Security | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1677
Startdatum:
01-09-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021
Aantal uur per week:
12
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-07-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een analist op basis van circa 12 uur per week.

Binnen het eIDAS projecteam wordt gewerkt aan een Europees gefinancierde pilot waarin 10 listaten en 30 organisaties samenwerken aan het realiseren van grensoverschrijdende, geharmoniseerde dienstverlening in het kader van de Single Digitale Gateway verordening. Het projectteam werkt samen met MijnRVO, het dienstverleningsportaal van RVO, waar een pilot dienst zal worden ingericht. Bij de samenwerking met vele andere Europese organisatie en de Europese Unie wordt een technische infrastructuur uitgedacht en ingericht met de naam ‘Once Only Technical System’. Dit systeem bestaat uit een complex samenspel van componenten en protocollen zoals een eDelivery AS4 gateway gebaseerd op Phase4, Service Metadata Publisher (SMP), berichtspecificaties (XSD), Service Metadata Locator (SML), beveiligingscertificaten (zoals PKI). Op de randen van de datauitwisseling zijn zogenaamde connectoren ontwikkeld (de DE4A connector) die deze complexe wereld moet afschermen van de portalen van de dienstverlener via een REST interface. Het uitdenken van de specificaties, de samenwerking met andere partijen / EU-partners en het opstellen van specificaties voor DICTU wordt uitgevoerd door de lead analist en het team. Echter, gezien het specifieke karakter van het werk én de vele andere projecten die lopen is voor een beperkte periode op basis van een strippenkaart ondersteuning noodzakelijk. 

Achtergrond:
Binnen het team Digitale Overheid van de directie KAI (Klantcontact, Advies en Informatie) werkt een projectteam aan internationale projecten op het gebied van authenticatie (eIDAS, eIDASnode), autorisatie en Dienstverlening (DE4A). Al deze projecten worden in nauwe samenwerking met de IT-organisatie van het ministerie van EZK uitgevoerd (DICTU) zodat één SCRUM-team van ca. 12 mensen aan deze opdrachten werkt. De eIDASnode (‘koppelpunt’) is tevens bij dit team in beheer. Alle projecten hebben hun oorsprong in EU-brede ontwikkelingen en EU verordeningen zoals de eIDAS, SDG en GDPR- verordeningen en de Dienstenrichtlijn. Voor 2021 staat de verdere ontwikkeling van eIDAS UIT op de agenda: ondersteuning van de door Nederland genotificeerde eID stelsels eTD stelsel en DigiD, zodat houders van een dergelijk middel in de EU kunnen inloggen. Daarnaast wordt gewerkt aan een groot, door de EU medegefinancierd, project ter voorbereiding op de Single Digital Gateway verordening (DE4A). De resultaten van een in 2019 / 2020 uitgevoerd EU project rond het uitwisselen van machtigingsinformatie (SEMPER) zullen hierin worden meegenomen. Het RVO aandeel betreft de uitvoering van informatie & business-analyse, bijdrage aan architectuur en technische uitwerking alsmede de uitvoering van – dan wel het leiden van – pilots samen met andere EU-lidstaten.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Duur van het project betreft 4 maanden, het maximaal aantal uren is 212. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Java; C#; .Net; Visual Basic; REST, JASON, Information Security Foundation based on ISO/IEC 27002, Ontwikkeling Informatiesystemen Foundation, Applicatiemanagement Foundation;
  • Ontwerp en Ontwikkeling Informatiesystemen, Applicatiemanagement, Information Security, Incremental / Agile systeemontwikkelingmethode;
  • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare kennis van de eIDAS verordening en de werking van het eIDAS-netwerk.

Wensen:

  • Competenties: – Zelfstandig kunnen werken; – Maakt zich materie snel eigen; – Resultaatgericht; – Pragmatisch; – Helder communiceren en toont hier initiatief in; – Stressbestendig; – Initiatiefrijk; – Teamspeler; – Klantgericht;
  • Kennis van SAML (meer specifiek eIDAS SAML), XML, security en beveiliginscertificaten, Java, REST, AS4 / Phase4, SMP, XSD en SML;
  • Kennis van de SDG verordening, de bijbehorende OOP technical blueprint en de EU samenwerking in de large scale pilot DE4A.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaats Assen ca. 1x per maand.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-19 11:24:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden