Solution – Domein Architect | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2020-0420
Startdatum:
15-09-2020
Verwachte einddatum:
14-03-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
31 Aug 2020 7:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de UBR (Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk) onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Solution – Domein Architect op basis van 24 uur per week. 

Opdrachtgever:
Van, voor en door de overheid. Dat is UBR. We lossen managementvraagstukken op en dragen bij aan complexe transities en implementaties, zoals in- of uitbestedingen. We bundelen onze kennis van onder andere interim-management, HRM, IT, inkoop en financiën en verbinden die met andere disciplines. UBR laat de overheid beter presteren. Doordat we ons binnen de overheid richten op bedrijfsvoering, kunnen onze collega’s zich richten op hun taak. Zo maken we samen het verschil.

Voor een innovatietraject van onze bedrijfs- en bedrijfsvoering systemen zijn we vanuit de Rijksoverheid op zoek naar een Solution Architect in Den Haag.

Context:
UBR-FD biedt financiële dienstverlening voor meerdere agentschappen binnen de Rijksoverheid. De taak van FD (Financiële Dienstverlening) verbreedt zich naar Bedrijfsvoeringsystemen (CS, Corporate Services). Onderdeel van deze verandering is het Programma Vernieuwing dat o.a. het applicatie landschap aanpast naar een keten van verbonden applicatie-componenten.

Het (CS) applicatielandschap bestaat uit een dertigtal kleinere en grote applicaties elk ter ondersteuning van die bedrijfsvoering. Zij dienen verbonden te worden met een veelvoud aan bedrijfsapplicaties van onze klanten. De gekozen strategie van best-of-bread, small web-apps, het breed delen van gegevens levert een dynamisch applicatie landschap op waarbij koppelvlakken een belangrijke verbindende/separerende rol spelen.
Voor functiegebieden, variërend van contractadministratie, opdrachten, tijdschrijven, inhuur, inkoop, matching enzovoort zijn er meerdere oplossingen actief.

Opdracht:

 • Je ondersteunt het Programma Vernieuwing met raad en daad voor het uitwerken van de stip op de horizon naar een applicatie landschap;
 • Je vertaalt de architectuur uitgangspunten naar bestuurlijke praatplaten en geeft aan wat de meerwaarde is;
 • Je werkt samen met informatieanalisten, functioneel beheer voor vertalen van business naar applicatie architectuur;
 • Je bent aanspreekpunt voor technische teams voor de vertaling naar het ontwerp van infrastructurele componenten die door in- en externe partijen word geleverd;
 • Je bent vraagbaak en ondersteunt je Scrum of DevOps- teams;
 • Je voert analyses uit op de huidige technische omgevingen als onderdeel om de ISt – SOLL situatie samen te vatten.

Profiel:
Als solution-Domein architect overzie je het gehele applicatielandschap met de aanwezige of benodigde koppelingen tussen applicaties. Je doorziet zowel de mogelijkheden als de beperkingen voor de gebruikersorganisatie bij het ontwerpen of aanpassen van (delen van) dit appllicatielandschap. Vanuit een business perspectief begrijp je welke (bedrijfsvoerings) processen ondersteund moeten worden en hoe de architectuur daar optimaal aan bij kan dragen. Ook heb je een technisch inzicht op het gebied van netwerken en infrastructuur, webservices en API’s, databases en cloud platforms. Je bent in staat om complexe architecturen begrijpelijk te visualiseren en uit te leggen aan projectleider, programmamanager en functioneel, applicatie of technisch beheer. Je adviseert bij het opstellen van ontwerpen Kennis en ervaring met NORA, TOGAF en Archimate is een vereiste.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je beschikt over minimaal WO werk- en denkniveau;
 • Kennis en 2 jaar praktijkervaring met NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur) en EAR (Enterprise Architectuur Rijk);
 • Kennis en 2 jaar praktijkervaring met Archimate;
 • Kennis van en minimaal 2 jaar praktijkervaring met TOGAF;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met Bedrijfsvoering-projecten bij (semi) overheidsorganisaties;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met aansluiting koppelvlakken, interfaces, berichtuitwisseling o.i.d.;
 • Je bent inzetbaar voor het aantal uur in de gevraagde periode.

Wensen:

 • Ervaring met Bedrijfsvoering applicatie landschappen (boekhouding, inkoop, contract, urenschrijven, verkoop, digipoort, matching, inhuur, koppelvlakken, DWH, dashboards).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2020-08-27 11:42:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden