Senior Red Hat Enterprise Linux specialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1671
Startdatum:
02-08-2021
Verwachte einddatum:
31-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
19-07-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor SSC-ICT op zoek naar een Senior Red Hat Enterprise Linux specialist op basis van 36 uur per week. 

Het team Server System Services is opzoek naar een Red Hat Enterprise Linux specialist ter behoeve van operationeel beheer. Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor de dienstverlening van meerdere Ministeries en zorg je voor een betrouwbare en veilige dienstverlening. Je wordt gestimuleerd advies ter verbetering van de bestaande ICT-infrastructuren te geven, waarbij naast je gedegen kennis, je goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, van groot belang zijn.

Als system engineer herken je je in de volgende:

 • Patchen en upgraden van Red Hat Enterprise Linux;
 • Troubleshooten van technische problemen en incidenten;
 • Pro-aktief en een “ja kan” mentaliteit;
 • Bijhouden en updaten van documentatie en procedures;
 • Samenwerken is een tweede natuur;
 • Analytisch denk- en doorzettingsvermogen is noodzakelijk om op die manier bij te dragen aan een betere en efficiënter infrastructuur- en applicatie landschap voor Nederland.

Achtergrond:
Het team is verantwoordelijk voor de Red Hat Enterprise Linux servers van diverse Ministeries. Onderwerpen als life-cycle management, security by design en compliancy spelen een grote rol om de integriteit en veiligheid van onze rijksoverheid data te waarborgen. Tevens zorgt het team Server System Services (SSS) ervoor dat de servers van SSC-ICT gemonitord worden en dat de servers goed beschermd zijn. Oftewel, dit team doet er alles aan om een betrouwbare dienstverlening te kunnen garanderen. Omdat het team onderdeel is van de Business Unit Basis Infra spelen wij voornamelijk een rol in de uitvoerende processen zoals change-, incidenten problem management.

Organisatie:
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden ITdiensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EUvoorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal RHCSA 7 Certificering;
 • Je hebt minimaal 4 jaar verregaande kennis van scripting mogelijkheden (bash, puppet, ansible);
 • Je hebt minimaal 4 jaar Red Hat Enterprise Linux (6 en hoger).

Wensen:

 • Resultaat- en klantgericht, analytisch ingesteld en stressbestendigheid; – Communicatief en verbindend; – Klantgerichtheid; – Omgevingsbewustzijn; – Analyserend vermogen; – Plannen en organiseren; – Voortgangscontrole; – Analytisch denk- en doorzettingsvermogen; – Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift in Nederlands en Engels; – Beschikken over een grote servicegerichte en pragmatische houding, maar dit wel kunnen combineren met klantgerichte zakelijkheid en overtuigingskracht; – Je vindt het leuk om samen met collega’s te werken aan passende oplossingen voor de afnemers van onze diensten, binnen een grote organisatie;
 • RHCE Certificering (graag RedHat-id vermelden) ervaring met: – Red Hat Satellite 6 – Red Hat Clustering (fysieke servers) – Red Hat IdM/IPA Kennis van de Datacenter Infrastructuren. Kennis en ervaring m.b.t.: Project- en procesmatig werken, ITILV3 2011 en/of Prince II;
 • Zelfstandig kunnen voorbereiden, afstemmen en uitvoeren van werkzaamheden waarbij het gaat om ICT infrastructuur implementatie of uitbreiding of vervanging;
 • HBO- of universitaire werk- en denkniveau.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 juli 2021. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-07-16 07:25:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden