Security Engineer | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0638
Startdatum:
04-01-2021
Verwachte einddatum:
30-06-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
24 Nov 2020 8:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Security Engineer op basis van 36 uur per week. 

Op zeer korte termijn zal het Digital Trust Center (DTC) dreigingsinformatie ontvangen, en deze waar mogelijk delen met haar doelgroep, het niet-vitale bedrijfsleven. Om dergelijke informatie zorgvuldig te kunnen verwerken en (mogelijk) te verspreiden, is het DTC op zoek naar een Security Engineer. Security meldingen en -incidenten afkomstig uit verschillende bronnen zoals het NCSC, beveiligingsupdates, security meldingen, onderzoeken, security request of incident meldingen worden nauwkeurig door jou gevolgd en geregistreerd. Je identificeert deze meldingen en onderzoekt of er een standaardoplossing voorhanden is. Zo ja, dan handel je de melding af volgens de werkinstructie, bespreekt jouw inzichten met de Senior Security Adviseur en schakel je met verschillende partijen over de voorgestelde oplossing. Jij blijft de regisseur en verantwoordelijk voor verder beheer van de openstaande melding. Als Security Engineer word je ingezet op jouw kennis, kunde, vaardigheden en voorkeuren.

Achtergrond opdracht:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is voornemens het Digital Trust Center (DTC) aan te wijzen als een organisatie “die Objectief Kenbaar Tot Taak” (OKTT) heeft haar achterban te informeren over cybersecurity (Wbni, art. 3.2.). Daarnaast loopt een traject voor wettelijke grondslag welke het DTC het mandaat geeft om te acteren zodra er ook via andere kanalen en partijen (bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, stichtingen en andersoortige cybersecurity initiatieven) gevoelige informatie wordt aangeleverd. Het doel is om deze vertrouwelijke en herleidbare informatie vervolgens waar mogelijk te delen met haar doelgroep, het nietvitale bedrijfsleven. Hierbij is het noodzakelijk een faciliteit in te richten, zodanig dat deze informatie op een correcte wijze kan worden ontvangen, verwerkt en geduid om tot slot verder te delen.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt actuele kennis van de werking van het internet en computernetwerken in het algemeen en/of sterke affiniteit met cybersecurity;
 • Bij voorkeur een brede IT kennis zoals: Operating Systems, Databases, Storage, Networking, Applications, Security Proxies;
 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt meer dan 2 jaar ervaring in vergelijkbare functie of in verschillende operationele functies binnen het domein van IT security.

Wensen:

 • Competenties: – Communicatief; – Politiek-sensitief; – Alert; – Zelfstandig; – Klantgericht; – Professionele mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Kennis van dreigingen en risico’s m.b.t. internet en computernetwerken en te nemen maatregelen m.b.t. beveiliging;
 • Ervaring met IP Netwerkconcepten, (besturings)systemen en applicaties;
 • Intrusion detection en kwetsbaarhedenmanagementsystemen;
 • Linux-systemen en Windows-systemen. En van TCP/IP networking (routers/switches/firewall proxies). Daarnaast heb je basiskennis van aanvalstechnieken en/of malware;
 • Ervaring met softwareontwikkeling (bijvoorbeeld Python);
 • Certificeringen op het gebied van cybersecurity zoals CEH, OSCP en CISSP;
 • Een veiligheidsonderzoek AIVD-A of AIVD-B is initieel geen verplichting maar kan door werkgever in de toekomst wel verzocht worden.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-11-23 10:03:43

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden