Regio Manager / Programma Manager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1069
Startdatum:
08-02-2021
Verwachte einddatum:
07-02-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-01-2021 14:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR) onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Regio Manager / Programma Manager op basis van 36 uur per week. 

Project:
Je werkt in een afwisselende omgeving waarin je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan grote digitaliseringsvraagstukken die bij de Rijksoverheid spelen. Je komt terecht in een enthousiast, collegiaal, goed op elkaar ingespeeld en hardwerkend team. Dit team bestaat uit twee programmamanagers, een programmasecretaris en een communicatieadviseur. De regio’s west, midden en noord/oost hebben ieder een eigen regiomanager en een HO-manager. In het team van het programma ‘Versterking HR-ICT Rijksdienst’ heb je als regiomanager volop de ruimte om je eigen invulling aan je werkzaamheden te geven en om jezelf te ontwikkelen.

Opdrachtomschrijving:
Als regiomanager binnen het programma heb je een unieke rol in de organisatie van het ‘IPartnerschap’. In jouw regio (west) sta je midden tussen de rijksorganisaties met digitaliseringsvraagstukken en opleiders, studenten en onderzoekers van hogescholen en universiteiten. Met hen werk je aan het opzetten van structurele samenwerkingen in fieldlabs, onderzoek- programma’s, hackatons, studentenopdrachten en onderwijsvormen. Hiervoor heb je dagelijks contact met de diverse betrokken partijen binnen het netwerk in jouw regio. Gezamenlijk lever je zo een belangrijke bijdrage aan de I-toekomst van de Rijksoverheid.

Samen met de rijksorganisaties in de ‘regio west’ werk je aan het verwoorden van hun behoeften en de vraagstukken op I waarvoor zij oplossingen zoeken. Je werkt samen met de HO-manager in het verbinden van de rijksorganisaties met de juiste mensen binnen het hoger onderwijs en faciliteert/begeleidt de wederzijdse verkenning en het opzetten van samenwerkingsverbanden. Je bent een goede gesprekspartner voor de deelnemende rijksorganisaties en HO-instellingen, betrekt ze en begeleidt ze waar nodig. Je organiseert regionale netwerkoverleggen waar deelnemende partijen uitdagingen, kennis en best practices delen en op de hoogte gebracht worden van de nieuwste ontwikkelingen. Je helpt samenwerkende partijen bij het aansluiten bij, of opzetten van fieldlabs, en bij het adresseren van juridische en HR-vraagstukken die zich aandienen.

Daarnaast werk je samen met je collega’s uit de andere regio’s en de landelijke taskforce. Landelijke activiteiten zijn o.a. een jaarlijks congres waar deelnemende partijen en geïnteresseerden kunnen netwerken en kennis kunnen delen, en de ontwikkeling en vulling van een digitaal platform waar vraag en aanbod samenkomt en waar best practices gedeeld kunnen worden. In het landelijk overleg deel je ook je bevindingen uit de regio. Algemene en gedeelde vraagstukken worden gezamenlijk opgepakt.

Opdrachtgever:
In opdracht van de directie CIO Rijk laat het programma ‘Versterking HR-ICT Rijksdienst’ zien dat het Rijk een aantrekkelijke ICT-werkgever is en versterkt zij de IT-kennis en –kunde rijksbreed via een palet aan projecten (uitgevoerd door Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR)). Voorbeelden hiervan zijn een ICT-stagebureau, scholingstrajecten, arbeidsmarktcommunicatie, wervingscampagnes, I-traineeships en het rijksbreed delen van cv’s. ‘I-Partnerschap’ was oorspronkelijk één van deze projecten en is inmiddels uitgegroeid tot een ‘eigen’ programma. Er wordt actief samengewerkt binnen het programma Versterking HR-ICT Rijksdienst.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je beschikt over WO werk-/denkniveau;
  • Je beschikt over kennis en inhoudelijke expertise over het Idomein;
  • Je hebt werkervaring op het gebied van transitiemanagement;
  • Je hebt een breed netwerk binnen het Rijk (I-domein);
  • Je bent in staat maatschappelijke of bedrijfsvoeringsvraagstukken met een grote I-component bij de rijksoverheid te vertalen in mogelijke bijdragen van het hoger onderwijs en hier concrete samenwerking tussen beide partners te activeren enbestendigen (toetsbaar op basis van cv, motivatie en/of mogelijk sollicitatiegesprek).

Wensen:

  • Je hebt ervaring met digitaliseringsvraagstukken (in relatie tot hoger onderwijs);
  • Ervaring heb je met werken binnen een politiekbestuurlijk gevoelige omgeving;
  • Je beschikt over de gevraagde competenties: proactief, accuraat, analytisch, contactgerichtheid, zelfstandig en in teamverband kunnen werken beschikt (toetsbaar op basis van cv, motivatie en/of mogelijk sollicitatiegesprek);
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-26 13:33:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌



Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden