedurende de periode van 19 oktober 2020 tot 1 oktober 2021 beschikbaar voor gemiddeld 36 uren per week voor de voorbereiding, uitvoering en realisatie van het project/gevraagde werkzaamheden en is flexibel inzetbaar. Je moet op datum kunnen starten, of eerder in overleg. De provincie Zuid-Holland behoudt zich het recht om, indien gewenst, het aantal uren uit te breiden naar maximaal 40 uur per week;
 • Minimaal een HBO-diploma behaald in de richting van bedrijfskunde/ informatica of vergelijkbaar;
 • Minimaal SAFE 4.0 gecertificeerd;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als productowner bij een datagedreven publieke organisatie;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van UX-/ human centered design en Web- app realisatie;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met datagedreven oplossingen in tenminste vijf (5) verschillende trajecten;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen en implementeren van een dataplatform;
 • Verificatie tijdens een eventueel interview heeft betrekking op de volgende vereiste bewijsstukken: – Diploma; – Getuigschrift; – Certificaat. U dient deze bewijsstukken niet bij uw aanbieding te voegen maar te overleggen tijdens het interview;
 • Je beschikt over eigen apparatuur. Als je in loondienst komt bij Quest4 dan gaan wij hiervoor zorgen.

Wensen:

 • Aantoonbare werkervaring met projectmanagement bij de overheid. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Aantoonbare werkervaring op gebied van datagedreven oplossingen bij een provincie. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Aantoonbare werkervaring met het geven van workshops waarbij de klantbehoefte wordt achterhaald doormiddel van User Experience design. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Aantoonbare werkervaring met het begeleiden van klanten bij het implementeren van innovatieve data oplossingen;
 • Competenties: Resultaatgericht handelen: o daadkrachtig optreden, proactieve houding, initiatiefrijk, pragmatisch; – Flexibiliteit: o tact, zorgvuldigheid en goede oordeelsvorming in relatie tot tegenstrijdige belangen van stakeholders; – Communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; – Samenwerking: o Teamspeler; open collegiale samenwerkingsgerichte houding; o Sociaal vaardig, legt makkelijk contacten, kan overtuigen; – Gedreven instelling: o Passie in het werk; o Doorzettingsvermogen; – Algehele indruk.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 8 oktober 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Je kan niet parkeren in het Provinciehuis. De provincie Zuid-Holland stimuleert hiermee het gebruik van het Openbaar Vervoer.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-09-28 09:38:11Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden