Scrum Master | Groningen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2021-1561
Startdatum:
01-07-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
18-06-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Scrum Master op basis van 36 uur per week. 

Het programma RijksZaak (DICTU) is op zoek naar een Scrum Master om het projectteam te versterken. Werkveld met name IMG Ontwikkelteam Fysieke Schade. Werkgebied is primair regio Groningen. Met de inwerkingtreding van de Tijdelijke wet Groningen per 1 juli 2020 is het Instituut Mijnbouwschade (IMG) opgericht. Dit instituut is de opvolger van de Tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen (TCMG). Het IMG kent drie regelingen: Schade aan gebouwen en objecten, Waardedaling en Immateriële schade. Onze organisatie heeft eind 2019 gekozen voor het Rijkszaak systeem ter ondersteuning van de uitvoering van onze opdracht. Voor de regelingen Schade aan gebouwen en objecten en Waardedaling is de nieuwe applicatie eind 2020 in gebruik genomen. De regeling Immateriële schade start op korte termijn.

Elke regeling had haar eigen projectorganisatie en IT-ontwikkelteam. Nu het Rijkszaak systeem binnenkort voor alle drie de regelingen geïmplementeerd is, is de tijd rijp om over te stappen naar één integraal georganiseerde Beheer & Ontwikkelaanpak met ca. 5 scrumteams ten behoeve van de doorontwikkeling en beheer van het Rijkszaak systeem MIRA.

In samenspraak met de productieregisseurs en procesexperts van de drie ketens coördineert de productowner van de betreffende regeling de nieuw of te verbeteren functionaliteit voor MIRA. De nieuw te vormen Beheer & Ontwikkelorganisatie bestaat uit de functioneel beheerders, ontwikkelaars en testers die voorheen georganiseerd waren in afzonderlijke projectteams.

Als Scrum Master van de regeling ‘Schade aan gebouwen en objecten’ begeleid jij het ontwikkelteam en manage jij risico’s en afhankelijkheden tussen het team en de omgeving. Je ondersteunt de Product owner en het team bij de implementatie van de backlog. Je werkt nauw samen met de scrummasters van de overige regelingen zodat ieder afzonderlijk een goed beeld heeft van wat er speelt binnen de verschillende teams.

Achtergrond opdracht:
Binnen het programma RijksZaak heeft men een standaard applicatiedienst voor zaakgericht werken ontwikkeld. De dienst is ontwikkeld op basis van de producten Pega en Alfresco. Vanuit Zwolle opereert een centraal team (de ‘Basisdienst’) dat het casco systeem beheerd en onderhoud en middels diverse implementatietrajecten worden aansluitingen gerealiseerd voor verschillende overheidsorganisaties (de ‘Klantprojecten’).

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Scaled Agile Frameworks (SAFe) certificering;
 • HBO / WO denk- en werkniveau;
 • Scrummaster certificering;
 • Scaled Agile Frameworks (SAFe);
 • Je hebt ruim 2 jaar ervaring als Scrummaster in het begeleiden en ontwikkelen van een team naar een professionele Agile organisatie;
 • Je hebt meer dan 2 jaar aantoonbare ervaring in het werken in een uitvoerende organisatie (snijvlak ICT – Business zijde) van de (Rijks)overheid dan wel een grote publieke dienstverlener;
 • Je hebt ruim 5 jaar ervaring als ICT Scrum Master;
 • Je hebt ruim 2 jaar ervaring als Scrummaster in het begeleiden en ontwikkelen van een team naar een professionele Agile organisatie;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • De volgende softskils worden verwacht: – Motiveren en inspireren; – Netwerken; – Enthousiast en ondernemend; – Organisatiesensitiviteit; – Plannen en organiseren; – Resultaatgericht; – Coachen, teamontwikkeling;
 • Ervaring met scrum/agile methodiek – Goede beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift – Ervaring binnen overheidsorganisaties; – Je verzorgt de sprint planning, sprint review en sprint retro en dagelijkse standup; – Je bewaakt continu de voortgang van de sprint en zorgt voor focus van het team op het leveren van resultaten conform te sprintplanningen; – Je zorgt ervoor dat het team zich eigenaar van het project voelt; – Je faciliteert de product owner en ontzorgt hem. Dat betekent dat de product owner zich niet bezig hoef te houden met het reilen en zeilen van het team; – Je informeert de product owner tijdig bij verstoringen en zoekt pro-actie naar oplossingen. Bijvoorbeeld als een sprintdoel onder druk komt te staan of niet gehaald kan worden;
 • Ervaring als Agile Coach is een pré;
 • Affiniteit met de maatschappelijke situatie rondom de mijnbouwschade als gevolg van aardaswinning is een pré.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-15 11:31:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden