SCOM specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1160
Startdatum:
01-04-2021
Verwachte einddatum:
30-09-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-02-2021 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een SCOM specialist in de rol van senior technische beheerder/ontwerper op basis van 36 uur per week. 

Opdrachtbeschrijving:
SSC-ICT heeft diverse platformen en systemen ingezet voor de centrale monitoring van ICT-systemen en apllicaties van de Rijksoverheid. Binnen het team Operational Support zijn wij op zoek naar een ervaren System Center Operations Manager (SCOM) specialist. Naast diepgaande kennis van SCOM ben je ook met andere (monitoring) systemen als Citrix, HP Oneview, Microfocus OBM, NNMi, Splunk, Vrops etc. bekend.

Als senior technische beheerder/ontwerper geef je zelfstandig invulling aan de verdere ontwikkeling van de monitoring-dienstverlening. Je weet functionele klanteisen en -wensen te vertalen naar die technische oplossing die vanuit het Agile-/Scrum-gedachtegoed de meeste waarde toevoegt. Je bent binnen en buiten het Scrum development team open en volledig transparant in je communicatie en in je werkzaamheden. Je werkt graag in een dynamische, multidisciplinaire omgeving waarbij je als volwaardig gesprekspartner gezien wordt. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen resultaten en die van het Scrum development team. Je doet aan kennisdeling, toont eigenaarschap, bent pro- actief en laat professionaliteit zien. 

Achtergrond Opdracht:
Samen met de product owner, de scrum master en het scrum development teams van in totaal 15 ICT-specialisten, draag je bij aan de operatie en (door)ontwikkeling van de monitoring-dienstverlening ten behoeve van ICT-systemen en applicaties van de Rijksoverheid. We zijn het centrale punt met zicht op de technische beschikbaarheid van systemen en het functioneren vanuit eindgebruikersperspectief. Speerpunten voor komende jaren zijn voor ons vergaand geautomatiseerd en voorspellend beheer, het zogeheten operations orchestration en predictive analytics. Hiermee zijn we nog beter in staat de met de organisatie gemaakte afspraken over continuïteit van de bedrijfsprocessen en de ICT te waarborgen. 

Organisatorische context en cultuur:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Diepgaande kennis van de inrichting en implementatie van SCOM Authoring, Visual Studio Authoring Service Design;
 • Extensions (VSAE), Powershell, het koppelen met API’s en het ontwerpen en bouwen van interfaces;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ruime ervaring met de implementatie, beheer en ontwerp van SCOM te hebben;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring bij de Rijksoverheid of vergelijkbare complexe IT-omgevingen.

Wensen:

 • Competenties: – Doel- en oplossingsgericht kunnen denken en handelen; – Hands-on mentaliteit en goed kunnen structureren; – Bereid om vanuit de klant-organisatie te kijken;
 • Je hebt kennis van MicroFocus OBM en NNMi;
 • Je hebt kennis van ITIL en ITOM;
 • Je hebt kennis van CISCO netwerk en security-apparatuur;
 • Je hebt kennis van Savission Livmaps;
 • Je hebt kennis van MicroFocus OBM Dashboards;
 • Can-do mentaliteit en ervaring met werken in een Agile-/Scrum-omgeving.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 3 maart 2021 tussen 10:00 – 16:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-02-22 07:20:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden