Solution Engineer | Den Haag

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2019-0437
Startdatum:
01-06-2019
Verwachte einddatum:
01-06-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10 Apr 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Quest4 is voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) op zoek naar een Senior Solution Engineer voor 32-36 uur per week voor circa 1 jaar. 

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden:
Als Senior Solution Engineer ben je verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het beheer van een aantal business applicaties en technische voorzieningen van het NCSC. Het gaat hierbij specifiek om applicaties en voorzieningen op het gebied van incident- en vulnerability management en malware analyse. Het belang van deze applicaties is groot, enkele hiervan zijn namelijk onderdeel van onze kernapplicaties. Het is jouw verantwoordelijkheid dat de applicaties op een goede manier geïmplementeerd en geïntegreerd worden en blijven in ons IT-landschap. Deels zijn dit COTS applicaties, maar we hebben ook zelfbouw en open source voorzieningen. Omdat het landschap steeds verandert en de applicaties en voorzieningen zelf ook continu vernieuwen, is dit een blijvende uitdaging. Onderdeel van je takenpakket is dat je meewerkt/-schrijft aan low level designs voor de applicaties/voorzieningen waar je verantwoordelijk voor bent, dit in afstemming met de collega’s van architectuur.

Het is aan jou om de beschikbaarheid, beveiliging en het functioneren van de applicaties en voorzieningen op het juiste niveau te houden (technisch applicatie beheer). Je bent de hoofdverantwoordelijke maar schakelt hiervoor ook met de collega’s van infrastructuur, product owners en functioneel beheerders in de business. Daar waar nodig onderhoud je ook het contact met (externe) leveranciers. Je bent betrokken bij het koppelen van de applicaties en voorzieningen onderling, zodat gegevens tussen systemen en gebruikers op een veilige manier beschikbaar gesteld en uitgewisseld kunnen worden.

Door de veranderende omgeving ben je betrokken bij veranderingstrajecten en draag je bij aan de ontwikkeling van roadmaps die betrekking hebben op de voorzieningen en applicaties waar jij verantwoordelijk voor bent. Wanneer er vragen zijn over de ontwikkeling en ondersteuning van deze applicaties en voorzieningen, ben jij het eerste aanspreekpunt. In dit kader zorg je ook voor het beschikbaar zijn en up to date blijven van technische documenten, handleidingen en uitleg.

Het NCSC is in ontwikkeling en dat geldt ook voor de unit Informatievoorziening en Techniek (IV&T) waar je komt te werken. We zoeken een collega die ons op een proactieve wijze bij die verandering kan helpen, bijvoorbeeld bij de implementatie van agile werkvormen, de doorontwikkeling van ons technisch landschap en het in algemene zin meer op een professionele manier leveren van ITdiensten. We zoeken daarom ook een senior solution engineer met ervaring, visie en daadkracht.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel:
Binnen de Unit IV&T worden alle diensten geleverd ter ondersteuning van de IT en informatie verwerkingsprocessen binnen het NCSC. Dit zijn o.a. het leveren van kantoorautomatiseringsvoorzieningen, het leveren van een datamanagement diensten en het technisch ondersteunen van verschillende informatiesystemen, netwerken en ander oplossingen in een complex en gevarieerd IT landschap. Om deze diensten te kunnen leveren heeft IV&T verschillende teams waarin IT specialisten dagelijks werken aan het beheren en onderhouden van alle systemen. Een van deze teams is SOB (Systeem ontwikkeling en beheer) die o.a. op middleware en applicatie niveau er voor zorgt dat systemen up-to-date zijn en wijzigingen worden ontwikkeld en op een gecontroleerde manier worden geïmplementeerd. Het SOB team is op dit moment nog in oprichting en daarom op zoek naar nieuwe collega’s die ons hierbij kunnen gaan helpen. Solution engineers die deel uitmaken van dit team zijn technisch breed ontwikkeld, hebben veel hands-on ervaring met verschillende besturingssystemen en middleware producten, zoals databases en webservers. Naast een stevige technische bagage vragen we ook een DevOps mentaliteit en het kunnen bijdragen aan het inrichten en vorm geven van het SOB team.

Beschrijving Opdrachtgever:
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties binnen de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Zie www.ncsc.nl voor meer informatie.

Beschrijving directie/afdeling:
Het NCSC is ingedeeld in verschillende units, ieder met hun specifieke takenpakket en verantwoordelijkheden. Dit zijn op hoofdniveau de Unit Operations, het onderdeel waarin cyber security specialisten verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie en bezig zijn met het beschermen van onze doelgroepen van cybergevaar en het actueel houden van het cyber dreigingsbeeld.

Daarnaast de Unit S&K (Samenwerking en Kennisuitwisseling), die verantwoordelijk is voor het opbouwen en in stand houden van het netwerk van alle partijen waar het NCSC voor werkt of mee samenwerkt. Daarnaast worden er binnen S&K een aantal kennisproducten gemaakt met verdere analyses en trends op het gebied van cyber security die gedeeld worden met de verschillende doelgroepen.

Als laatste is er de Unit IV&T, Informatievoorziening en Techniek. Deze unit heeft als taak alle ICT en informatie diensten te leveren waarop het NCSC als zelfstandige organisatie kan opereren en tevens het applicatie- en informatielandschap te onderhouden en verder door te ontwikkelen.

Functie eisen

Harde eisen:

 • Je bent beschikbaar in week 17 en 18 voor een intake gesprek;
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 juni aanstaande voor 36 uur per week voor circa 1 jaar;
 • Voor deze functie zal een veiligheidsonderzoek worden uitgevoerd welke moet resulteren in een Verklaring van Geen Bezwaar. Op het moment er geen VGB voor je kan worden afgegeven door de AIVD, vervalt de gunning;
 • Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 32 uur per week gedurende de opdracht;
 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau;
 • Je overlegt, indien je wordt uitgenodigd voor het Interview, een kopie van de diploma’s van HBO/WO en eventuele andere in de uitvraag genoemde certificaten (zie onder Wensen);
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring als Solution Engineer. Hierbij hanteren wij als definitie van Solution Engineer de hiervoor beschreven functie omschrijving;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met het programmeren in ieder geval Java en Python;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met Linux omgevingen;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar ervaring met technisch applicatie beheer;
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met het programmeren en onderhouden van API’s.

Wensen:

 • Je bent na afronding van het veiligheidsonderzoek (meestal duurt dit 8 tot 10 weken) beschikbaar binnen 3 weken;
 • Je hebt minimaal 6 jaar relevante ervaring als Solution Engineer; (geef aan hoeveel jaar)
 • Je hebt minimaal 6  jaar relevante ervaring als applicatie ontwikkelaar (development);(geef aan hoeveel jaar)
 • Je hebt minimaal 6 jaar relevante ervaring met technisch applicatie beheer; (geef aan hoeveel jaar)
 • Je hebt minimaal 1  jaar relevante ervaring met hoog beveiligde IT voorzieningen;(geef aan hoeveel jaar)
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante ervaring met de ontwikkeling of het beheer van IT voorzieningen op het gebied van vulnerability management of malware analyse of incident management; (geef aan hoeveel jaar)
 • Geef aan hoeveel ‘low level designs’ op het gebied van IT architectuur de kandidaat heeft ontwikkeld.
 • Je hebt minimaal 1 jaar relevante ervaring met de Agile project ontwikkeling of Agile project aanpak; (geef aan hoeveel jaar)
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met meerdere middle ware oplossingen;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met PERL;
 • Kandidaat heeft één of meer­dere RedHat Linux certificeringen. (geef aan hoeveel certificeringen) 
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met beheer/onderhoud van Ubuntu;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met SQL én noSQL database systemen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In Word;
 • Maximaal 5 pagina.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-04-01 06:54:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden