Specialist dispersiemodellering met kennis van C, Java en Fortran 95 | De Bilt

Standplaats:

De Bilt
Aanvraagnummer:
1892
Startdatum:
03-04-2018
Verwachte einddatum:
28-02-2019
Aantal uur per week:
6
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15-03-2018 09:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Het RIVM verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de volksgezondheid en het milieu/leefomgeving. Rijksvaccinatieprogramma, modelleren van het ontstaan en de verspreiding van ziekten en monitoring van luchtkwaliteit zijn enkele voorbeelden van haar activiteiten. Het RIVM heeft in partnerschip met het KNMI haar ICT ondergebracht bij het Shared Service Centre (SSC-)Campus. SSC-Campus levert ICT-diensten aan haar founding partners RIVM en KNMI en interdepartementaal aan andere rijksdiensten die ICT-ondersteuning wensen voor hun kennisintensieve en wetenschappelijke activiteiten. Deelnemers in SSC-Campus op dit moment (juni 2017) zijn RIVM, KNMI, CBG, CPB, PBL, RLI, SCP en RWS.

De kandidaat zal in overleg met de leverancier worden ingezet als ondersteuning bij het uitvoeren van taken. De werkzaamheden kunnen op de locatie van de leverancier uitgevoerd worden, en in overleg moet ook worden samengewerkt met RIVM medewerkers op de locatie van het RIVM in Bilthoven en op afstand met medewerkers van het Karlsruhe Institute of Technology. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk gebundeld zodat een aaneengesloten periode gewerkt wordt.

Het werk omvat advisering over de verbetering van het model en over de verbetering van de ontwikkeling en het testen van NPK-Puff. Een verbetering bij de ontwikkeling is bijvoorbeeld het gebruik van unit testen voor de Fortrancode. Bij de verbetering van het model kan gedacht worden aan parallellisatie of verandering van in- en/of uitvoerformaat. Hierbij is inzicht in de fysische modellering die in NPK-Puff gebruikt wordt onontbeerlijk. Over het werk moet worden overlegd met de fysisch inhoudelijk verantwoordelijke voor NPK-Puff en met medewerkers van KIT. De werkzaamheden bestaan verder uit het uitvoeren van wijzigingen en onderhoud aan het rekenmodel NPK-Puff en in overleg met KIT aan de interface met JRodos, aan de interface met pluimradar en in overleg met het KNMI aan de verwerking van de meteorologische gegevens. Het werk dient te worden getest, gedocumenteerd en te worden overgedragen. Het werk wordt vooraf besproken zodat de kandidaat zelfstandig het werk kan uitvoeren. Zelfstandig kunnen werken, ook zelfstandig kunnen overleggen met KIT binnen het raamwerk van de samenwerking tussen RIVM en KIT is van groot belang voor deze opdracht.

Achtergrond opdracht
NPK-Puff is een rekenmodel waarmee het RIVM berekent wat de verspreiding is door de lucht van (radioactief) materiaal dat vrijkomt bij een brand. Het model leest meteorologische gegevens in die het RIVM ontvangt van het KNMI, denk hierbij aan gegevens van de regenradar (HDF 5 formaat) en Harmonie, ECMWF en Hirlam gegevens (GRIB formaat). Het model gebruikt een aantal bron- en invoerbestanden in tekstformaat met informatie over bijvoorbeeld nucliden en lozingsinformatie. Het model kan stand-alone gedraaid worden en wordt daarnaast gebruikt in het Decision Support Model JRodos en in de applicatie Pluimradar. Aan JRodos is het model gekoppeld met een Java (JRodos) – C – Fortran (NPK-Puff) koppeling. NPK-Puff is geschreven in Fortran 95. De verwerking van de meteorologische bestanden is geïmplementeerd met C code die is opgenomen in de Fortran code dat het hoofddeel van NPK-Puff vormt.
Voor gebruik in Pluimradar wordt NPK-Puff aangestuurd vanuit een Java-Tomcat applicatie die Puff als stand-alone applicatie aanstuurt.
In deze opdracht moet worden samengewerkt met een collega van het RIVM die is gespecialiseerd in verspreidingsen dosisberekeningen. In duo wordt gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van het NPK-Puff model waarbij de RIVM collega de fysisch-inhoudelijke aspecten modelleert in Fortran code en de kandidaat zich richt op de IO en de interactie met JRodos. De samenwerking van de kandidaat en de RIVM collega moet soepel verlopen waarbij beiden van elkaar kunnen leren.
NPK-Puff is opgenomen in JRodos dat wordt ontwikkeld door het Duitse KIT. Samenwerking met KIT behoort tot de taken.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met de programmeertalen C en Java op Linux met gebruik van GIT/GITLab.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over aantoonbare ervaring met de koppeling/integratie van C en Java delen in Fortran code.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met de ontwikkeling van software in Fortran incluis het uitvoeren van unit testen in Fortran.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met de verwerking van GRIB bestanden, Netcdf en HDF5.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis en ervaring met de ontwikkeling van modellen met een fysische achtergrond. Bij voorkeur dispersiemodellering.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over aantoonbare communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en Engels. De vaardigheden blijken uit projecten waarbij samenwerking belangrijk was. Het CV wordt in de beoordeling betrokken.

Aanvullende informatie

CV in MS Word en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-03-06 12:37:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden