Software Developer / Scrum Master | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0660
Startdatum:
15-07-2019
Verwachte einddatum:
15-07-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12 Jun 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Nederlands Forensisch Instituut op zoek naar een Software Developer – Scrum Master voor gemiddeld 36 uur per week. 

Als forensisch software-developer duik je diep in de low-level datastructuren en algoritmiek. Je gaat werken aan complexe applicaties die binnen en buiten het NFI worden gebruikt voor opsporing en bewijsvoering. Denk hierbij aan het reverse-engineeren van onbekende bestandsformaten of bestandssystemen, om zo forensische sporen zichtbaar te maken. Ook draag je bij aan de verbetering van het vakgebied software-engineering en denk je mee over een efficiënte inrichting van het ontwikkelproces. Hierbij zorg je dat de forensische kennis zo goed mogelijk wordt geborgd. Vanwege de hoeveelheid opdrachten zijn wij op zoek naar extra versterking voor ons team. Naast de genoemde software-developer werkzaamheden heb je voor 30% van je tijd de rol van scrum master. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het begrijpen en naleven van de scrum waardes en principes door het ontwikkelteam, management en de rest van de organisatie. Het Hansken team bestaat uit 2 tot 3 development teams welke je faciliteert en coacht en waarbij je obstakels wegneemt. Naast het Hansken team ondersteun je ook de Product Owner.

Nederlands Forensisch Instituut:
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde, van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFIprofessionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan 30 onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing en vervolging, en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Team Software-engineering:
Team Software-engineering bestaat uit 14 gedreven softwareontwikkelaars. Samen werken we aan diverse projecten; voornamelijk voor de afdeling Digitale en Biometrische Sporen (DBS), maar ook voor andere onderdelen van het NFI. Vanwege de diversiteit aan opdrachtgevers ontwikkelen we een grote variëteit aan producten, zoals desktop-, Java- en webapplicaties en core libraries. Software die binnen het NFI, het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar ook daarbuiten wordt gebruikt als hulpmiddel bij opsporing en bewijsvoering. Binnen het team krijgt iedereen de ruimte voor het inbrengen van nieuwe ideeën om producten voor opsporing en bewijsvoering te verbeteren. Problemen pakken we zelfstandig aan, maar we helpen en versterken elkaar ook waar nodig, bijvoorbeeld met code reviews of pair programming. Het team heeft een fijne, open en informele sfeer.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:
Vanwege de hoeveelheid opdrachten zijn wij op zoek naar extra versterking voor ons team. Je werkt bij de groep Software Engineering van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) aan onze dataanalyseapplicaties en libraries.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar in week 25 voor een intake gesprek (niet op vrijdag);
 • Bij eventuele gunning lever je voorafgaand aan de startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren werkzaamheden;
 • Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst;
 • Een veiligheidsonderzoek B maakt deel uit van de wervingsprocedure. Het onderzoek dient te resulteren in een Verklaring Geen Bezwaar (VGB). De kandidaat is bereid hieraan mee te werken en levert alle benodigde documentatie zo snel mogelijk op zodra dat gevraagd wordt. Vooruitlopend op de uitslag kan al wel worden gestart indien de VOG is ingeleverd (eis 6). Indien de AIVD-uitslag negatief is dan zal de inhuur per direct beëindigd worden;
 • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de duur van het project;
 • Je bent binnen 4 weken beschikbaar na gunning van de opdracht;
 • Je hebt een technische opleiding HBO/WO gevolgd, bij voorkeur Informatica of Software Engineering;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van big data systemen, bij voorkeur met Hadoop;
 • Minimaal 7 jaar ontwikkelervaring met Java;
 • Minimaal 5 jaar ontwikkelervaring met Spring, Spring boot en Spring security;
 • Minimaal 5 jaar ontwikkelervaring met JavaScript en frontend frameworks zoals jQuery, AngularJS;
 • Je hebt aantoonbare praktische ervaring met het gebruik van de ontwikkeltools uit de Atlassian suite (Jira, Confluence, Bitbucket);
 • Je hebt aantoonbare werkervaring binnen een forensische omgeving;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met minimaal 2 teams gelijktijdig faciliteren als Scrum Master;
 • Ervaring met encryptie algoritmes en standaarden, waaronder AES;
 • Minimaal 1 jaar ontwikkelervaring met Python 3;
 • Je bent gecertificeerd in PSM 1. 

Wensen:

 • Ervaring met de Elasticsearch native Java API. Geef aan hoeveel jaar;
 • Ervaring met testframeworks zoals junit, mockito en selenium webdriver. Geef aan hoeveel jaar;
 • Kennis van OWASP;
 • Ervaring met Kafka;
 • Ervaring met REST services. Geef aan hoeveel jaar;
 • Ervaring met Ansible playbooks;
 • Ervaring met monitoring via Prometheus en Grafana;
 • Ervaring met Unicode in combinatie met niet-romaanse talen, zoals Russisch en Grieks;
 • Ervaring met Linux. Geef aan hoeveel jaar.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-06-03 06:50:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden