Scrummaster Zuiveringsbeheer | Amsterdam

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2021-1110
Startdatum:
08-03-2021
Verwachte einddatum:
04-09-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
17-02-2021 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Waternet op zoek naar een Senior Scrummaster Zuiveringsbeheer op basis van 24 uur per week.

Binnen de afdeling Zuiveringsbeheer zijn we op zoek naar een Senior Kanbanmaster/Scrummaster.

Beschrijving behoefte:
Bij Waternet zou je denken dat we alleen met de Watervalmethode werken maar nee, wij werken al een aantal jaar ook op de Agile-manier. Dat doen we Waternet breed. Waternet digitaliseert in hoog tempo. Dat doen we vooral om het onze klanten makkelijker te maken. We willen dat 80% van onze dienstverlening via digitale kanalen verloopt. Én we willen de beste publieke dienstverlener worden. Verschillende scrumteams werken samen aan deze ambitie.

Ook in andere delen van de organisatie werken we steeds vaker agile. Nu zijn we op zoek naar een Senior Kanbanmaster/Scrummaster voor de afdeling Zuiveringsbeheer.

We hebben concreet 2 opdrachten:

1. Begeleiden het team dat zich bezighoudt met de optimalisatie van de sliblijn op RWZI West. Dit is door een eerdere Kanbanmaster/Scrummaster zo opgezet en dat willen we continueren. [circa 8 uur/week]
2. Verder brengen van uitvoeringsplan/doelenbord/weekstart met visueel management voor de hele afdeling. Hierbij is het verder ontwikkelen van het visueelmanagement en bijhorende KPI’s een belangrijk onderdeel. Het is de basis voor het aansturen van de teams. [circa 16 uur/week.]

Voor de opdracht is het relevant dat je ervaring hebt als Kanbanmaster/Scrummaster buiten de IT.

We hebben behoefte aan een Kanbanmaster/Scrummaster die veel verstand heeft van verandermanagement. In deze rol wordt verwacht dat je vanuit het procesoogpunt/abstract niveau begrijpt wat je op lange termijn wil bereiken en wat in welke stappen daarvoor nodig is. Maar ook dat je als coach samen met de operator’s en coördinatoren, teamleiders of afdelingshoofden kan zitten om het procesmatig werken onder de knie te krijgen en de daarbij horende samenwerking en leiderschapsstijl. Dus sturen op concrete resultaten, coachende kwaliteiten en aandacht voor de samenwerking binnen de afdeling en ook erbuiten.

Beschrijving afdeling/team:
De afdeling Zuiveringsbeheer bestaat uit de teams Operatie (voor het stedelijk- en het Landelijke gebied), Productie (incl. Centrale Regiekamer), Bemaling en Areaalregie. De teams Operatie en Bemaling zijn verantwoordelijk voor het operationele beheer (bediening ) en toezicht op de assets om de veiligheid en beschikbaarheid te kunnen waarborgen: zuiveringen, gemalen, defosfateringen en IBA’s. Productie houdt toezicht op het zuiveringsproces. Vanuit de centrale regiekamer (CRK) wordt Operatie ondersteund om de kwaliteit van het zuiveringsproces te blijven waarborgen en waar mogelijk te optimaliseren. Areaalregie met technologen en programmamanagers zorgt voor aansluiting van de operationele teams bij de ontwikkelingen op langere termijn (tot vijf jaar). Het team is binnen Zuiveringsbeheer verantwoordelijk voor de programma’s voor het uitbreiden, optimaliseren of in stand houden van de assets en geeft advies over de exploitatie van de assets. Hierbij wordt beleid, strategieën en wetgeving vertaald naar onderhoud- en investeringsprogramma’s en projectopdrachten.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Gecertificeerd Kanbanmaster of Scrummaster PSM2;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Kanbanmaster/Scrummaster van verschillende teams;
 • Je laatste rol is/was die van Kanbanmaster/Scrummaster voor een periode van minimaal een jaar;
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als Kanbanmaster/Scrummaster van teams buiten de IT;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Competenties: Als Kanbanmaster/Scrummaster ben je vooral de vrouw of man met het goede verhaal. Je kan als geen ander mensen met je meekrijgen en enthousiast maken. Dat doe je door te blijven luisteren, waar nodig aan te passen of verschillen te overbruggen. Als een goede Kanbanmaster betaamt, ben je natuurlijk ook coach. Je begeleidt en coacht de teamleden bij Agile werken en denken. Jij probeert natuurlijk altijd het beste uit mensen te halen, dat is jouw natuur. Je bent doortastend, weet met weerstand om te gaan en ziet kansen om het elke dag een beetje beter te doen. Je hebt een positieve instelling en werkt vanuit vertrouwen, ook onder druk of als er spanning ontstaat. Problemen zie je als een uitdaging en je gaat ze niet uit de weg. Je bent aantoonbaar in staat om structuur, focus en continuïteit aan te brengen binnen een soms diffuse organisatie. En daarnaast ben je prettige collega om mee samen te werken en ben je toegankelijk. Deze competenties worden getest in een gesprek.

Wensen:

 • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring als scrummaster of kanbanmaster van teams buiten de IT. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van Teams als Kanbanmaster/Scrummaster binnen de techniek. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Je hebt ervaring met visueel management, leg uit op welke manier;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring als senior Kanbanmaster/Scrummaster van verschillende teams.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats vanaf dinsdag 2 maart 2021 – 9:00 uur. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-02-08 11:17:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden