Scrum Master | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2020-0548
Startdatum:
16-11-2020
Verwachte einddatum:
01-02-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29 Oct 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar een Scrum Master op basis van 32 uur per week. 

Functieomschrijving:
In deze gaat het om een Scrum Master functie binnen het Cloud Competence Center (CCC) Data Product team. Het team richt zich op het geschikt maken van de Azure PaaS diensten gericht op Data & Analytics. Dit team bestaat uit 10 man, wat confom Scrum werkt aan het realiseren van generieke data producten.

Werkzaamheden:
Als Scrum Master binnen het dataproducten trein van het CCC faciliteer, enthousiasmeer en begeleid je het team. De dataproducten trein werkt aan een dataplatform en de daaraan gekoppelde dataproducten. Je weet op een coachende manier de Agile mindset, principes en waarden over te brengen. Daarnaast bewaak jij de processen en gemaakte afspraken binnen de trein. Je ondersteuning zorgt ervoor dat treinleden zich optimaal kunnen focussen op het behalen van de sprint doelen.
Tevens ben je als Scrum Master onderdeel van de Scrum Master chapter van het CCC, binnen deze chapter zitten alle Scrum Masters van het CCC. De Scrum Master chapter groeit samen met het CCC en bestaat uit enthousiaste collega’s die het werken om Scrum / SAFe binnen het CCC faciliteren.
Door jouw ervaring en mensenkennis kan jij de Product Owner en de teamleden ondersteunen in hun ontwikkeling. Je ondersteunt de teams/treinen om zelf reflecterend te zijn en maakt issues openlijk bespreekbaar. Het zwaartepunt van de opdracht ligt voornamelijk op de zachte kant van de Scrum Master functie.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s):
Gemeente Amsterdam kent een samengesteld I-domein, bestaand uit 9 onderdelen. Het programma ICT en Data fundament maakt onderdeel uit van een Bestuursopdracht om het I-domein slagvaardiger te maken.

Cloud Competence Center:
Het Cloud Competence Center (CCC) van Gemeente Amsterdam ondersteunt de implementatie van de public cloud binnen gemeente Amsterdam. Het CCC wordt binnen Amsterdam ingericht omdat gemeente Amsterdam nieuwe expertise en standaarden wil opbouwen binnen de organisatie. Dit doet zij door de verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwikkelen en het inrichten van een cloud-native platform en het begeleiden van de transitie naar dit nieuwe platform.
 
Het CCC bestaat uit diverse experts die kennis verspreiden door de organisatie en best practices delen. Het CCC is verantwoordelijk voor het definiëren van de roadmap, standaarden en architectuur van de expertise/standaarden, en het ondersteunen van werving, trainingen en aantrekken van partners gerelateerd aan de nieuwe competenties.
 
Het CCC werkt volgens agile / SAFe principes en heeft hier een trekkersrol in binnen Amsterdam. Het CCC is  in ontwikkelling en groeit in de opstartfase hard.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je dient minimaal 1 relevante referentie op te geven. Vul in: organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon. Na afstemming met jou en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie;
  • Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
  • Je beschikt minimaal over een hbo/wo werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over relevante kennis en/of werkervaring, affiniteit gericht op en/of in staat om/is: – Het gebied van verandermanagement, dienend leiderschap, coaching, conflictoplossing, continue verbeteren; – Affiniteit met data en IT infrastructuur; – Kennis van Scaled Agile methoden en werkwijzen; – Te werken/ inspireren via video conferencing; – Communicatief zeer vaardig in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels. Geef in maximaal 2 pagina’s aan waarom je de beste kandidaat bent en waar en hoe de gevraagde ervaring is opgedaan. Waar de ervaring is opgedaan dient tevens te blijken uit het cv;
  • Je bent in het bezit van het: Professional Scrum Master 1. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Let op! Je moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd;
  • Minimaal 5 jaar (in de afgelopen 7 jaar) werkervaring als scrum master in een technische werkomgeving. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Wensen:

  • Ervaring met het opzetten van het Agile Scrum proces met Azure DevOps;
  • Ervaring met het data platform;
  • Competenties: – Overtuigingskracht: Energiek persoon die met passie in staat is om technisch georiënteerde mensen, te overtuigen en mee te nemen in de transitie van een andere manier van werken met nieuwe technologie. – Communicatief vaardig: In staat om bij klanten en collega’s het Cloud Competence Center goed over het voetlicht te brengen.Communicator zowel naar eigen team(s) als naar stakeholders. – Resultaatgerichtheid: Focus op het halen van resultaten. – Relatiebeheer: Teamplayer. – Analytisch vermogen: Sterke probleemoplossende vaardigheden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-10-21 18:41:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden