Pitstop voor succes
ICT detachering & recruitment

Software Architect | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2019-0385
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
31-08-2021
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
21 Mar 2019 10:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Nederlandse Spoorwegen op zoek naar een Senior Software Architect voor 36 uur per week.

Wat ga je doen al Software Architect?
Als senior architect werk je mee aan een toekomstvast platform voor Java webservices en API’s bij NS International. In je werk heb je veel afstemming met andere teams over technische oplossingen en afhankelijkheden. Je bent de spin in het web voor de verschillende ontwikkelteams en aanspreekpunt voor technische vraagstukken.
Je werkt in een architectenteam bestaande uit  domeinarchitect en nog een software architect. Dit team staat ten dienste van de DevOps-teams van NSI, waarbij ze meedenken over technische oplossingen en afhankelijkheden.

Zo werkt het
 
Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten: 

 • Vertalen van business wensen naar technische oplossingen (ontwerp en architectuur) of toetsen van de oplossingen van teamleden, afstemmen met verschillende teams en uit kunnen leggen aan niet technische collega’s;
 • Opstellen en bewaken van applicatie architectuur rekening houdend met standaardisatie, schaalbaarheid, herbruikbaarheid, performance, security en beschikbaarheid;
 • Ondersteunen van ontwikkelaars en testers bij het implementeren en gebruik van de oplossingen;
 • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de organisatie en impact bepalen van veranderingen op (lopende) projecten;
 • Teams adviseren over ontwerp en architectuur, hierin samenwerkend met de verantwoordelijk domeinarchitect;
 • Stakeholdermanagement met andere teams, leveranciers en/of externe partijen die willen aansluiten op de API. Hierbij heb je contact met business relaties van NSI en geef je advies, dan wel werk je oplossingen uit over het gebruik van de NSI API en aansluiting op de centrale NS API management omgeving;
 • Ondersteunen bij deployments naar de test, acceptatie en productie omgevingen.

 Je werkt probleem gedreven (maak oplossingen bij vraag, niet oplossingen waar de vraag dan op moet gaan aansluiten)
Je kunt snel schakelen en vindt het leuk om veel balletjes in de lucht te houden. Je hebt een positieve, optimistische insteek en wordt blij van mensen helpen. Een chaotische omgeving met regelmatig wisselende strategie en complex politiek krachtenveld schrikt je niet af, je ziet mogelijkheden waar anderen ze niet zien.
Werken in een multidisciplinair team vraagt om flexibiliteit in je invulling van je rol. Soms zul je informatie analist zijn, soms architect, soms help je developers, soms los je infra problemen op. Deze manier van werken geeft je energie.

Hier ga je werken:
NS International biedt de reiziger hogesnelheidsvervoer naar nationale en internationale bestemmingen. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Met onze NS International Lounges in Amsterdam, Rotterdam, en Schiphol maken we het reizen met onze treinen extra aantrekkelijk. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag. Hiervoor werken wij samen met onze nationale en internationale partners aan de verdere ontsluiting van een internationaal spoornet. 
 
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. NS International werkt intensief samen met de Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) in BeNe-verband aan een distributiesysteem waarin alle commerciële en financiële transacties worden vastgelegd. 

De afdeling IT Internationaal werkt voor NS International en biedt ondersteuning bij vrijwel alle IT-vraagstukken, voor de afdelingen Marketing, Commercie, Financiën en Operations en voor BeNe. Het IT landschap heeft vele interfaces naar verschillende organisaties en systemen in verschillende landen. NS International staat aan de vooravond van een grote verandering in het systeemlandschap, waarbij de ICT-systemen voor primaire verkoopprocessen worden herzien.
IT International heeft circa 60 medewerkers, die in verschillende multidisciplinaire scrumteams intensief samenwerken met de productowners van de verschillende business afdelingen. De teams kennen veelal de volgende rollen: Productowner, Scrummaster, Informatieanalist, Engineer, Testanalist/Tester, Functioneel applicatiebeheerder.
NS International implementeert onderdelen van het SAFe framework en werkt op basis van Program Increments. Hierin vindt ook afstemming naar andere organisatieonderdelen binnen NS en externe partijen plaats, waarbij NS International de rol van regiehouder heeft. 

Functie eisen

Waar ben je goed in?
 
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:

 • Minimaal afgeronde ICT HBO opleiding of aantoonbaar HBO werk-/denkniveau;
 • Ruime ervaring met ontwerpen van secure, scalable, high performance (stateless) REST-http API’s;
 • Ervaring met solution architecture, specifiek op het gebied van applicatie integratie;
 • Ervaring in transactionele (e-commerce en bemenste verkoop) en complexe omgevingen;
 • Technische aanspreekpunt en Ondersteunend aan de B2B accountmanagers voor het werven en aansluiten van derde partijen op de NSI api;
 • Aantoonbare  ervaring met Agile/scrum werken;
 • Basis begrip van Java;
 • Aantoonbare ervaring met de werkzaamheden zoals boven beschreven;
 • En je beschikt over goede communicatieve eigenschappen met Marketing en Sales om het de commerciële impact van de website optimaal te laten zijn.

Harde eisen:

 • Je beschikt aantoonbaar over ervaring in transactionele (e-commerce en bemenste verkoop) en complexe omgevingen;
 • Je beschikt aantoonbaar over ervaring met solution architecture, specifiek op het gebied van applicatie;
 • Je beschikt aantoonbaar over ruime ervaring met ontwerpen van secure, scalable, high performance (stateless) REST-http API’s;
 • Je hebt de afgelopen twee jaar geen arbeidscontract bij NS gehad;
 • Je bent in de afgelopen twee jaar niet aaneengesloten door NS ingehuurd (na een inhuurperiode van twee jaar eist NS een onderbreking van minimaal zes maanden)
 • Je gaat akkoord met een achtergrondonderzoek voor start van de opdracht (VOG, geheimhoudingsverklaring en vragenlijst).

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-03-20 07:31:05Aanmelden voor functie

Aanmelden voor functie
Sleep je bestanden hierheen, of klik hier om ze te selecteren Kies bestand
Maximale uploadgrootte: 67.11MB
Status : Gesloten

Zoek opdrachten via Quest4

Aanmelden Job Alert

Plaats een opdracht op Quest4

Plaats een opdracht