Pitstop voor ambities
Detachering & recruitment

System Engineer Infra | Apeldoorn

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2019-0292
Startdatum:
01-04-2019
Verwachte einddatum:
30-06-2019
Aantal uur per week:
40
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
5 Mar 2019 9:00 AM
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een System Engineer Infra voor 40 uur per week. 

Doelstelling van T. Ne(x)t is het maken en implementeren van een nieuw private cloud platform voor Toeslagen, inclusief het realiseren van de serviceverlening die daarbij hoort.Het private cloud platform zal worden ingezet voor missie kritische workloads van de Belastingdienst, wat zware eisen stelt aan de beschikbaarheid, stabiliteit, prestaties en beveiliging van het platform. De werkzaamheden zijn Dev-werkzaamheden en betreffen het realiseren van het hostingsplatform en het automatiseren van de voortbrenging van het platform. De werkzaamheden zijn met name gestructureerd programmeren in Powershell. Kennis van Windows omgevingen zijn noodzakelijk en met name private Cloud toepassingen.
 

Achtergrond Opdracht:
Het Toeslagen.Ne(X)t platform is een echte ‘Infrastructure as a Service’ (IaaS) Cloud met alle kenmerken die daarbij horen. De self-service is zodanig ingericht dat de gebruikers (lees: applicatieontwikkel- en beheerteams) volledig in code virtuele infrastructuur op het platform kunnen uitrollen. Hiervoor is door het Toeslagen.Ne(X)t team een eigen REST API ontwikkeld. Het platform is gebouwd op een converged infrastructure van HP en volledig gebaseerd op Microsoft technologie. Specifiek voor de automatisering wordt gebruik gemaakt van PowerShell, C#, Pester, SMA, DSC, BitBucket, Visual Studio (development tools). 

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Datacenter Services (DCS) faciliteert de Belastingdienst met optimale infrastructuurdiensten, nu en in de toekomst. Dat doet het samen met de andere onderdelen van de IV-keten. Het datacenter levert generieke diensten waar dat kan, en specifieke diensten waar dat moet. Dat is ontstaan uit het besef dat IT een cruciale enabler is voor de taak van de Belastingdienst. Binnen de afdeling ‘Basis Infra Diensten’ van DCS bevindt zich het team Toeslagen .Ne(x)t, dat een nieuw private cloud platform voor Toeslagen realiseert. De Toeslagen applicaties verwerken iedere maand de toeslagen voor 6 miljoen burgers. Het is een platform waar veel burgers in Nederland in belangrijke mate (in)direct van afhankelijk zijn en het is dus zaak om het nieuwe platform optimaal te laten functioneren.

Functie eisen

Harde eisen:

 • HBO werk- / denkniveauAlgemeen( 5jr.);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in geautomatiseerd voortbrengen van virtuele infrastructuur;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Powershell.

Wensen:

 • Private Cloud IaaS oplossingen en principes;
 • Kennis en ervaring met C#;
 • Je hebt kennis en ervaring met DSC, TFS, Git;
 • HBO diploma (bij voorkeur op het gebied van ICT);
 • Kennis van en ervaring met Agile development (SCRUM).

Aanvullende informatie

Opmaak cv:

 • In het Nederlands;
 • In word;
 • Maximaal 5 pagina’s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2019-03-03 14:32:29Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
NeeJa
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden