Scrum Master | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1064
Startdatum:
15-02-2021
Verwachte einddatum:
31-07-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-01-2021 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Senior Scrum Master op basis van 36 uur per week.

Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een profesioneel Scrum Master voor werkzaamheden in het kader van de ontwikkeling van het Uitvoeringsplatform Revolverende Instrumenten (UPRI). UPRI is een applicatie ter ondersteuning van de uitvoering van krediet- en garantieregelingen in het nationale domein.

In de afgelopen jaren is gewerkt aan het ontwikkelen van een platform voor het ondersteunen van opgavegericht werken op basis van eFront technologie. Er zijn diverse ondersteunende koppelingen ontwikkeld die onder andere het berichtenverkeer en het geautomatiseerd afhandelen van verplichtingen in de financiële administratie met het UPRI platform verbinden en ondersteunen. De eerste regelingen staan nu op het platfom maar er zijn nog diverse regelingen te gaan binnen de krediet en garantie families.

De ontwikkeling van UPRI vindt plaats in 1 scrum team bestaande uit interne RVO medewerkers en medewerkers vanuit de externe leverancier (Engels sprekend). RVO is op zoek naar een senior scrum master die verantwoordelijk wordt voor de aansturing van dit team en die dit team in een korte tijd naar een hoger kwaliteitsniveau zowel op de inhoud als Agile werken krijgt. De belangrijkste taak van een scrum master is het bewaken van een goede toepassing van het scrum framework.

Dit betekent onder andere:

 • Zorgen dat het team een Daily Scrum (standup) heeft en hierin een plan maakt voor het werk dat nog gedaan moet worden;
 • Zorgen dat het team feedback ophaalt op het werk dat af is (Sprint review);
 • Iedereen zijn rol en de daarbij behorende verantwoordelijkheden kent;
 • De Product Owner ondersteunen met het onderhouden van de backlog;
 • Het team helpen met zelf organiserend te zijn;
 • Het verwijderen van impediments;
 • Het team helpen met continue verbeteren (onder andere via de Retrospective).

Achtergrond opdracht:
RVO heeft de applicatie UPRI ontwikkeld als nieuw basisplatform ter uitbreiding van de procesuitvoering voor alle financieringsvormen zoals afgegeven garanties, kredieten en risicokapitaalbeheersing met een revolverend karakter vanuit RVO.nl. Verder waren er additionele eisen vanuit de opdrachtgevers ten aanzien van risico management voor de procesuitvoering en het beheer van de portefuille. De komende periode wil RVO de applicatie verder ontwikkelen met de ambitie om steeds meer regelingen naar productie te brengen.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Certified professional Scrum Master I, of certified Scrum Master;
 • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met ICT projecten op basis van Agile Scrum;
 • Minstens 3 jaar ervaring als Scrum Master in software-productontwikkeling en het aansturen van Agile teams;
 • HBO (+) opleiding.

Wensen:

 • Competenties: – Motiverend; enthousiasmerend; en inspirerend; zorgt dat iedereen in het team focus houdt op het doel;- Zorgt dat het team naar een hoger niveau van Agile werken worden getild; – Zichtbaar is met aandacht voor dagelijkse gang van zaken; – Teamleden bijspijkeren en coachen in kennis van Agile en scrum; – Focus op leveren van kwaliteit in het team, en daarmee de belangen van het team vertegenwoordigt; – Die realistische en pragmatisch te werk gaat; – Open in communicatie, die naar teams luistert zonder gewoon te doen wat ze zeggen / willen; – Die helpt knopen door te hakken, duidelijkheid schept in discussies / meetings (en daarin ook streng afkappen, bijsturen en timeboxen);
 • Scaled Agile Framework, Scaled Agile / SAFe Agilist certified;
 • Goed in Engels (woord en schrift).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-26 08:05:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden