Scrum Master | Utrecht

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2020-0174
Startdatum:
13-04-2020
Verwachte einddatum:
13-04-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27 Mar 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van VWS, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) op zoek naar een Scrummaster op basis van 36 uur per week. 

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd:
Voortdurende verbetering van de gezondheidszorg en jeugdhulp
We kunnen in Nederland vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Altijd, overal en voor iedereen. Dat willen we zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom bewaakt en bevordert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Dat doen wij voor alle 17 miljoen burgers in Nederland.

Naast heel veel goede, kent de zorg soms minder goede resultaten. Ook in de zorg maken mensen fouten en vinden ongelukken plaats. IGJ stimuleert aanbieders van gezondheidszorg en jeugdhulp daar open over te zijn. We verwachten dat ze leren van wat goed gaat en van wat beter moet. Voortdurende verbetering van de gezondheidszorg en jeugdhulp, daar gaat het om. Met ruim 750 medewerkers zien we hierop toe. Zo stimuleren we professionals en bestuurders om de best mogelijke zorg te leveren.

Toezien op persoonsgerichte zorg:
Wij onderzoeken of zorgaanbieders de zorg voldoende afstemmen op de behoefte van de patiënt of cliënt. Daarnaast bekijken we of de samenwerking tussen zorgaanbieders goed verloopt. Begrijpt iedereen zijn rol in het zorgnetwerk, met respect voor de anderen? Want juist daarmee dragen zorgaanbieders actief bij aan het bevorderen van kwaliteit van leven. Van patiënt of cliënt, van ouders én van mantelzorgers.
IGJ gaat uit van gezond vertrouwen in aanbieders van gezondheidszorg en jeugdhulp. Dat betekent dat we verwachten dat zorgaanbieders voortdurend open staan voor verbetering en vernieuwing. Blijven verbeteringen uit? Is er direct gevaar voor de patiëntveiligheid? Dan grijpen we op passende wijze in. Zorgaanbieders die de wet overtreden sporen we op.

Breed werkveld:
Het veld waar IGJ toezicht op houdt is breed. Van ziekenhuis tot alternatieve zorg. Van de verzorgende aan het bed tot aan de tandarts. Van het bestuur van een verpleeghuis of jeugdhulpinstelling tot fabrikant van geneesmiddelen. De samenleving en ons werkveld zijn altijd in beweging. Ons toezicht beweegt voortdurend mee. Zelf blijven we, net zoals wij van zorgaanbieders verwachten, voortdurend leren en verbeteren in ons denken en handelen.

Beschrijving van de afdeling:
Informatievoorziening speelt in het toezicht een belangrijke rol. Informatie is steeds meer digitaal voorhanden en we werken zo veel mogelijk papierarm. Daarnaast streven we naar plaats-, tijd- en device-onafhankelijk werken. Dit heeft gevolgen voor de eisen die we aan onze netwerken, applicaties en voorzieningen stellen. Binnen de overheid wordt steeds meer gewerkt met shared serviceorganisaties en in diverse samenwerkingsverbanden, waardoor een keten ontstaat die deze voorzieningen levert. Deze keten of samenwerking strekt zich ook steeds meer uit naar commerciële leveranciers.

De afdeling Informatie en ICT (I & I) is verantwoordelijk voor de informatievoorziening en ICT van de IGJ. Dat doen we door het helpen om de wensen en eisen helder te krijgen, regie te voeren over de leveranciers en zelf met agile teams functionaliteit te ontwikkelen. Dat doen we voor de informatievoorziening van vandaag én voor die van morgen.
Voor onze 2 agile/devops teams rond ons nieuwe zaaksysteem (SPEC) zijn we op zoek nar een ervaren scrummaster. Het systeem bestaat uit een generieke basisdienst en een specifieke IGJ laag. De basisdienst wordt onderhouden en beheerd door Dictu. De specifieke IGJ laag door de IGJ. De eerste versie is gemaakt door Dictu. IGJ gaat nu zelf verder met 2 teams. Voor deze teams zoeken we een ervaren scrummaster.

Functieomschrijving:
Als Scrummaster ben je verantwoordelijk voor het faciliteren van 2 agile teams. De agile teams waarmee je gaat werken kunnen disciplinair en multidisciplinair zijn. Tevens zorg je voor de juiste teamsamenstelling en de continue ontwikkeling van het team.

functie-eisen en wensen

Harde eisen:

 • Je komt voor de duur van het project in loondienst bij Quest4;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als gecertificeerd Scrum Master (hoofdtaak);
 • Je hebt ervaring met de invoering van de agile-methode binnen een IT-omgeving;
 • Teamplayer;
 • Een klant- en resultaatgerichte werkhouding;
 • Een flink verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands.

Wensen:

 • Je hebt ervaring met werken in complexe IT-omgevingen;
 • Je hebt kennis van lean practices, de werkwijze van DevOps-teams, continuous delivery;
 • Ervaring met het werken binnen de (Rijks)overheid;
 • Ervaring met het werken met een Shared Service Center;
 • Je bent bekend met Product Backlog Management (JIRA).

Competenties:

 • Het is van belang dat de scrummaster beschikt over de nodige flexibiliteit en het vermogen om in een veranderende omgeving doelstellingen voor ogen te houden en kwaliteit te leveren;
 • Proactief;
 • Klantgerichtheid;
 • Omgevingsbewust;
 • Flexibel;
 • Resultaatgericht;
 • Samenwerken;
 • Analyseren;
 • Organisatiesensitiviteit.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-03-23 11:20:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden