Recruiter | Schiedam

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Schiedam
Aanvraagnummer:
A2019-1069
Startdatum:
03-02-2020
Verwachte einddatum:
30-06-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14 Jan 2020 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor De DCMR Milieudienst Rijnmond op zoek naar een Recruiter voor 32-36 uur per week. 

De DCMR:
Voor ruim 1,2 miljoen inwoners in het werkgebied streeft de DCMR Milieudienst Rijnmond naar een goede leefomgevingskwaliteit.

De DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten. De dienst is sinds 1987 ondergebracht in een gemeenschappelijke regeling, een rechtspersoonlijkheid bezittend openbaar lichaam. Het is een regio met veel industrie en een hoge bevolkingsdichtheid. In dit gebied bewaakt de DCMR de milieukwaliteit in nauwe samenwerking met andere overheidsinstellingen, zoals de politie, brandweer, arbeidsinspectie en GGD. De DCMR voert deze taak al ruim 40 jaar uit. De DCMR werkt in opdracht van lokale en regionale overheden aan een leefbare en veilige regio voor de mensen die er wonen en werken.

Dat doen we door:

 • Opleggen en controleren van milieuregels en veiligheidsregels;
 • Maken van vergunningen;
 • Monitoren van milieukwaliteit;
 • Adviseren over milieu en veiligheid;
 • Optreden bij overlast en incidenten.

Bij de DCMR werken ruim 500 medewerkers, verdeeld over 4 afdelingen. De DCMR is bij de inkoop van goederen, diensten en werken als Aanbestedende Dienst gehouden aan de Aanbestedingswet 2012. 

Afdeling:
De afdeling Middelen en Control is ondersteunend (en waar nodig kaderstellend) richting de productie afdelingen. De afdeling bestaat uit 3 bureaus waarin meerdere disciplines zijn ondergebracht.

Cluster:
De functie van medior Recruiter is ondergebracht binnen het cluster P&O (ca. 13 Fte). Binnen dit cluster werken de personeelsadministratie, recruiters, HR adviseurs en -beleidsmakers samen aan het realiseren van de HR-opgaven. 

Wij zoeken een medior Recruiter die naast de reguliere werving ook in kan stappen bij de projectgroep die bezig is om employer branding op te zetten met bijpassende een arbeidsmarktcampagne. Het betreft hoofdzakelijk een operationele functie.

De beoogde inhuurperiode is van 01 februari tot 01 juli 2020 (32-36 uur per week) in verband met zwangerschapsverlof.

“De DCMR is in ontwikkeling (gegeven de maatschappelijke uitdagingen, zoals de omgevingswet) en die ontwikkeling vraagt wendbaarheid van de organisatie en flexibiliteit. De afdeling HR ondersteunt de organisatie hierbij. Wij zoeken daarom een energieke en zelfstartende collega die samen met ons deze uitdaging aangaat om onze vacatures te vervullen en de DCMR als werkgever op de kaart te zetten. Zo maken we samen met collega’s de DCMR toekomstproof. Klinkt dit als een leuke uitdaging? Lees dan snel verder!”

Opdracht omschrijving:
Als recruiter bij de DCMR ben je verantwoordelijk voor het gehele werving- en selectieproces. Je bent de sparringpartner van het management op het gebied van werving en selectie. Je werkt samen met een collegarecruiter en de HR adviseurs en hebt twee van de vier afdelingen in je portefeuille: Inspectie en Handhaving en Account en Omgeving. Dit zijn ca. 250 medewerkers en 8 leidinggevenden. Je adviseert hen over het invullen van de formatieruimte, ontwerpt een passende wervingsstrategie, verwerkt dit in ons ATS, adviseert tijdens de briefselectie, sluit aan bij de sollicitatiegesprekken en voert arbeidsvoorwaardengesprekken. Je weet welke middelen je in moet zetten om de juiste kandidaat te bereiken. Waar nodig benader je actief kandidaten en weet je ze te overtuigen bij ons te solliciteren. Ook heb je een rol in het verbeteren van de recruitmentprocessen.

Je bent mede-verantwoordelijk voor de uitvoering van het onboardingsprogramma, het behalen van de quota omtrent de banenafspraak vanuit de participatiewet en geeft uitvoering aan ons campus recruitmentbeleid. Als lid van de projectgroep Employer Branding denk je mee over het opzetten van een nieuwe arbeidsmarktcampagne.

Daarnaast ben je lid van twee accountteams omtrent de afdelingen waar je vacatures voor invult. Hiervoor zul je maximaal 1 dag per week ondersteunende en administratieve taken uitvoeren zoals functiewijzigingen en omzettingen van dienstverbanden.

Functie eisen en wensen

Wie zoeken we?

Je bent een stevige, energieke persoonlijkheid met overtuigingskracht. Daarnaast ben je een teamspeler,een zelfstarter met een hands on mentaliteit, communicatief vaardig, inventief en flexibel. Je krijgt er energie van om zowel leidinggevenden als talent te overtuigen en processen zorgvuldig te doorlopen.

Om het bovenstaande goed uit te kunnen voeren moet je adequaat kunnen plannen en organiseren binnen de technische no nonsens cultuur van de DCMR. En heb je kennis van de (technische) arbeidsmarkt. Daarom overzie en analyseer je snel diverse situaties en kom je met passende oplossingen op het gebied van werving en selectie en arbeidsmarktcommunicatie.

Opleiding en kennis:

 • HBO(+) diploma in HRM, Bedrijfskunde, Commercie of een andere gerelateerde studie. Motiveer kort waaruit blijkt dat je hieraan voldoet. De motivering moet los van het C.V. gelezen kunnen worden. Neem dus geen verwijzing op zoals “zie C.V.”;
 • Nederlandse taal;
 • Kennis van de (technische) arbeidsmarkt.

Werkervaring:

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als recruiter bij een overheidsorganisatie. Motiveer kort waaruit blijkt dat je voldoet aan deze minimumeis. De motivering moet los van het C.V. gelezen kunnen worden. Neem dus geen verwijzing op zoals “zie C.V.”;
 • Aantoonbare ervaring aangaande het opzetten van een werkgeversmerk / employer brand. Motiveer kort waaruit blijkt dat je voldoet aan deze minimumeis. De motivering moet los van het C.V. gelezen kunnen worden. Neem dus geen verwijzing op zoals “zie C.V.”;
 • Ervaring met het werken met een ATS (digitaal wervingssysteem). Motiveer kort waaruit blijkt dat je voldoet aan deze minimumeis. De motivering moet los van het C.V. gelezen kunnen worden. Neem dus geen verwijzing op zoals “zie C.V.”;
 • Ervaring met het werven van hoogopgeleide technici en/of milieuspecialisten, is een pré;
 • Ervaring met ondersteunende HR-adviestaken, is een pré;
 • Kennis en ervaring met het beheren en verbeteren van recruitmentprocessen, is een pré;
 • Kennis van de (technische) arbeidsmarkt, is een pré;
 • Leg in de motivatie ieder geval de koppeling tussen het door ons gevraagde profiel (inclusief competenties) en het CV van de kandidaat. In de motivatiebrief wordt door u onderbouwd  aangegeven waarom uw kandidaat past bij het door de DCMR gevraagde functieprofiel. De motivatiebrief vormt de brug tussen het door ons gevraagde profiel en het CV van uw kandidaat. De ingediende motivatie wordt beoordeeld op basis van mate waarin is onderbouwd hoe uw kandidaat qua kennis, ervaring en competenties aansluit op onze inhuurbehoefte. Let op: de ingediende motivatie dient door de beoordelaar los van het CV gelezen te kunnen worden. Neem dus geen verwijzingen op zoals “zie CV”. Het uploaden van het CV is een onderdeel van deze tender, maar het CV dient alleen ter verificatie van de gevraagde opleidingen en werkervaring. Bij de beoordeling en het toekennen van de score wordt alleen uitgegaan van de ingediende motivatie. Je motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd.

Competenties:

 • Goede communicatieve vaardigheden / stevige gesprekspartner;
 • Creatief en vindingrijk;
 • Zelfstarter;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Proactieve- en oplossingsgerichte opstelling;
 • Hands on mentaliteit.

Procedure :
Omdat we een goed beeld willen hebben van onze nieuwe collega vragen we je een korte presentatie van maximaal 7 minuten voor te bereiden over wie je bent en wat je komt brengen en/of halen. De presentatie kun je meenemen op een USB-stick.

Zodra je de opdracht krijgt dien je een Verklaring omtrent Gedrag op te vragen en in te leveren. 

EIS: in de afgelopen 2 jaar ben je niet in vast dienstverband van DCMR geweest!

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-12-24 05:45:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden