Software Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1070
Startdatum:
22-02-2021
Verwachte einddatum:
31-01-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-01-2021 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Software Architect op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Logius realiseert oplossingen die bijdragen aan gegevensuitwisseling tussen overheidsinstanties onderling en met burgers en bedrijven. Hiervoor zoeken we een software architect met min 5 jaar ervaring in die rol. Je gaat bijdragen aan het realiseren van de visie van de trein Gegevensuitwisseling.

De werkzaamheden op dit niveau zijn: e-CF niveau 3
A.05 Ontwerpen van Architectuur: het gebruik maken van specifieke kennis om relevante ICT-technologie en – specificaties te definiëren die kunnen worden ingezet bij de bouw van meerdere IT-projecten, toepassingen of infrastructuurverbeteringen
A.06 Ontwerp van Applicaties: De verantwoordelijkheid nemen voor eigen acties en die van andere om te garanderen dat de applicatie op een correcte manier is geïntegreerd in een complexe omgeving en voldoet aan de behoeften van gebruikers / klanten
B.02 Systeemintegratie: Verantwoordelijk zijn voor eigen acties en die van andere in het integratieproces, het naleven van de toepasbare normen en wijzigingsprocedures om de integriteit te bewaren van de gehele functionaliteit en betrouwbaarheid
E.06 ICT kwaliteitsmanagement Het evalueren van kwaliteit indicatoren en processen op basis van het kwaliteitsbeleid en indien nodig het voorstellen van herstelacties
E.08 Informatiebeveiligingsmanagement Het evalueren van indicatoren en maatregelen op het gebied van security management en bepalen of ze aan de normen voldoen; het onderzoeken van inbreuken op de beveiliging en nemen van correctiemaatregelen We vragen je een vertaalslag te maken van huidige situatie naar toekomstige situatie. Samen met de PO en stakeholders kom je tot een realistische Program en Product Backlog. Uiteraard draag je bij aan de realisatie van de backlog.

Achtergrond Opdracht:
Logius is de digitale dienstverlener van de overheid, voor meer informatie zie: logius.nl Binnen de Agile release train Gegevensuitwisseling houdt team Construct zich bezig met de ontwikkeling van ons platform voor het uitwisselen van gegevens op een veilige en verantwoorde manier. Er is een uitgebreide backlog opgesteld waar we met behulp van externe leveranciers de komende jaren aan gaan werken. Momenteel wordt er veel kennis opgebouwd op basis van enkele pilots en MPVs. Als DevOps Test Engineer bij Team Construct heb je de unieke kans om al in een vroeg stadium mee te kunnen beslissen en te werken aan dit platform.

In de MVP is gewerkt met de volgende technieken:

 • Kafka;
 • Kubernetes;
 • Docker;
 • Spring-Boot.

Verder is er veel tijd voor innovatie, hebben we een hoge standaard voor code kwaliteit (5* SIG). In het team is een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid en wordt er gewerkt volgens TDD, BDD, Pairen, en Mobbe.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Minimaal HBO Informatiemanagement of ICT management;
 • Je hebt 7 jaar gedegen kennis van XML, WUS, FTP, ebMS, Rest API’s;
 • Je hebt meer dan 5 jaar kennis van Java en open source middleware als Kafka;
 • Micro services architectuur ( 5 jr).

Wensen:

 • Competenties: – Plannen en organiseren; – Methodisch, systematisch en jouw werkwijze en denkrichtingen zijn navolgbaar en verifieerbaar; – Samenwerken in een complex stakeholdersveld;
 • Ervaring met Jira en Confluence;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-01-27 07:46:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden