Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

Software Engineer Big Data (2FTE) | Den Haag

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0229
Startdatum:
18-03-2019
Verwachte einddatum:
18-03-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
26 Feb 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Nederlands Forensisch Instituut op zoek naar 2 Software Engineer Big Data voor 36 uur per week.

Als forensisch software-developer duik je diep in de low-level datastructuren en algoritmiek. Je gaat werken aan complexe applicaties die binnen en buiten het NFI worden gebruikt voor opsporing en bewijsvoering. Denk hierbij aan het reverse-engineeren van onbekende bestandsformaten of bestandssystemen, om zo forensische sporen zichtbaar te maken. Ook draag je bij aan de verbetering van het vakgebied software-engineering en denk je mee over een efficiënte inrichting van het ontwikkelproces. Hierbij zorg je dat de forensische kennis zo goed mogelijk wordt geborgd. Vanwege de hoeveelheid opdrachten zijn wij op zoek naar extra versterking voor ons team.

Het team:
Team Software-engineering Team Software-engineering bestaat uit 14 gedreven softwareontwikkelaars. Samen werken we aan diverse projecten; voornamelijk voor de afdeling Digitale en Biometrische Sporen (DBS), maar ook voor andere onderdelen van het NFI. Vanwege de diversiteit aan opdrachtgevers ontwikkelen we een grote variëteit aan producten, zoals desktop-, Java- en webapplicaties en core libraries. Software die binnen het NFI, het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar ook daarbuiten wordt gebruikt als hulpmiddel bij opsporing en bewijsvoering. Binnen het team krijgt iedereen de ruimte voor het inbrengen van nieuwe ideeën om producten voor opsporing en bewijsvoering te verbeteren. Problemen pakken we zelfstandig aan, maar we helpen en versterken elkaar ook waar nodig, bijvoorbeeld met code reviews of pair programming. Het team heeft een fijne, open en informele sfeer.

Nederlands Forensisch Instituut:
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde, van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Veiligheid en Justitie en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap. Gedreven NFIprofessionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan 30 onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing en vervolging, en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week voor de duur van het project Hansken, indicatie 12 maanden;
 • Je bent binnen 4 weken beschikbaar na gunning;
 • Je hebt een afgeronde technische opleiding HBO+, bij voorkeur Informatica of Software Engineering;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ontwikkelervaring met het ontwikkelen van big data systemen (duidelijk herleidbaar uit het CV);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in software ontwikkelen in Java (duidelijk herleidbaar uit het CV);
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met ontwikkelen in AngularJS (duidelijk herleidbaar uit het CV);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Agile methodieken, zoals Scrum, en heeft dit toegepast in de praktijk (duidelijk herleidbaar uit het CV);
 • Je hebt ervaring met gebruik van de ontwikkeltools uit de Atlassian suite (Jira, Confluence, Bitbucket) (duidelijk herleidbaar uit het CV);
 • Je bent afgelopen jaar niet afgewezen als interne/externe kandidaat bij het NFI in vergelijkbare rol;
 • Je bent in het bezit van Java SE 8 Programmer I certificaat.

Wensen:

 • Je bent in het bezit een Java SE 8 Programmer II certificaat;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met AngularJS;
 • Je hebt ervaring met git en kan hier zelfstandig mee werken, dwz: Je kunt branches aanmaken, Je kunt wijzigingen committen en pushen, Je kunt merge conflicten oplossen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-02-21 06:57:18Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden