Red Hat Enterprise Linux Specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1159
Startdatum:
01-04-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-02-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Red Hat Enterprise Linux Specialist op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
Het team Server System Services is op zoek naar een Senior Red Hat Enterprise Linux specialist. Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor de dienstverlening van meerdere Ministeries en zorg je voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. Je wordt gestimuleerd advies ter verbetering van de bestaande ICT-infrastructuren te geven, waarbij naast je gedegen kennis, je goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, van groot belang zijn. Naast reguliere beheeractviteiten hou je je bezig met het implementeren van wijzigingsverzoeken en werk je actief met ons mee aan het innoveren/automatiseren van het beheer. Jij weet hoe je dit op meerdere manieren voor elkaar zou kunnen krijgen. Automatisering, Scripting en SCRUM zijn voor jou bekenden.

Als Senior specialist engineer herken je je in de volgende:

 • Analytisch denkvermogen om interne- en klantproblemen efficient te kunnen aanpakken;
 • Pro-aktief en een ‘ja kan’ mentaliteit;
 • Bijhouden en updaten van documentatie en procedures;
 • Samenwerken is een tweede natuur;
 • Automatiserings concepten bieden geen geheimen voor jou;
 • Het zelfstandig maken van een implementatieplan o.b.v. Low-level design;
 • Brede kennis van op de markt aanwezige tooling.

Voor jou is een dosis analytisch denk- en doorzettingsvermogen voor elke ochtend de juiste start en draagt daarmee graag bij aan een betere en efficiënter infrastructuur- en applicatie landschap voor Nederland. 

Achtergrond Opdracht:
Onderwerpen als life-cycle management, security by design en compliancy spelen een grote rol om de integriteit en veiligheid van onze rijksoverheid data te waarborgen. Tevens zorgt het team Server System Services (SSS) ervoor dat de servers van SSC-ICT gemonitord worden en dat de servers goed beschermd zijn. Wij zijn opzoek naar een specialist die van alle markten thuis is en zelfstandig kan deelnemen in een klantenteam/project als vertegenwoordiger van het Linux specialisme. 

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Systeembeheer: RHCSA (7) Certificering
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring met het maken van een implementatieplan o.b.v. Low-level design;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring als RHEL specialist en ervaring met Red Hat Satellite;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met automatiserings concepten implementeren;
 • Je hebt meer dan 4 jaar kennis van scripting mogelijkheden Linux (puppet, ansible, ksh/bash, python, powershell, VRA, WFA).

Wensen:

 • Competenties: – Resultaat- en klantgericht, analytisch ingesteld en stressbestendigheid; – Communicatief en verbindend; – Omgevingsbewustzijn; – Plannen en organiseren; – Bekend met Agile principes, zelfsturende teams en het nemen van eigenaarschap; – Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift in Nederlands en Engels; – Je vindt het leuk om samen met collega’s te werken aan passende oplossingen voor de afnemers van onze diensten, binnen een grote organisatie; – Beschikken over een grote servicegerichte en pragmatische houding, maar dit wel kunnen combineren met klantgerichte zakelijkheid en overtuigingskracht;
 • Red Hat Clustering;
 • Kennis van de Datacenter Infrastructuren;
 • Kennis en ervaring m.b.t.: Project- en procesmatig werken, ITILV3 2011 en Prince II;
 • Ervaring in het beheer van SAP, Oracle, Postgress, en of SAP HANA DB;
 • Ervaring in het beheer van >1200 Red Hat Enterprise Linux server systemen;
 • Hbo opleiding óf minstens 5 jaren ervaring op hbo niveau in een enterprise omgeving.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 4 maart 2021 tussen 10:00 – 15:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-02-22 07:37:05

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden