Solution Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0556
Startdatum:
03-06-2019
Verwachte einddatum:
03-12-2019 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15 May 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie op zoek naar een Solution Architect voor 24 uur per week. 

Justis is op zoek naar een ervaren project/solution architect met een gedegen kennis van marktontwikkelingen en techniek. Op dit moment is Justis bezig met meerdere projecten met IVcomponenten. Dit vraagt om veel inbreng vanuit architectuur. Met name wordt daarbij gevraagd om uitwerking van de Project Startarchitecturen en advisering en toetsing aan de Enterprise Architectuur van Justis. Daarnaast is de huidige informatiearchitectuur herijkt en vernieuwd en wordt van de architect gevraagd om actief mee te helpen aan de verdere implementatie.

Het doel van de project/solution architect is het huidige architectuurteam tijdelijk te versterken en vanuit die hoedanigheid een bijdrage te leveren aan de IV projecten, zodat deze onder architectuur worden gerealiseerd.

Verantwoordelijkheden Solutionarchitect:
Je neemt deel aan projecten als projectarchitect waar je de oplossingen helpt te definiëren en controleert dat oplossingen conform de Justis Enterprise Architectuur worden gerealiseerd.

Je legt de essentie van de architectuur- en ontwerpbeslissingen uit aan het projectmanagement en IV-Management en vertaalt deze door naar planningsgegevens, mogelijk risico’s en mogelijke tegenmaatregelen.

Je vertaalt de architectuurkaders van Justis naar het project en bewaakt deze bij het ontwikkelteam. Je bent medeverantwoordelijk voor de Project Start Architectuur (architectuur-requirements) en neemt deel aan de ontwikkeling van het Solution Design en Software Architecture Document.

Je adviseert bij het toepassen van de informatiearchitectuur (gegevensarchitectuur en applicatie architectuur).

De Solutionarchitect werkt nauw samen met de Businessarchitect, de Informatiearchitect, Projectleiders, de Procesontwerper en de Informatieanalisten en legt verantwoording af aan de afdelingsmanager IV.

Binnen Justis is de informatievoorziening sterk in ontwikkeling. 2019 staat in het teken van digitalisering. Na het digitaal aanvragen van de Verklaring Omtrent het Gedrag wordt het de komende tijd zaak om digitaal aanvragen voor andere producten van Justis mogelijk te gaan maken. Ook het digitaal afgeven van producten aan burgers en bedrijven komt er aan. Het applicatielandschap van Justis bestaat deels uit legacy, die de komende jaren aan vervanging toe is. Op basis van de nieuwe Visie voor Justis (2017-2020) is een I-strategie opgesteld.

Beschrijving Opdrachtgever:
De screeningsautoriteit Justis valt onder het ministerie van Veiligheid en Justitie. Justis werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door het screenen van personen en organisaties. Justis heeft toegang tot exclusieve bronnen, analyseert informatie uit deze bronnen en vormt zich een oordeel over de integriteit van personen en organisaties. Op basis van deze oordeelsvorming geeft Justis verklaringen, vergunningen, adviezen en risicomeldingen af. Justis adviseert organisaties over de inzet van zijn producten en laat daarbij ruimte voor maatwerk.

Bekende producten van Justis zijn de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het Bibob-advies. Tot de taakgebieden van Justis behoren ook het toezicht op rechtspersonen, naamswijzigingen, de afhandeling van gratieverzoeken, het verlenen van vergunningen voor particuliere beveiliging, wapenbezit en buitengewone opsporingsambtenaren. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven van mensen. Dat maakt werken voor de dienst Justis zo bijzonder. Want recht raakt mensen. Bij Justis werken circa 280 mensen.

Beschrijving directie/afdeling:
De afdeling Informatievoorziening (IV) valt binnen de tak Bedrijfsvoering en Uitvoeringsbeleid en is verantwoordelijk voor een goede en effectieve informatievoorziening voor Justis en haar processen. IV vormt, stuurt en beheert de informatievoorziening van Justis. De afdeling IV (circa 25 medewerkers) is een regie-organisatie die de verbindende schakel is tussen de eisen en wensen van de business en de uiteindelijk geleverde diensten met behulp van leveranciers. De afdeling IV zorgt voor zowel beheer en onderhoud als vernieuwing van de Justis systemen. Dit alles in een samenhangend ICT-landschap.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar in week 21 voor een intake gesprek;
 • Bij eventuele gunning lever je zo snel mogelijk na startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden;
 • Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst;
 • Je bent beschikbaar per 03-06-2019 voor 24 uur per week voor de periode van 6 maanden na aanvang (met de mogelijkheid om met 6 maanden te verlengen);
 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding WO Informatica/ Technische Bestuurskunde/ Bedrijfseconomie i.r.t. de gevraagde functie;
 • Je overlegt, indien je wordt uitgenodigd voor het interview kopie van de diploma’s;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar gewerkt als Project- of Solutionarchitect, referenties zijn opvraagbaar;
 • Je stuurt Quest4 een persoonlijke motivatie waarin je toelicht waarom je geschikt bent voor deze functie en wat je voor de eindklant zou kunnen en willen betekenen (maximaal 200 woorden – niet in de 3e persoon geschreven);
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 3 PSA’s opgesteld waarvan de 2 in de laatste 3 jaar;
 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar minimaal 1 PSA opgesteld voor het digitaliseren van een werkproces.

Wensen:

 • Je bent beschikbaar binnen 3 weken;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat aantoonbaar ervaring heeft met Archimate (systemen/methoden);
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat relevante ervaring heeft met de verschillende ontwikkelmethodieken (incrementeel) waterval en Agile/Scrum;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat heeft gewerkt binnen de Rijksoverheid waarbij gewerkt is met de NORA en MARIJ;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat heeft gewerkt als Project- of Solutionarchitect;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat aantoonbare kennis van en ervaring heeft met informatiebeveiliging;
 • Geef aan hoeveel jaar de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met servicegerichte architecturen (SOA).

Aanvullende informatie

Opmaak cv

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-05-07 10:01:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden