QA/QC Officer-Consultant | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0376
Startdatum:
20-07-2020
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
18
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
3 Jul 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een QA/QC Officer-Consultant op basis van 18 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Binnen het programma is behoefte aan versterking op het gebied van Quality Assurance en Quality Control (QA/QC). In je rol als QA/QC- Officer/Consultant rapporteer je aan de eigenaar van het SSC-ICT, de Directeur SSC-ICT en de CTO (CIO-rol) SSC-ICT. Samen met de QA/QC-officer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en inrichten van het QA/QC-beleid, de QA/QC-sturing en governance en de QA/QC-processen. Specifiek ben je verantwoordelijk voor het inrichten van de QA/QC rapportage lijn naar de SSC-ICT eigenaar, directeur en de CIO. Het QA-deel van je rol richt zich op de inrichting en werkwijze van het programma, zodat, binnen wettelijke en departementale kaders, het programma zo efficiënt en snel mogelijk de 10 veranderambities van het programma zal realiseren.

De kern van de gekozen werkwijze bestaat uit het iteratief, waarde (benefit) gericht en stapsgewijs bijdragen aan de transitie ambities. Continue verbeteren hoort bij je QA verantwoordelijkheid. Jouw analyses zijn goed bruikbaar bij het toepassen en verbeteren van hulpmiddelen en methodieken. Hierbij is het belangrijk om ieder keer weer aansluiting te vinden met je omgeving zodat de verbeteringen haalbaar zijn (de verbetervoorstellen moeten aansluiten op het volwassenheidsniveau van de omgeving). Over de QA status en verbeteringen houdt je goed contact en ruggenspraak met collega’s van TPMO, m.n. de programmacontroller en de manager van TPMO. Het QC-deel van je rol betreft op hoofdlijn het vroegtijdig signaleren van afwijkingen in relatie tot de met elkaar afgesproken werkwijze en de kwaliteit van de geleverde producten en resultaten. Ingeval dat een afwijking zich voortdoet is het de taak van de QA/QC-medewerker om samen met het programma en/of de lijn te zorgen dat zo snel mogelijk weer wordt voldaan aan de kwaliteitstandaarden. Dit doe je door jouw bevindingen inclusief voorstellen tot verbetering aan de programmadirecteur te rapporteren en na afstemming de verbeteringen met de spoormanagers en medewerkers door te voeren. Ook ondersteun je bij in- en externe audits en onderhoudt contact met de voorzitter en secretaris van de Financiële Adviesgroep (FAT) over agendasetting. 

Achtergrond Opdracht:
Het veranderprogramma Transitie SSC-ICT bestaat uit vijf onderdelen (sporen): dienstverlening, techniek, security, sturing en organisatie. Een programmadirecteur en vijf sporenmanagers hebben de dagelijkse leiding over meer dan 40 projecten die SSC-ICT klaarstomen voor de toekomst. Om dit veranderprogramma te ondersteunen, is het Transitie Programma Management Office (TPMO) opgericht.

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal BA Bedrijfskundige informatica / Executive Master of IT-Auditing (EMITA) of Kwaliteitsmanagement vergelijkbare opleiding;
 • Senior op gebied van QA/QC in een IT dienstverlenende omgevingen;
 • PRINCE2 of vergelijkbare training / opleiding / relevante praktijk ervaring;
 • MSP of vergelijkbare training / opleiding / relevante praktijk ervaring;
 • Relevante praktijk ervaring als coach;
 • Aantoonbare (senior niveau) ervaring met het inrichten, implementeren en toepassen van kwaliteitssystemen en processen ( 2 jr );
 • Aantoonbare ervaring (senior niveau) met het succesvol initiëren/definiëren, plannen en realiseren van complexe programma’s/projecten in complexe omgevingen( 5 jr );
 • Aantoonbare ervaring als (strategisch/tactisch) adviseur acterend op C-niveau (directieniveau) in een ambtelijke omgeving ( 2 jr ).

Wensen:

 • Je hebt een WO-werk- en denkniveau op het gebied van op het gebied van IT- en programma management, IT-risico beheersing, organisatie inrichtings- en verander vraagstukken in een IT Shared Service Centrum.

Competenties:

 • Resultaat en mens gericht;
 • Kan goed communiceren op C-level niveau, maar zeker ook met de andere lagen van de organisatie;
 • Is in staat om kaders en processen juist te vertalen en deze werkend in de organisatie te implementeren;
 • Kan onafhankelijk opereren en in kan zich goed staande houden in een organisatie die nog in het begin van haar groei naar volwassenheid verkeert;
 • Resultaat en mens gericht;
 • Kan goed communiceren op C-level niveau, maar zeker ook met de andere lagen van de organisatie;
 • Is in staat om kaders en processen juist te vertalen en deze werkend in de organisatie te implementeren;
 • Kan onafhankelijk opereren en in kan zich goed staande houden in een organisatie die nog in het begin van haar groei naar volwassenheid verkeert.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 9 en/of vrijdag 10 juli 2020. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-06-30 08:44:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden