Systeembeheerder Devops 2 FTE | Amsterdam

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
2817
Startdatum:
07-01-2019
Verwachte einddatum:
07-01-2020 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
14-12-2018 09:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functie omschrijving

Quest4 is voor de Gemeente Amsterdam op zoek naar 2 x een Senior Systeembeheerder Devops voor 32 -36 uur in de week.

Programma Datapunt, onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam, heeft een opdracht voor een Senior Systeembeheerder Devops. We zijn op zoek naar collega’s met passie voor de stad Amsterdam, innovatie, Open Source en Open Data. Bij DataPunt kun je echt een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in  en het gebruik van data en kennis in de gemeente Amsterdam!
 
DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur die helpt gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Met de data-infrastructuur DataPunt bieden we vindbare en bruikbare gegevens over de stad als basis voor (big) data-analyse, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum (DevOps, Continuous Delivery) werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

DataPunt is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS). OIS heeft binnen de gemeente een onafhankelijke positie, die vergelijkbaar is met het CBS binnen de Rijksoverheid. OIS valt onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van de burgemeester.

DataPunt bestaat uit 55 professionals die werken in 7 teams. Elk team heeft een eigen focus  zoals o.a. het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security. Kwaliteit en veiligheid zijn van grote waarde bij alle teams  in het ontsluiten van onze data.

Senior Systeembeheerder Devops:
Om het DataPunt team Devops Engineers te completeren zoeken we een Senior Systeembeheerder Devops. De devops engineers verzorgen de infra van DataPunt op basis van infrastructure automation, continuous integration en continuous delivery. De Devops engineers hebben verantwoordelijkheden op technisch vlak, houden zich bezig met deployment en diverse taken rondom incident en problem management. Zij zorgen ervoor dat de systemen technisch voldoen, getest worden en gemonitord worden, in productie gaan en ook blijven werken, en dat eventuele problemen met systemen opgelost worden.
De werkwijze is agile/scrum en continuous delivery.

Werkzaamheden:

 • Het verzorgen van de infra van DataPunt op basis van infrastructure automation, continuous integration en continuous delivery;
 • Ontwikkelen enin gebruik nemen van systemen die technisch voldoen aan de eisen en wensen
  (Docker en Git);
 • Beheren van webservers (VPS, DNS, SSL, security, monitoring);
 • Testen en monitoren van de technieken waarop de systemen draaien;
 • Incident en probleemmanagement;
 • Toepassen van Linux, NGINX, PostgreSQL, Python, PHP;
 • Werken op basis van agile/scrum.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. 

De opdrachtgever(s):
Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatiegestuurd werken in Amsterdam.
 
In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam Datapunt.
Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via Datapunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.
 
Wat bieden we je?

 • Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
 • De mogelijkheid om met Open Source, Open Data en de nieuwste technieken te werken;
 • Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe ‘het beter kan’.

Functie eisen

 • Je bent direct na gunning beschikbaar (KO);
 • Je bent beschikbaar voor 32-36 uur in de week (KO);
 • Je bent beschikbaar voor de intakegesprek (KO);
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam (KO);
 • Je bent in het bezit van minimaal een HBO diploma (KO);
 • Je hebt ervaring met opslag en beveiligen van privacygevoelige informatie;
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met Scrum (KO);
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met Python (KO);
 • Je hebt kennis van en ervaring met Geoservices en/of REST APIs en/of Jenkins en/of Gitlab en/of PostgreSQL;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) met netwerkbeheer en beveiliging (KO);
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 7 jaar) met Linux systeembeheer (KO);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) met met Devops, Continuous integration en  Continuous delivery (KO);
 • Je hebt in het afgelopen jaar aantoonbare ervaring met de volgende producten of vergelijkbaar: Ansible, Docker en/of Openstack (KO);
 • Je hebt ervaring met Kubernetes (KO).

Competenties:

 • Samenwerken;
 • Oplossingsgericht;
 • Sterke adviesvaardigheden;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Verantwoordelijkheid.

Aanvullende informatie

 Opmaak cv

 • In het Nederlands
 • In word
 • Maximaal 5 pagina’s.

Je dient minimaal 1 relevante referentie te vermelden in je CV (organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon). Na afstemming met de kandidaat en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2018-12-10 08:13:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! 👌Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden