Software engineer (4 FTE) | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1601
Startdatum:
16-07-2021
Verwachte einddatum:
16-12-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-06-2021 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor de NFI op zoek naar 4 Software engineers op basis van 36 uur per week.

Het NFI is op zoek naar een ervaren software engineer voor project IV-keten Forensisch Onderzoek. De projectopdracht behelst het, in samenwerking met de ketenpartners OM en Politie, tot stand brengen van een effectieve keten brede informatievoorziening voor het forensisch onderzoek. Het project focust zich op zowel business als de informatievoorziening aanpassingen en omvat de volgende activiteiten voor de kandidaat:

 1. Implementatie van integratiecomponenten en aanpassingen en veranderingen in bestaande software van het NFI, als gevolg van efficiency verbetering in de keten en nieuwe IV toepassingen die worden ontwikkeld. Dit betreft:
  – Samenwerken met architecten, engineers, testers, en informatie – en business analisten en product owners in multidisciplinaire NFI projectteams;
  – Ontwerpen en realiseren van integratiecomponenten en aanpassingen in bestaande software van het NFI;
  – Documenteren, reviewen en testen van software aanpassingen;
  – Ondersteunen van business- en product owners bij gebruikersacceptatie.
 2. Technische afstemming met andere NFI projecten, mbt informatie-uitwisseling, formats en technieken. Dit betreft:
  – Samenwerken met engineers en informatie- en business analisten van andere NFI projecten;
  – In kaart brengen, analyseren en optimaliseren van technische koppelvlakken met andere NFI oplossingen;
  – Bijdragen aan kwaliteits- en informatiebeveiligingsdoeleinden van de organisatie door implementatie in ontwerp en uitwerking.
 3. Met de keten zal, daar waar het nieuwe voorzieningen en thema’s in de keten betreft, met de betrokken ketenpartners afgestemd en samengewerkt worden. Dit betreft:
  – Communiceren met business- en product owners en materiedeskundigen om te komen tot gedragen ketenoplossingen; 
  – Samenwerken met architecten, engineers, testers, informatie – en business analisten en product owners van ketenteam en ketenpartners;
  – Ontwerpen en realiseren van technische koppelvlakken met keten oplossingen;
  – Documenteren, reviewen en testen van software aanpassingen;
  – Ondersteunen bij ketentesten. 

Je ontwikkelt software of koppelt standaard software voor de verwerking van data van het forensische proces. Allemaal in een microservices-architectuur en gerelateerd aan het koppelen van oplossingen in het NFI IV-landschap aan ketenvoorzieningen voor het delen van informatie over forensisch onderzoek. Het NFI IV-landschap bestaat oa. uit het NFI Informatie Services Platform (NISP), het frontdesksysteem en het zaaksysteem PROMIS, die bestaat uit maatwerkoplossingen voor de verschillende forensische onderzoeksgebieden. 

Je bent actief betrokken bij het vertalen van gebruikerswensen naar oplossingen. Je hebt daarbij direct contact met materiedeskundigen waardoor je een goed beeld hebt van de daadwerkelijke behoefte.  

Je maakt onderdeel uit van het projectteam Effectieve IV-keten FO, je draait mee in een DevOps team en je vertegenwoordigt het NFI in keten-werksessies. 

Vanuit het DevOps team ben je betrokken bij het gehele ontwikkeltraject. Van domain-driven-design tot implementatie. Van het maken en uitvoeren van tests tot het reviewen van elkaars code. Wij maken gebruik van een continuous integration- en deliveryproces dat is opgezet met ¬ Jenkins. Hierdoor kun je applicaties met één druk op de knop bouwen, testen en uitrollen. De applicaties worden uitgerold op het containerplatform Openshift. 

Achtergrond opdracht:
Het project is onderdeel van een breder programma, waarin samen met ketenpartners Politie en Openbaar Ministerie, gewerkt wordt aan verbeteringen in het gezamenlijk werkproces en de keten informatievoorziening. Gestreefd wordt naar een efficiëntere uitwisseling van gegevens tussen partijen. Op basis van een project start architectuur, een uitgewerkt ketenproces én een programmaplan, zal dit jaar gestart worden met iteraties van productontwikkeling, om te komen tot werkende oplossingen die meerwaarde leveren voor de keten. 

De manager Informatievoorziening is de inhurende manager. De functionele aansturing gebeurt door de projectmanager IV-keten FO.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur richting Informatica, wiskunde of software-engineering;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met systeemintegratie en softwareontwikkeling;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met ontwikkeling van Java software (Java 11) met behulp HTML/CSS en JavaScript/TypeScript;
 • Je hebt ervaring met tooling zoals Git, Jenkins, Atlassian Suite (Jira, Bitbucket, Confluence), JUnit;
 • Mininaal 1 jaar ervaring met Angular (8+);
 • Je hebt ervaring met security- en privacy-by-design;
 • Je hebt ervaring in het vertalen van requirements naar technische en functionele analyses;
 • Je hebt kennis van agile methoden (SCRUM master certificering of vergelijkbare agile certificeringen) en weet te communiceren met agile teams;
 • Competenties: – Klantgerichtheid: Is gericht op het ontwikkelen van meerwaarde voor product owners en business owners; – Omgevingsbewustzijn: Heeft kennis genomen van de kaders en richtlijnen die gelden voor de opdracht en handelt daar naar; – Plannen en organiseren: Is in staat om de eigen activiteiten te plannen en te organiseren en om een bijdrage te leveren; – Samenwerken; – Voorgangscontrole; – Zelfontwikkeling; – Probleemanalyse: Signaleert knelpunten, ontrafelt en legt verbanden tussen vraagstukken, zoekt en herkent oplossingen; – Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid: Maakt feiten, meningen en ideeën aan anderen in begrijpelijke taal; – Resultaatgerichtheid: Maakt een vertaalslag van doelen naar beoogde resultaten en weet deze op een efficiënte en effectieve wijze te realiseren. Toont zich aanspreekbaar op resultaten; – Samenwerken: Heeft oog voor het projectbelang en draagt (pro-)actief bij aan het projectresultaat; – Betrokkenheid: Identificeert zich met het op te leveren projectresultaat, voelt zich nauw betrokken en laat dit zien.

Wensen:

 • Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen;
 • Kennis van en ervaring met de testmethodiek TMap Next, ISTQB Foundation en/of risk-bases testing;
 • Je hebt ervaring met Drupal en en PostgreSQL. En je hebt ervaring met softwaretools voor Behaviour Driven Development, zoals Cucumber;
 • Je bent een creatieve puzzelaar, die zich graag vastbijt in complexe uitdagingen en doorgraaft tot de oplossing gevonden is. Je bent een teamspeler is, die energie krijgt van samenwerken en graag het initiatief neemt. Je bent kritisch, op een nauwkeurige en systematische manier werkt en jouw resultaten bij je collega’s toetst; Een pragmatische aanpak heeft en vanuit een oplossingsgerichte instelling actief meedenkt over de vraag; Graag kennis en ervaringen deelt en nieuwsgierig is naar de ideeën van anderen; Analytisch erg sterk ontwikkeld is en door een gestructureerde werkwijze goed met planningen kan werken; Je bent stressbestending, communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk is, zodat zij/hij goed functioneert in een Agile ontwikkelteam;
 • Relevante ervaring met het werken onder architectuur binnen de Rijksoverheid;
 • Je hebt ervaring met of bij forensische onderzoeksorganisaties;
 • Je hebt ervaring met het samenwerken met partners/partijen in de strafrechtketen op het gebied van keteninformatievoorziening.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-06-25 07:27:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden